Per gaisrus Alžyre žuvo 15 žmonių, 26 buvo sužeisti

Per karščio bangą Šiaurės Alžyre įsiplieskę gaisrai nusinešė 15 žmonių gyvybes, dar 26 buvo sužeisti, apie pusantro tūkstančio gyventojų buvo evakuoti, pirmadienį pranešė vyriausybė.

Gaisrai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gaisrai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gaisrai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gaisrai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 5:22 PM

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šioje Šiaurės Afrikos valstybėje užregistruoti 97 gaisrai 16-oje provincijų, bet dauguma buvo užgesinti.

Stipraus vėjo genami gaisrai esant 48 laipsnių Celsijaus oro temperatūrai siautė gyvenamuosiuose rajonuose. Pasak ministerijos, iš trijų provincijų, esančių į rytus nuo sostinės Alžyro, buvo evakuota apie 1500 žmonių. Gesinti ugnies buvo pasitelkta 7 500 ugniagesių ir 350 ugniagesių automobilių, vanduo buvo purškiamas ir iš lėktuvų.

Ministerija nurodė, kad vykdomos gaisrų gesinimo operacijos šešiose provincijose, piliečiai raginami „vengti gaisrų paveiktų zonų ir naudotis nemokamais telefono numeriais pranešimams apie naujus gaisrus“. „Civilinės saugos tarnybos lieka mobilizuotos tol, kol gaisrai bus visiškai užgesinti“, – nurodė ministerija.

Panašūs gaisrai vasarą įprasti Alžyro augmenijos plotuose, o šiemet juos paaštrino karščio bangos, per kurias keliose Viduržemio jūros šalyse buvo užregistruota rekordinė temperatūra.

2022 m. rugpjūčio mėnesį per didžiulius gaisrus Alžyro šiaurės rytinėje El Tarfo provincijoje žuvo 37 žmonės. 2021 m. per gaisrus žuvo 90 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.