Kauniečiai praneša apie teršiamą gamtą: tai vyksta jau nebe pirmą kartą

Romainiškiai naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ Valstybės dienos pavakarę pranešė, jog ties Romainių g. 47B esą teršiama gamta – anot gyventojų, kanalizacijos vanduo nesustabdomas teka tiesiai į tvenkinį, o vėliau į Nevėžį. „Kauno vandenų“ atstovai patikino, jog šią problemą žino – darbai vyksta, tačiau ne taip greit, kaip norėtųsi.

„Kauno vandenų“ atstovai patikino, jog šią problemą žino – darbai vyksta, tačiau ne taip greit, kaip norėtųsi.<br>Stop kadrai iš „Romainiai-Naujieji Romainiai“ feisbuko grupės/ „Kas vyksta Kaune“  montažas. 
„Kauno vandenų“ atstovai patikino, jog šią problemą žino – darbai vyksta, tačiau ne taip greit, kaip norėtųsi.<br>Stop kadrai iš „Romainiai-Naujieji Romainiai“ feisbuko grupės/ „Kas vyksta Kaune“  montažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 9:43 PM

„Net ir šventinę dieną teršiama gamta, ties Romainių g. 47B. Fekalas teka į Romainių tvenkinį“, – liepos 6-ąją feisbuko grupėje „Romainiai-Naujieji Romainiai“ pastebėjimais ir vaizdais dalijosi gyventojai.

Su „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekęs romainiškis teigė, kad istorija, kai kanalizacijos vanduo teka tiesiai į tvenkinį ir vėliau nukeliauja į Nevėžį, kartojasi bene penktą kartą. Vyras tvirtina, kad gyventojai dėl susiklosčiusios problemos kreipėsi ir į atitinkamas institucijas, tačiau atsako, anot jo, nesulaukė.

„Jau gal penktą kartą bėga kanalizacija į tvenkinį, o paskui į Nevėžį. N kartų kreiptasi į „Kauno vandenis“, kviesta Aplinkos apsauga, bet sprendimo nėra! „Kauno vandenys“ visai nereaguoja, šis procesas tai jiems visiškai normalu!!!“ – susidariusią situaciją šiuo metu rekonstruojamoje Romainių gatvėje apibūdino kaunietis.

Bėda ta, kad Romainių mikrorajone iki šiol beveik nėra lietaus kanalizacijos. Naujienų portalui susidariusią situaciją Romainių gatvėje plačiau pakomentavo UAB „Kauno vandenys“ eksploatacijos skyriaus inžinierius, kuris patikino, jog bendrovei problema yra žinoma.

Anot „Kauno vandenų“ inžinieriaus, šiuo metu lietaus kanalizacija yra klojama pagrindinėje gatvėje. Tačiau didžiausia problema yra ta, kad naujų kvartalų statytojai nepakloja lietaus nuotekų tinklų, o šį vandenį įjungia į buitinių nuotekų tinklus.

„Buitinių nuotekų tinklai ir siurblinė nėra paskaičiuoti paviršinio lietaus surinkimui ir perpompavimui. Po smarkesnio lietaus ar polaidžio metu šios susimaišiusios nuotekos prasiveržia žemiausioje pagal reljefą vietoje, nes pagrindinė buitinių nuotekų siurblinė, esanti Romainių g. 45A, neperpompuoja tokio didelio nuotekų kiekio. Ta problema mums yra seniai žinoma, dažniausiai tai būna susiję su naujais kvartalų vystytojais“, – problemos Romainių g. priežastį detalizavo inžinierius.

Problema, pasak „Kauno vandenų“ inžinieriaus ir avarinės tarnybos, turėtų išsispręsti, kuomet bus paklota pagrindinė magistralinė linija ir į ją palaipsniui bus prijungiamos šoninės gatvelės.

„Viskas turėtų išsispręsti, kai bus sutvarkyta Romainių gatvė – tuomet bus galima pajungti šonines gatveles ir problema turėtų išsispręsti. Viskas vyksta, daroma, bet, deja, ne taip greitai, kaip mes visi norėtumėm“, – teigė bendrovės atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.