Kauniečiai skundžiasi nemaloniais kvapais: „Negalime vakarais mėgautis vasara“

Vilijampolėje gyvenantys kauniečiai skundžiasi dėl nemalonių kvapų, kurie galimai sklinda iš vienos įmonės teritorijos. Aplinkos apsaugos departamentas praneša apie gaunamus skundus ir patikrinimų išvadas.

Gyventojai spėja, jog kvapas sklinda iš Panerių g. 151 esančios pupelių skrudyklos.<br>„Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr.
Gyventojai spėja, jog kvapas sklinda iš Panerių g. 151 esančios pupelių skrudyklos.<br>„Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-04 18:06

„Jau kuris laikas Vilijampolėje vakarais ir savaitgaliais jaučiamas stiprus svilėsių kvapas, tarsi sviltų blynai. Dėl šios priežasties negalima vakarais mėgautis vasara, nes kvapas verčia uždaryti visus langus ir laiką leisti namuose…“ – nemaloniais kvapais skundėsi Vilijampolės gyventojai.

Gyventojai spėja, jog kvapas sklinda iš Panerių g. 151 esančios pupelių skrudyklos.

„Manau ne vienas sunerimęs ar tai nekenkia sveikatai ir ar tai dabar taps Vilijampolės kasdienybe“, – spėliojo jie.

Susisiekus su Aplinkos apsaugos departamento (AAD) atstovais, jie paaiškino, kad dėl šių dūmų jau gauti 5 skundai.

„Aplinkos apsaugos departamentas dėl Panerių g. 151, Kaune šiemet gavo 5 skundus. Dėl visų pranešimų Aplinkos apsaugos departamento darbuotojai vykdė patikrinimus. Gautuose skunduose buvo nurodoma, kad deginamos atliekos, neleistinos medžiagos, kylą aitrūs dūmai, sklinda nemalonus kvapas ir kita.

Visais tiriamais atvejais pažeidimų nebuvo nustatyta. Atliekų deginamų ar kitų aplinkosauginių pažeidimų nenustatyta. Informuojame, kad visais atvejais pranešėjai apie situaciją gavo atsakymus“, – teigiama AAD atsakyme.

Manoma, kad dėl vienos įmonės ūkinės veiklos, kuri specialiame katile kūrena gamtinėmis dujomis ir yra skrudinama kava, galimai į aplinką patenka garai, kurie gali uostis kaip deginamų atliekų kvapas, paaiškino specialistai.

Departamento pareigūnai dėkoja gyventojams už rūpestį ir primena, kad dėl galimų aplinkosauginių pranešimų gyventojai visuomet skambintų skubiosios pagalbos tarnybų tel. 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.