Smarkios liūtys Kalifornijoje pražudė 12 žmonių, gyventojai raginami evakuotis dėl gresiančių nuošliaužų

JAV Kalifornijos valstijoje besitęsiančios smarkios liūtys pražudė mažiausiai 12 žmonių. Pirmadienį garsenybių pamėgto Montesito miestelio gyventojai dėl gresiančių purvo lavinų buvo paraginti palikti savo namus.

Liūtis Kalifornijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Liūtis Kalifornijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Audra Kalifornijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Audra Kalifornijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 9:29 AM

Montesite, be kita ko, gyvena britų princas Harry‘is su žmona Meghan Markle. Ateinančiomis dienomis JAV meteorologijos tarnyba (NWS) prognozuoja „naujas smarkia liūtis“, kurios gali sukelti potvynius ir žemių nuošliaužas.

Vien tik pirmadienį, anot NWS prognozių, Vidurio Kalifornijos pakrantės regionuose turėjo iškristi iki 130 mm lietaus. Čia ir valstijos pietuose, be to, antradienį vėl tikimasi kritulių. Pirmadienį daugiau kaip 100 000 namų ūkių Kalifornijoje neturėjo elektros energijos.

Prognozuota, kad Montesite – kalnuotoje teritorijoje, kuri jau ir taip permirkusi dėl kelias savaites trunkančio lietaus, per 24 valandas turėjo iškristi net 200 mm kritulių.

Čia gyvena ir pokalbių šou legenda Oprah Winfrey bei ir Holivudo aktorė Jennifer Aniston. Gyventojai valstijos portale paraginti dėl „greitai kintančios situacijos nedelsiant“ išvykti iš Montesito.

Buvusi pokalbių laidų vedėja Ellen DeGeneres tviteryje paskelbė sraunaus upelio vaizdo įrašą. „Tai beprotybė, – teigė ji savo sekėjams. – Šio upelio prie mūsų namų niekada nebuvo. Dabar jis maždaug metro aukščio ir kils dar pusmetrį“.

Kol kas neaišku, kiek miesto gyventojų, tar kurių taip pat yra aktorė Gwyneth Paltrow ir atlikėja Katie Perry, atsiliepė į institucijų raginimus evakuotis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.