Kauno apylinkės teisme bus nagrinėjama byla dėl bandymo papirkti aplinkosaugos pareigūnus

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai rugpjūčio 2 d. išnagrinėjo Kauno apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir kaltinamąjį E. R. pripažino kaltu dėl bandymo papirkti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnus.

Nors AAD pareigūnai vyrą perspėjo, įspėdami dėl galimos teisinės atsakomybės už bandymą papikti pareigūnus, tačiau kaunietis šių perspėjimų nepaisė ir vėliau pareigūnams perdavė 300 eurų kyšį.<br>AAD nuotr.
Nors AAD pareigūnai vyrą perspėjo, įspėdami dėl galimos teisinės atsakomybės už bandymą papikti pareigūnus, tačiau kaunietis šių perspėjimų nepaisė ir vėliau pareigūnams perdavė 300 eurų kyšį.<br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Aug 25, 2023, 10:53 AM, atnaujinta Aug 25, 2023, 10:54 AM

Nagrinėjant šią bylą buvo įrodyta, jog kaunietis E. R., siekdamas išvengti atsakomybės dėl administracinių nusižengimų padarius žalą aplinkai, siūlė ir bandė tartis dėl kyšio perdavimo. Nors AAD pareigūnai vyrą perspėjo, įspėdami dėl galimos teisinės atsakomybės už bandymą papikti pareigūnus, tačiau kaunietis šių perspėjimų nepaisė ir vėliau pareigūnams perdavė 300 eurų kyšį.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai E. R. pripažino kaltu dėl papirkimo. Teismas E. R. paskyrė 10 500 eurų baudą, kuri, vadovaujantis BK 64–1 str. buvo sumažinta vienu trečdaliu ir taip buvo paskirta galutinė 7000 eurų bauda.

Remiantis baudžiamojo proceso kodekso 422 str., E. R. pasinaudojo teise šį priimtą baudžiamąjį įsakymą apskųsti. Pagal minėtą straipsnį, kaltinamasis, nesutikdamas su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per keturiolika dienų nuo šio dokumento įteikimo dienos turi teisę paduoti teismui, surašiusiam teismo baudžiamąjį įsakymą, prašymą, reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Išnagrinėjęs bylą teismo posėdyje pagal asmens gautą prašymą, teismas nėra saistomas teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme. Išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamąjį kaltu, teismas gali paskirti kitos rūšies (tiek švelnesnę, tiek griežtesnę) ar dydžio bausmę, negu paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu.

Artimiausias teisiamasis posėdis suplanuotas š. m. rugpjūčio 28 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.