„Grigeo Klaipėda“ byla: teismas išklausė dar dviejų liudytojų parodymų

Antradienį Šiaulių apygardos teismas „Grigeo Klaipėda“ byloje tęsė dar dviejų liudytojų apklausą.

Grigeo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Grigeo.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 10:04 PM

Antradienį įvykusiame teisiamajame posėdyje iš pradžių buvo apklaustas liudytojas, „Grigeo Klaipėda“ valymo įrenginiuose dirbantis operatoriumi. Po to teismui savo parodymus davė dabar jau buvęs minėtos bendrovės valymo įrenginių operatorius.

Teismo proceso dalyviai liudytojų prašė papasakoti apie savo pareigų atlikimą, ką jie žino apie valymo įrenginius, jų veikimą, įrengtą sklendę, kamštį. Atsakydami į pateiktus klausimus liudytojai pasakojo, kada sklendė buvo atidaroma, kada uždaroma, kas juos konsultavo, ar buvo skatinami už darbo rezultatus. Atsakydamas į klausimą apie paskatinimus, dabar jau buvęs valymo įrenginių operatorius pasakė, kad gavo tualetinio popieriaus, popierinių rankšluosčių, kalendorių – ir tuo buvo labai patenkintas, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Baigus liudytojų apklausą „Grigeo Klaipėda“ advokatas teismui pateikė prašymą, kad kitame teisiamajame posėdyje galėtų pasisakyti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) atstovai dėl byloje pateikto civilinio ieškinio dydžio. Valstybinį kaltinimą byloje palaikančios prokurorės, aplinkos apsaugos atstovės teigė tokio prašymo nepalaikančios, prašė jį atmesti. Protokoline nutartimi teismas nusprendė tęsti liudytojų apklausą, o prie advokato prašymo sugrįžti, kai bus apklausti visi liudytojai.

Pirmadienį „Grigeo Klaipėda“ byloje baigta buvusio bendrovės gamybos direktoriaus apklausa.

Pasak Šiaulių apygardos teismo, posėdžio metu liudytojas atsakė, su kokiais asmenimis bendrovėje ieškojo sprendimų dėl taršos Kuršių mariose.

Teismas pirmadienį apklausė ir vieną iš dabar jau buvusių bendrovės valymo įrenginių operatorių. Vyras teigė, kad atsakymų į kai kuriuos klausimu negali pateikti, nes nepamena. Teismas paskelbė šio liudytojo parodymus, kuriuos jis davė ikiteisminio tyrimo metu.

Primenama, kad apie tai, kad iš „Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias per „Klaipėdos vanduo“ nuotekų kolektorių galėjo būti išleidžiamos iš dalies biologiškai apvalytos nuotekos paaiškėjo 2020 m. sausį.

Su tuo susijusi byla šiuo metu nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme. Joje sprendžiama dėl 14 asmenų atsakomybės.

Tiesiogiai už nuotekų valymą ir valymo įrenginių modernizavimą atsakingi buvę bendrovės vadovai, prisipažinę dėl savo ilgametės neteisėtos veiklos, prokuratūros sprendimu nuo atsakomybės byloje yra atleisti.

„Grigeo Klaipėda“ dėl išleistų teršalų yra prisiėmusi atsakomybę ir įsipareigojusi iš Kuršių marių pašalinti visus jai inkriminuojamus teršalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.