Dėl išaugusio miškų gaisringumo Akmenės rajone ribojamas miškų lankymas

Akmenės rajono savivaldybė praneša, kad dėl didelio miškų gaisringumo laikinai ribojamas apsilankymas Akmenės rajono savivaldybės teritorijoje esančiuose miškuose.

​Akmenės rajono savivaldybė praneša, kad dėl didelio miškų gaisringumo laikinai ribojamas apsilankymas Akmenės rajono savivaldybės teritorijoje esančiuose miškuose.<br>VMU nuotr.
​Akmenės rajono savivaldybė praneša, kad dėl didelio miškų gaisringumo laikinai ribojamas apsilankymas Akmenės rajono savivaldybės teritorijoje esančiuose miškuose.<br>VMU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 11:21 AM

Savivaldybė nurodo, kad tokį sprendimą priėmė meras Vitalijus Mitrofanovas. Ribojimai galios tol, kol miškų gaisringumas sumažės iki 3 ir žemesnės klasės.

Mero potvarkiu nustatyta, kad miško keliuose draudžiamas motorinių transporto priemonių su vidaus degimo varikliais eismas, draudžiama kūrenti laužus, naudoti atvirą ugnį (įskaitant miško poilsiavietėse įrengtas laužavietes), taip pat miške draudžiama rūkyti.

Savivaldybė taip pat įpareigojo Akmenės rajono savivaldybės administracijos seniūnijų seniūnus stebėti priešgaisrinę būklę seniūnijų teritorijose esančiuose miškuose, durpingose pievose, gyvenamosiose vietovėse, rengti reidus seniūnijų teritorijose, pasitelkiant seniūnaičius, savanorius gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.