Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Aštuonmetis dėl įgimtos odos ligos pramintas „berniuku-žuvimi“ (video)

Pan Xianhang gimė su reta odos liga – ichtioze. „Ichtyosis“ iš graikų kalbos išvertus reiškia „žuvis“, tad mažylis gavo pravardę „berniukas-žuvis“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:31 AM

Šia liga sergantys vaikai kenčia nuo sausos, ragėjančios odos. Tačiau Pan atvejis yra itin retas: dėl ligos deformavosi jo akys, burna, nosis bei ausys. Pan taip pat sunku judėti. Vaiko kūnas lyg nusėtas žvynais.

Atgrasi išvaizda ir judėjimo apribojimai – dar ne viskas. Vaikas nuolat kenčia skausmus ir dėl niežulio negali ramiai miegoti naktį.

Visiems kenčiantiems nuo ichtiozės gydytojai paskiria specialius kremus ir aliejus, kurie yra specialiai sukurti drėgmei odoje palaikyti. Deja, vaistų nuo šios ligos nėra.

Praėjusiais metais dienos šviesą išvydo dokumentinis filmas „The Boy They Call Fish“ („Berniukas, kurį vadina žuvimi“). Tai – Vietname gimusio Minh Anh, sergančio reta ichtiozės forma bei palikto tėvų vaikystėje, istorija.

Dabar jau 18 metų vaikinas papasakojo, kaip kovoja su ichtioze, ką reiškia augti be tėvų ir kaip ligoninė tapo jo namais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?