Graikijoje įsiplieskė naujas miško gaisras

Graikijos ugniagesiai pirmadienį šalyje grūmėsi su nauju miško gaisru ir perspėjo dėl „ekstremalios“ gaisrų rizikos regione aplink sostinę Atėnus.

Miškų gaisrai Graikijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Miškų gaisrai Graikijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 12:53 PM

Pasak gelbėjimo tarnybų, didelis miško gaisras įsiplieskė centriniame Bojotijos regione, už maždaug 100 kilometrų į šiaurę nuo Atėnų.

Nurodymai evakuotis buvo duoti viename paplūdimyje buvusiems žmonėms ir dviejų bendruomenių gyventojams. Priešgaisrinės saugos tarnybos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad su liepsnomis kovoja daugiau kaip 50 ugniagesių, kuriems talkina keturi gaisriniai orlaiviai.

Civilinės saugos tarnybos pateikė perspėjimą dėl „ekstremalios“ gaisrų rizikos regione aplink Atėnus ir kitose teritorijose Graikijos pietuose.

Be to, gaisrai jau trečią dieną nevaldomai siaučia netoli Aleksandropolio miesto šiaurės rytinėje Graikijos dalyje. Ugniagesiai dirba keliuose frontuose, bandydami neleisti, kad liepsnos pasiektų Dadijos nacionalinį parką. Savaitgalį buvo evakuota 12 bendruomenių.

Graikijoje pastaruoju metu fiksuojami itin karšti ir sausi orai. Gaisrai šalį kamuoja nuo liepos vidurio. Čia liepsnos jau yra išdeginusios tūkstančių hektarų dydžio žemės plotą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.