Pietinę JAV dalį nusiaubė mažiausiai 20 tornadų: gamtos stichija vertė medžius, plėšė namų stogus

Mažiausiai 20 tornadų trečiadienį nusiaubė pietinę JAV dalį, nutraukė elektros tiekimą ir apgadino namus, pranešė Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS), kartu paraginusi gyventojus ieškotis prieglobsčio.

Tornado padariniai JAV. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Tornado padariniai JAV. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 12:39 PM

Tornadai smogė Misisipės, Luizianos ir Alabamos valstijoms, apgadino kelius, nuvertė medžius ir nuplėšė namų stogus, pranešė NWS.

8.45 val. Grinvičo laiku paskelbtame pranešime NWS vieną tornadą, siautusį Alabamoje, apibūdino kaip „pavojingą gyvybei“.

„Naktį tornadus ypač sunku pastebėti ir patvirtinti. Nelaukite, kol pamatysite ar išgirsite tornadą. Nedelsdami slėpkitės!“ – sakoma pranešime.

Trečiadienį iki 6.00 val. ryto (12.00 Grinvičo laiku) dalyje Alabamos ir Misisipės teritorijų buvo paskelbtas tornadų pavojus, pranešė NWS.

Alabamos apygardose prognozuojama nuo „monetos“ iki „beisbolo kamuoliuko“ dydžio kruša.

Pirmąją lapkričio savaitę JAV pietines Oklahomos, Teksaso ir Arkanzaso valstijas nusiaubė keli galingi tornadai, per juos žuvo vienas žmogus.

Tornadai yra dažnas ir dažnai pražūtingas orų reiškinys JAV, per juos labiausiai nukenčia Kanzaso, Oklahomos ir Teksaso valstijos Didžiosiose lygumose.

Praėjusių metų gruodį per naktį penkiose JAV valstijose praūžė dešimtys niokojančių tornadų, kurie Kentukyje nusinešė mažiausiai 79 žmonių gyvybes, taip pat žuvo žmonių Tenesio, Arkanzaso, Misūrio ir Ilinojaus valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.