101 metų sulaukusią šiaulietę pasveikino vicemerė

Sunkus gyvenimas ir dešimt metų trukusi tremtis šiaulietę Julijoną Jaraminienę nesugniuždė, o užgrūdino. Jai pasitaikiusias negandas įveikusi, darbšti moteris antradienį sulaukė sveikinimų savo 101-ojo gimtadienio proga.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 17, 2013, 3:39 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:04 PM

Dar ilgų ir gražių gyvenimo metų ilgaamžei palinkėjo jos pasveikinti atvykusi Šiaulių miesto mero pavaduotoja Danguolė Martinkienė.

J.Jaraminienei buvo įteikta puokštė gėlių ir vokas su 500 litų. Tokia pinigų suma gimtadienio proga dovanojama visiems šimto ir daugiau metų sulaukusiems šiauliečiams.

Šiuo metu savo dviejų sūnų ir dukters prižiūrima J.Jaraminienė svečius pasitiko sėdėdama neįgaliojo vežimėlyje. Pastaruoju metu ilgaamžė beveik nekalba, tačiau, pasak artimųjų, girdi ir supranta, kas jai yra sakoma.

Šiaulių rajone Žeimių kaime gimusi Julijona vėliau persikraustė gyventi į Strazdų kaimą. Ištekėjusi moteris ūkininkavo. Su vyru Stanislovu Julijona susilaukė keturių vaikų.

Šiai ūkininkų šeimai teko patirti tremtinio dalią. 1949 Julijona ir Stanislovas Jaraminai kartu su savo vaikais buvo ištremti į Sibirą.

Po dešimties tremtyje praleistų metų į Lietuvą 1959-aisiais sugrįžę Jaraminai apsigyveno Šiauliuose.

J.Jaraminienė dirbo valytoja ligoninėje bei mokykloje, o laisvalaikiu audė, mezgė bei puoselėjo prie namų esantį darželį.

Darbšti, judri moteris namų aplinką tvarkė, kol jai leido sveikata.

Prieš 36 metus sutuoktinį palaidojusi J.Jaraminienė nebeturi ir vyriausiosios savo dukters.

Savo namuose gyventi likusia ilgaamže dabar paeiliui rūpinasi trys jos vaikai: dukra 68 metų Lionė Jankauskienė ir abu sūnūs 72 metų Algis bei 69 metų Ramutis Jaraminai.

Paklausta, kas jos mamai padėjo sulaukti tokio garbaus amžiaus, J.Jaraminienės duktė Lionė atsakė, kad čia gali būti „kalti“ genai.

„Mamos tėvas, mano senelis mirė sulaukęs garbaus amžiaus – iki šimto metų jam pritrūko vos mėnesio. Be to mama buvo darbšti ir nesėdėjo susidėjusi rankų. O tai, mano manymu, taip pat suteikė jai jėgų“, - sakė ilgaamžės dukra L.Jankauskienė.

Šiuo metu Šiauliuose gyvena dvylika 100 metų slenkstį peržengusių žmonių: dešimt moterų ir du vyrai.

Šiauliuose gyvena ir vyriausia Lietuvos gyventoja – šiemet rudenį savo 111-ąjį gimtadienį paminėjusi Emilija Krištopaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.