Graikija, Kipras ir Turkija ruošiasi karščio bangai: temperatūra gali viršyti 40 laipsnių

Savaitgalį Graikijoje, Kipre, taip pat Vakarų Turkijoje prognozuojamas 40 laipsnių karštis. Graikijos sostinėje Atėnuose jau penktadienį termometrų stulpeliai gali kilti iki 41 laipsnio padalos. Kultūros ministerija nurodė tokioms archeologinėms įžymybėms, kaip Akropolis, kelioms valandoms uždaryti turistų traukos vietas, jei bus itin karšta. Už įsigytus bilietus pinigai esą bus grąžinti.

​Savaitgalį Graikijoje, Kipre, taip pat Vakarų Turkijoje prognozuojamas 40 laipsnių karštis.<br>EPA-ELTA nuotr. 
​Savaitgalį Graikijoje, Kipre, taip pat Vakarų Turkijoje prognozuojamas 40 laipsnių karštis.<br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2023, 11:51 AM

Daugelyje vietų Graikijoje ir Kipre atidarytos kondicionuojamos salės, kad žmonės čia galėtų atsigaivinti. Gyventojai paraginti dirbti iš namų. Darbdaviai, be to, turėtų sudaryti lankstų darbo grafiką, kad žmonės galėtų išvengti vidudienio karščio.

Ypač didelis dėmesys turi būti skiriamas vyresnio amžiaus žmonėms, ligoniams ir mažiems vaikams. Be to, esą negalima pamiršti naminių gyvūnų ir valkataujančių šunų bei kačių – jiems reikėtų parūpinti pakankamai vandens.

Graikijos civilinės apsaugos ministerija jau įspėja dėl padidėjusio gaisrų pavojaus kitą savaitę. Kadangi karščio bangą lydės didelė sausra ir nuo pirmadienio daugelyje šalies dalių bus labai vėjuota, išauga didelių gaisrų židinių pavojus, įspėjo ministras Vassilisas Kikiliasas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.