Gaisras Kilimandžare beveik visiškai užgesintas

Praėjus dviem dienoms po to, kai Kilimandžare kilo didelis gaisras, Tanzanijos ugniagesiai pranešė beveik suvaldę liepsnas. Ji esanti tikra, kad gaisras jau netrukus bus visiškai užgesintas, sakė natūralių resursų ir turizmo ministrė Pindi Chana. Aukų, institucijų duomenimis, pavyko išvengti.

Gaisras Kilimandžare. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Gaisras Kilimandžare. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-24 15:52

5 895 metrų aukčio Kilimandžaras yra aukščiausias Afrikos kalnas ir populiari žygeivių ir alpinistų kryptis. Liepsnos penktadienio vakarą įsiplieskė maždaug 4 000 metrų aukštyje netoli Karangos stovyklavietės pietiniame šlaite, kuriame yra populiarus maršrutas.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose šeštadienį buvo matyti milžiniškos liepsnos, ryjančios augmeniją. Virš teritorijos kilo tiršti dūmai. Su ugnimi, kurią vis kurstė vėjas, kovojo 500 ugniagesių, policininkų, taip pat gyventojų, studentų ir kitų asmenų.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma. Spėjama, kad jį galėjo sukelt medaus rinkėjai, alpinistai ar brakonieriai. Prieš dvejus metus savaitę Kilimandžare šėlęs gaisras sunaikino 95 kvadratinių kilometrų plotą.

Klimato kaita jau labai juntama ir ant vadinamojo „Afrikos stogo“. Augmenijai žalą daro besitęsianti sausra, ledynų dengiamas plotas per šimtmetį sumažėjo 85 proc.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas