Japoniją užklupo smarkios liūtys: baiminamasi, kad galėjo žūti šeši žmonės

Japonijos pietvakarinę dalį šią savaitę užklupus smarkioms liūtims, baiminamasi, kad stichija galėjo pareikalauti šešių gyvybių, antradienį pareiškė šios šalies vyriausybė.

Liūtys Japonijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Liūtys Japonijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 5:06 PM

Pirmadienį kai kuriose Kiūšiū regiono teritorijose iškrito rekordiškai daug kritulių, dėl kurių patvino upės ir ėmė slinkti nuošliaužos. Iki šiol jau patvirtintos mažiausiai trijų žmonių žūtys, žurnalistams antradienį sakė vyriausybės atstovas Hirokazu Matsuno ir pridūrė, kad pareigūnai aiškinasi, ar su stichija susijusios dar trijų asmenų mirtys.

Pasak atstovo, trys žmonės laikomi dingusiais, o du asmenys buvo nesunkiai sužeisti.

Kaip pranešama, kai kurios atokios bendruomenės dėl potvynių ir kitokios žalos vis dar yra iš esmės atkirstos, tačiau buvo patvirtintas ten gyvenančių žmonių saugumas. Ankstų antradienį tebebuvo fiksuojami transporto trikdžiai. Elektros energijos tiekimo neturi 1 400 namų.

Dėl liūčių pranešimai apie evakuaciją buvo išsiųsti šimtams tūkstančių žmonių.

Japonija šiuo metu išgyvena kasmetinį liūčių sezoną. Jo metu šalyje neretai iškrenta gausūs krituliai, kurie kartais lemia potvynius ir nuošliaužas bei pareikalauja aukų. Mokslininkai teigia, kad klimato kaita intensyvina smarkių liūčių riziką Japonijoje, nes šiltesnėje atmosferoje susikaupia daugiau vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?