Alkoholikės gyvenimas: 5 buteliai vyno per dieną, prarastas darbas ir sveikata

Stebuklas – taip galima pavadinti faktą, kad kasdien alkoholį vartojusi Patricia Murphy šiandien vis dar gyva.

Moters kūnas tapo šiurpios geltonos spalvos dėl to, kad organai pamažu nustojo funkcionuoti.
Moters kūnas tapo šiurpios geltonos spalvos dėl to, kad organai pamažu nustojo funkcionuoti.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2013, 11:09 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:34 AM

Prieš devynis mėnesius 45-erių moteris buvo atgabenta į ligoninę dėl kepenų cirozės. Lėtinę ligą sukėlė besaikis alkoholio vartojimas, kuris tęsėsi net 10 metų.

Patricijos gyvybę ligoninėje palaikė tik aparatai. Jos kūnas tapo šiurpios geltonos spalvos dėl to, kad organai pamažu nustojo funkcionuoti. Gydytojai teigė, kad tikimybė, jog Patricia išgyvens, – vos 5 procentai. Tikintis blogiausio, į ligoninę buvo iškviestas kunigas. Tačiau likimas buvo gailestingas, ir moteris vis dėlto išgyveno.

Dabar Patricia – abstinentė, kuri mėgaujasi besitęsiančiu gyvenimu. Ji netgi nusifilmavo vienoje pokalbių laidoje, šitaip atverdama savo širdį ir pasidalydama išgyvenimais su visu pasauliu.

Ji teigė: „Kai pamačiau, kokia geltona gulėdama ligoninėje tapau, nusprendžiau, kad alkoholiui vietos mano gyvenime tiesiog nebėra. Aš išties daug išgyvenau. Po to, kai mane išleido iš intensyvios terapijos skyriaus, negalėjau net vaikščioti. Dėkoju Dievui, kad dabar tai – tik siaubingas prisiminimas ir nieko daugiau.“

Patricia alkoholį pradėjo vartoti sulaukusi 17 metų, po to, kai metė mokyklą.

Iš prigimties drovi mergina pajuto, kiek daug drąsos ir pasitikėjimo savimi ji įgaudavo paragavusi alkoholio. Netrukus Patricia jau galėdavo išgerti po 10 kokteilių kiekvieną savaitgalį. „Aš buvau pirmasis žmogus, atėjęs į barą vakare, ir paskutinis, išėjęs ryte. Aš visuomet užsisakydavau du kokteilius vienu metu. Kai sulaukiau 28-erių, nustojau lankytis baruose. Supratau, kad niekaip negaliu pasiekti tokios girtumo stadijos, kokios noriu. Manau, kad gimiau su šia priklausomybe. Anksčiau ar vėliau turėjau tapti alkoholike.“

Sulaukusi 28-erių Patricia prarado abu tėvus, tai paskatino ją gerti dar daugiau. Mergina tikėjo, kad didelis kiekis alkoholio padės jai nebejausti sielvarto, tapti abejinga. „Reabilitacijos klinikoje buvau net 3 kartus, tačiau vos tik iš jos išėjusi vėl griebdavausi taurelės. Nenorėjau sustoti. Man patiko visuomet būti apsvaigusiai“, – teigia Patricia.

Vėliau moteris išgerdavo po 5 butelius vyno kasdien. Ji prarado savo darbą, o alkoholis tapo vieninteliu likusiu jos draugu.

Nepaisant to, kad Patricia lankėsi anoniminių alkoholikų susibūrimuose ir reabilitacijos centruose, jos gyvybę išgelbėjo vietinis šeimos gydytojas. Gydytojas moteriai pasakė, kad jos kepenys yra labai pažeistos, ir moteris buvo skubiai nugabenta į intensyvios terapijos skyrių.

Šiandien Patricia teigia: „Gyvenimas – Dievo dovana. Esu išties laiminga. Anksčiau negyvenau, tiesiog egzistavau. Miegojau ir gėriau, gėriau ir miegojau. Mano patarimas panašioje situacijoje esančioms moterims – apsilankykite pas šeimos gydytoją, pasitikrinkite savo sveikatą, juk alkoholis, be jokios abejonės, sutrumpins jūsų gyvenimą. Tačiau jūs galite viską pakeisti, jūs turite pasirinkimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.