Šveicarijos Alpėse dega miškas, evakuoti kaimo gyventojai

Apie 150 ugniagesių gesina didelį gaisrą Šveicarijos Alpėse, antradienį pranešė pagalbos tarnybos, daugiau nei 200 kaimo gyventojų buvo evakuoti.

Gaisrai Šveicarijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Gaisrai Šveicarijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 1:56 PM

Gaisras įsiplieskė pirmadienį miške aukščiau vieno kaimo Valė kantone pietų Šveicarijoje, jis siaučia šiaurinėje stačios Ronos upės slėnio pusėje. „Greitai buvo įdiegta didelė intervencijos sistema. Vis dar kovojama su sparčiai plintančiu gaisru“, – sakoma Valė policijos pranešime.

Vietos ugniagesiams talkino civiliai ir karo sraigtasparniai. Pasak policijos, kol kas gaisras dar nesuvaldytas, gesinimo darbai tęsiami.

Buvo evakuoti keturi maži kaimeliai, iš viso 205 žmonės. Dauguma apsistojo pas draugus ir šeimos narius. Apie sužeistus žmones ar gyvūnus, žalą pastatams nepranešta.

Policija pranešė, kad pradėtas tyrimas, dėl ko kilo gaisras. Ugniagesiai mano, kad jam užgesinti prireiks kelių dienų ar net savaičių. Jų teigimu, gaisras apėmęs maždaug 100 hektarų miško.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.