Miškų gaisrų situacija Vakarų Kanadoje blogėja

Vakarų Kanadoje miškų gaisrų situacija blogėja. Britų Kolumbijos provincijoje du gaisrai apsijungė į vieną ir liepsnos dabar šėlsta daugiau kaip 41 000 hektarų plote, pranešė institucijos. Paveiktas regionas aplink Šusoupo ežerą provincijos pietuose. Stoties CBC filmuotoje medžiagoje buvo matyti Skoč Kryko vietovėje sunaikinti namai ir išdegę automobiliai. Oficialių duomenų apie žalą kol kas nėra.

 Gasisrai Kanadoje.<br> Zumapress?Scanpix nuotr.
 Gasisrai Kanadoje.<br> Zumapress?Scanpix nuotr.
 Gasisrai Kanadoje.<br>SW/Scanpix nuotr.
 Gasisrai Kanadoje.<br>SW/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 20, 2023, 7:29 PM

Visoje provincijoje galioja nurodymas maždaug 35 000 žmonių palikti savo namus. Dar 30 000 paskelbtas įspėjimas dėl evakuacijos. Turistinės kelionė į regioną uždraustos. Tai daroma dėl to, kad apgyvendinimo vietos būtų pasirengusios priimti gelbėtojus ir evakuotus žmones. „Dėl sausros ir vėjo situacija labai greitai keičiasi“, – įspėjo provincijos vyriausybės vadovas Davidas Eby‘is.

Smarkūs miškų gaisrai liepsnoja ir tolau į pietus prie turistų pamėgto Okanagano ežero. Čia gaisras, kuris išplitęs 11 000 hektarų plote, be kita ko, kelia grėsmę Kelounos miestui. Gaisro plotas nuo penktadienio padidėjo daugiau kaip dešimt kartų. Tūkstančiai žmonių turėjo palikti savo namus, yra pelenais virtusių pastatų.

Kanada jau daug mėnesių kovoja su miškų gaisrais keliose šalies dalyse. Miškų gaisrai daugelyje Kanados regionų yra kasmetis reiškinys. Tačiau šiais metais tai didžiausias žinomas miškų gaisrų sezonas šalies istorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.