Jungtinė Karalystė tokio karšto birželio nėra mačiusi: įspėja, kad tokių rekordų bus vis daugiau

Dar niekada nuo orų stebėjimų pradžios Didžiojoje Britanijoje birželį nebuvo taip karšta, kaip šiais metais. Tai pranešė britų meteorologijos tarnyba „MetOffice“, remdamasi preliminariais duomenimis.

Karščio banga Didžiojoje Britanijoje. <br>ZP/Scanpix nuotr.
Karščio banga Didžiojoje Britanijoje. <br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 7:13 PM, atnaujinta Jul 4, 2023, 3:11 PM

Vidutinė temperatūra Jungtinėje Karalystėje siekė 15,8 laipsnio – ir tai yra 0,9 laipsnio daugiau už ligšiolinį 14,9 laipsnio rekordą, registruotą 1976 ir 1940 metais. Orų statistika Jungtinėje Karalystėje pradėta fiksuoti 1884 metais. Pasak ekspertų, naujus rodiklius lemia klimato kaita.

Rekordinė vidutinė temperatūra registruota ir atskirose šalies dalyse – Anglijoje, Velse, Škotijoje ir Šiaurės Airijoje, sakoma pranešime.

Be to, praėjęs mėnuo buvo ir vienas saulėčiausių bei labiau nei vidutiniškai sausas. Aukščiausia praėjusį birželį išmatuota temperatūra buvo 32,2 laipsnio Celsijaus.

„MetOffice“ meteorologai temperatūros rekordą aiškina klimato kaita. Pasak, jų rekordų vis dažnėja. Vien nuo 2006 m. aštuonis iš 12 metų mėnesių buvo pasiekti vidutinės temperatūros rekordai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.