Pranešama apie pažangą kovoje su miško gaisru Tenerifėje

Kovoje su miškų gaisrais atostogautojų pamėgtoje Tenerifėje pasiekta pažangos. „Blogiausia jau praeityje“, – pirmadienį sakė Kanarų vyriausybės vadovas Fernandas Clavijo. Nors esą negalima teigti, kad ugnis suvaldyta, tačiau ji „stabilizuojama visuose frontuose“. Pasak F. Clavijo, tikimasi, kad daug žmonių iš 1 300 evakuotų jau pirmadienį galės grįžti į savo namus salos šiaurėje ir šiaurės rytuose.

Pranešama apie pažangą kovoje su miško gaisru Tenerifėje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Pranešama apie pažangą kovoje su miško gaisru Tenerifėje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 5:01 PM

Panašiai prieš tai kalbėjo ir ugniagesių vadovas Federico Grillo. „Ugnies potencialas mažėja“, – citavo jį regiono laikraštis „El Día“. Pirmadienį Tenerifėje ketino apsilankyti Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sánchezas.

Liepsnos iki šiol Tenerifės šiaurėje ir šiaurės rytuose apėmė daugiau kaip 12 800 hektarų plotą arba 6 proc. Ispanijai priklausančios Atlanto salos teritorijos. Nuo sekmadienio vakaro ugnies plitimo neregistruota.

Jau sekmadienio vakarą F. Clavijo kalbėjo viltingai. Dėl puikaus ugniagesių darbo ir geresnių klimatinių sąlygų liepsnas esą pavyksta užgesinti. Vėjas vis labiau rimsta, temperatūra mažėja, o oro drėgmė didėja.

Institucijų duomenimis, iki šiol žmonės per gaisrą nenukentėjo. Taip pat nesudegė nė vienas namas.

Kanarų premjero duomenimis, tai vienas didžiausių gaisrų Tenerifėje per praėjusius 40 metų. Pasak policijos, nustatyta, kad tai buvo padegimas. F. Clavijo pareiškė tikįs, kad kalti asmenys netrukus bus nustatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.