Kauno kempingo įvaizdį sugriovė pandemija

Vasarai persiritus į antrą pusę vaizdas dviejuose Kauno kempinguose – skirtingas. Greta Lampėdžio ežero veikiančiame kempinge verda gyvenimas, o ratuotiems keliautojams skirta erdvė Jonavos gatvėje – apytuštė.

Jonavos gatvėje veikiančiam kempingui pakenkė pandemija ir tilto statyba.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonavos gatvėje veikiančiam kempingui pakenkė pandemija ir tilto statyba.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prie Lampėdžio ežero svečių srautas išaugo. Iki vasaros vidurio Kauno kempinguose buvo priimti 7077 turistai.
Prie Lampėdžio ežero svečių srautas išaugo. Iki vasaros vidurio Kauno kempinguose buvo priimti 7077 turistai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-08-06 14:41

Kempingus prižiūrinčios savivaldybės įmonės „Parkavimas Kaune“ vadovas Justas Limanauskas tikino, kad kempingui ypač svarbi vieta, susisiekimas su miesto centru bei senamiesčiu. Atvykę į Kauną turistai nori apžiūrėti miestą, todėl reikia autobusų stotelės, dviračių tako.

„Dažnam keliautojui reikia pasipildyti ir maisto atsargų, todėl galimybė pėsčiomis nueiti į maisto prekių parduotuvę yra didelis privalumas“, – kalbėjo J.Limanauskas.

Pačiame kempinge svečiams reikia tualetų, dušų, prisijungimo prie elektros linijos, vandens nuotekų išpylimo bei vandens pripildymo vietos, virtuvės. Visas šias paslaugas teikia abu Kaune veikiantys kempingai.

„Kuo toliau, tuo labiau turistai ieško patogumų. Anksčiau elektros reikėjo kas trečiam kemperiui, o dabar jos reikalauja visi svečiai“, – pastebėjimais dalijosi J.Limanauskas.

Pakeitė įprastą tvarką

Įmonės vadovas priminė, kad pandemijos metu Jonavos gatvės kempinge veikė COVID-19 tyrimų centras ir ši aplinkybė turėjo įtakos kempingo įvaizdžiui. Internete ilgai nesiliovė komentarai neva kempingas neveikia, todėl turistai dažniau renkasi kempingą prie Lampėdžio.

Jonavos gatvės kempinge šiais metais nuspręsta atlikti renovacijos darbus – tvarkomi tualetai, dušai, nameliai.

Kempingas veikia, priima turistus, tačiau jame nėra įprasto administratoriaus.

Pasak J.Limanausko, priimtas sprendimas rezervavimą ir apmokėjimą priimti tik nuotoliniu būdu, todėl ir apsistoti galima tik turint išankstinį rezervavimą.

„Tokiu būdu labai stipriai sumažinamos kempingo sąnaudos, todėl kempingai veikia pelningai“, – tikino įmonės vadovas.

Kempingas Jonavos gatvėje turi du lauko padelio kortus – tai sparčiai populiarėjanti sporto šaka. Norintys aktyviai praleisti laisvalaikį taip pat rezervuoja kortus iš anksto, mokėjimus atlieka pavedimu.

J.Limanauskas priminė, kad šiuo metu tiltas per Nerį rekonstruojamas, o tai taip pat turi labai didelę reikšmę turistų pasirinkimui.

Augimo tempai – įspūdingi

Kempingas Raudondvario plente veikia įprastu būdu, jame dirba personalas. Dėl geresnės vietos jis yra gerokai populiaresnis – šalia yra ežeras, „wake“ parkas, paplūdimys. Savivaldybė pasirūpino gražiai atnaujinti Lampėdžio pakrantę.

„Smėlėta pakrantė, persirengimo kabinos, vandens gėrimo taškai, nauja gelbėtojų komanda, tvarka, naujas šiuolaikiškas paplūdimio baras su erdvia terasa ir muzika atgaivino Lampėdžio pakrantę. Ji tapo šiuolaikiška miesto rekreacijos zona“, – įsitikinęs J.Limanauskas.

Dauguma kempinge apsistojančių svečių nori vietos su vaizdu į ežerą, pavėsio po medžiais. Be to, šiais metais kempingas „Kaunas Lake“ pasitiko turistus atsinaujinęs: įrengti nauji gyvenamieji nameliai, daugiau vietos kemperiams, pakeisti takai, padidintas elektros taškų skaičius, renovuota virtuvė, privati paplūdimio zona turistams, o kainos – vienos žemiausių Lietuvoje.

„Daugiausia turistų priimame iš Vokietijos, Suomijos, Nyderlandų, Estijos. Sutinkame ir lenkų, prancūzų, ispanų, šveicarų. Šiais metais turėjome svečių net iš Australijos bei Naujosios Zelandijos“, – pranešė J.Limanauskas.

Šiemet iki vasaros vidurio Kauno kempinguose buvo priimti net 7077 turistai, o per visus 2022-uosius – vos 3625 keliautojai.

Miesto trūkumai išnyksta

Viešosios įstaigos „Kaunas IN“ vadovas Tadas Stankevičius priminė, kad kemperiais keliaujančių žmonių poreikiai ir įpročiai, atostogų planavimas gerokai skiriasi nuo turistų grupių.

„Jie dažniausiai praleidžia vieną naktį ir keliauja toliau, o grupės lieka 2–3 dienoms“, – kalbėjo T.Stankevičius.

Jis neabejojo, kad per artimiausius penkerius metus kemperiais keliaujančių svečių srautas Kaune turėtų gerokai padidėti ir tokią prognozę nesunku pagrįsti.

„Dažniausiai minimi Kauno trūkumai užsieniečiams – prastas pasiekiamumus lėktuvu ir menkas tarptautinio lygio viešbučių pasirinkimas. Kemperiais keliaujantiems žmonėms tai visiškai neaktualu ir šie Kauno trūkumai tiesiog pranyksta“, – įsitikinęs įstaigos vadovas.

Kaunas natūraliai atsiduria aplink Baltijos jūrą keliaujančių žmonių kelyje, jiems taip pat labai svarbu, kad yra galimybė sustoti pailsėti prie vandens telkinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.