Per „Maxima“ griūtį motinos netekusiems vaikams – dar vienas smūgis

Rygos mieste esantis Zolitūdės rajonas tapo tikru sielvarto ir skausmo epicentru. Beveik visus čia gyvenančius žmones palietė praėjusį ketvirtadienį įvykusi skaudi tragedija, kuomet „Maxima“ griūtis nusinešė 54 žmonių gyvybes. Vietiniai jau dabar tarpusavyje šnabždasi ir spėlioja, koks gi nukentėjusių žmonių likimas. Kas pasirūpins našlaičiais? Ar vyriausybė laikysis duoto pažado suteikti finansinį prieglobstį žuvusiųjų šeimoms? Tai tik vieni iš daugelio klausimų, į kuriuos šiandieną atsakymo ieško ne tik vietiniai gyventojai, bet ir visa Latvija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2013, 11:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:17 AM

Ypatingo Zolitūdės rajono gyventojų dėmesio susilaukė 8-metis berniukas ir jo 5-metė sesuo, niekuomet nebeišvysiantys į „Maxima“ lemtingą vakarą išskubėjusios mamos.

Susirūpinimą dėl mažylių likimo portalui TVNET išreiškė asmeniškai šeimą pažinoję Zolitūdės gyventojai. Šiuo metu mažamečiais rūpinasi pensinio amžiaus seneliai, tačiau vaikų globėju staiga panoro tapti ir buvęs žuvusios moters vyras, palikęs ją, kai šioji laukėsi jų antrojo vaiko – dukrelės. Vyras niekuomet nereiškė noro bendrauti su vaikais ir nė kiek neprisidėjo prie jų auklėjimo, kitaip tariant – dingo kaip į vandenį.

Tik štai po tragedijos jis ir vėl pasirodė horizonte. „Mes baiminamės, kad už apsimestinai prabudusio tėviško instinkto slypi noras išpešti kuo daugiau pinigų. Mergaitė tėvo visai nepažįsta, ji nuolat verkia ir bijo jo. Nieko keisto, juk jis jai – nepažįstamas žmogus“, – pasakojo viena iš Zolitūdės rajono gyventojų. O ir mergaitės darželio auklėtoja patvirtino, kad niekuomet anksčiau nėra mačiusi mergaitės tėvo. Šis vaikų gyvenime, panašu, nė neegzistavo.

Vietiniai gyventojai – sunerimę, socialinių tarnybų darbuotojų jie meldžia skirti didesnį dėmesį tragedijos supurtytai šeimai.

Kaip lrytas.lt rašė anksčiau, valstybinė vaikų apsaugos inspekcija konstatavo, jog per tragediją 16 vaikų neteko vieno iš tėvų, trys vaikai – abiejų artimųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.