Kanadoje – tūkstančių žmonių evakuacija: gaisrai vis labiau artėja prie miestų

Vis daugiau žmonių Kanadoje priversti evakuotis dėl miškų gaisrų. Po smarkių gaisrų Šiaurės Vakarų teritorijose liepsnos kelioms gyvenvietėms grasina ir šalies pietvakariuose. Šios įsikūrusios netoli turistų pamėgto Okanagano ežero.

Miškų gaisrai Kanadoje. <br>SW/Scanpix nuotr.
Miškų gaisrai Kanadoje. <br>SW/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-18 14:58, atnaujinta 2023-08-18 14:59

Institucijų duomenimis, gaisras penktadienio rytą buvo išplitęs maždaug 1 100 hektarų plote. Ugnis tik per 10 km nutolusi nuo Vest Kelounos miesto. Čia ketvirtadienį buvo paskelbta nepaprastoji padėtis.

Apie 2 500 žmonių Vest Kelounoje nurodyta pasitraukti į saugias vietas, pranešė stotis CBC. Šis skaičius tikriausiai didės, sakė vietos ugniagesių vadovas Jasonas Brolundas.

Ir Kelounos mieste kitoje ežero pusėje penktadienio rytą paskelbta ekstremali padėtis. Atskiri gaisrai persimetė į miestą, sakoma institucijų pranešime. Kelių kvartalų gyventojai buvo paraginti palikti savo namus. Kelounoje, CBC duomenimis, gyvena beveik 150 000 žmonių.

Šiaurės Vakarų teritorijų sostinėje Jelounaife tęsiasi apie 20 000 gyventojų evakuacija. Ir čia miškų gaisrai liepsnoja tik už kelių kilometrų nuo miesto ribos. Jei nelis, ugnis savaitgalį gali pasiekti priemiesčius, įspėjo regiono aplinkos ministras Shane‘as Thompsonas.

Iki ketvirtadienio vakaro iš Jelounaifo buvo išskraidinta apie 1 500 žmonių. Penktadienį planuojami 22 skrydžiai, kad būtų evakuota dar apie 1 800 gyventojų. Kiek žmonių jau paliko miestą sausumos keliais, kol kas nežinoma.

Kanada daug mėnesių kovoja su miškų gaisrais keliose šalies dalyse. Ekspertai įspėja, kad dėl klimato kaitos gaisrų daugės ir jų naikinamoji galia bus stipresnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.