Graikijos miškų gaisrai pasiekė senovinį Olimpijos miestą

Graikijoje tebesilaikant aukštai temperatūrai, šeštadienį netoli antikinio Olimpijos miesto griuvėsių Peloponeso pusiasalyje kilo miškų ir krūmynų gaisrai.

Gaisrai Graikijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gaisrai Graikijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2023, 10:44 PM

Civilinės gynybos institucijos įspėjamosiomis trumposiomis žinutėmis ir „Twitter“ pranešimais nurodė evakuoti kelis kaimus, esančius už kelių kilometrų į šiaurės vakarus nuo Olimpijos.

Apylinkėse taip pat buvo uždaryti keliai. Pagalbos tarnybos pranešė, kad buvo dislokuoti 29 ugniagesių ekipažai, penki lėktuvai ir sraigtasparnis.

Miškų gaisrų šį mėnesį kilo daugelyje šalies vietovių, temperatūrai pakilus virš 40 laipsnių Celsijaus. Pirmą kartą per daugiau nei savaitę valdžia šeštadienį miškų gaisrų riziką įvertino esant kiek mažesnę – tačiau daugelis regionų vis dar laikomi rizikingais.

Po užsitęsusios karščio bangos ir sausros labiausiai nukentėjo Rodo sala ir Anchialoso miesto apylinkės. Iki šeštadienio gaisrai ten buvo užgesinti arba bent jau suvaldyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas