To nebuvo 40 metų: Kanada virsta pragaru – namus turėjo palikti tūkstančiai žmonių

Kanadoje toliau auga miškų gaisrų skaičius. Penktadienį, oficialiais duomenimis, šalyje liepsnojo per 670 gaisrų. Daugiau kaip 382 jų, institucijų duomenimis, šėlo nekontroliuojamai. Miškų gaisrų sezonas dar tęsis mažiausiai tris mėnesius, sakė Michaelis Nortonas iš Gamtos išteklių ministerijos.

 To nebuvo 40 metų: Kanada virsta pragaru – namus turėjo palikti tūkstančiai žmonių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 To nebuvo 40 metų: Kanada virsta pragaru – namus turėjo palikti tūkstančiai žmonių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2023, 1:04 PM

Meteorologai prognozuoja, kad daugelyje Kanados dalių ateinančiomis savaitėmis tvyros aukštesnės už vidutines temperatūros. Karščiai numatomi vakaruose bei šiaurėje esančiame Kvebeke, kur dega ypač daug miškų.

Pelenais jau virto 9 mln. hektarų plotas – tai yra vienuolika kartų didesnė teritorija už praėjusio dešimtmečio vidurkį. Absoliutus 1989 metų rekordas viršytas jau dabar.

„Nuo evakuacijos iki prastos oro kokybės bei perspėjimų apie ekstremalius karščius – tai klimato kaitos padarinių realybė“, – sakė sveikatos ministras Jeanas Yvesas Duclosas. Dėl gaisrų nuo gegužės pradžios savo namus Kanadoje turėjo palikti apie 155 000 žmonių. Tai didžiausias evakuotų gyventojų skaičius per 40 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.