Filipinuose siautėjusios tropinės audros aukų skaičius priartėjo prie 100

Toliau auga Filipinuose siautėjusios smarkios tropinės audros „Nalgae“ aukų skaičius. Iki pirmadienio registruoti 98 žuvę žmonės ir 63 dingusieji, pranešė tarnybos.

Filipinuose siautėjusios tropinės audros aukų skaičius priartėjo prie 100.<br>EPA-ELTA nuotr. 
Filipinuose siautėjusios tropinės audros aukų skaičius priartėjo prie 100.<br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2022, 12:29 PM, atnaujinta Oct 31, 2022, 2:50 PM

Beveik 70 gyventojų per potvynius ir žemių nuošliaužas patyrė sužalojimų. Kone milijonas buvo priversti palikti savo namus. 300 000 jų šiuo metu apgyvendinti evakuacijos centruose.

Audra praėjusios savaitės pabaigoje pirmiausiai siautėjo Pietų Filipinuose. Maguindanao provincijoje po žemių masėmis buvo palaidota daugiau kaip 100 namų. Tada „Nalgae“ pajudėjo šiaurės vakarų kryptimi. Čia pirmiausiai nukentėjo Vakarų Visajų regionas, taip pat į pietus nuo Manilos esančios Kavtės, Lagunos ir Batango provincijos.

Prezidentas Marcosas jaunesnysis pirmadienį apsilankė potvynių nusiaubtose teritorijose. „Mūsų apsaugos nuo potvynių priemonės visiškai nesusitvarkė su vandens masėmis, – sakė jis. – Todėl vis primenu katastrofų prevencijos agentūroms, kad svarbiausias dalykas ruošiantis audroms yra prevencinė evakuacija. Turime būti greitesni už taifūną“.

Audra šalį greičiausiai paliks pirmadienio popietę ir patrauks pietinės Kinijos kryptimi, pranešė meteorologai.

Filipinus kasmet talžo apie 20 taifūnų. Iki šiol smarkiausia audra „Haiyan“ 2013 metų lapkritį pražudė per 6 300 žmonių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.