Bjauriausia pasaulyje moteris tūkstančius įkvepia džiaugtis gyvenimu

Pati bjauriausia moteris pasaulyje – tokiu vardu buvo praminta amerikietė Lizzie Velasquez. Tik ji ir dar du žmonės pasaulyje turi itin retą ligą. Sindromas neleidžia priaugti svorio – nei riebalų, nei raumenų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 12:14 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:48 AM

„Galiu valgyti absoliučiai viską ir kada noriu. Jokio svorio nepriaugu!“ - optimistiškai kalbėjo 25-erių moteris. Ji niekada nesvers daugiau nei 29 kg. Dėl ligos ji mato tik viena akimi.

Amerikietė neprarado vilties, neužsidarė nuo žmonių. Priešingai, tapo garsi optimizmo mokytoja ir knygų, kaip pamilti save, autorė.

Knygoje „Būk graži, būk savimi“ moteris duoda patarimų, kaip išlikti unikaliems, džiaugtis savimi, net kai kiti yra kritiški ir kurti ilgalaikes draugystes.

Antrojoje knygoje „Gražioji Lizzie“ ji pasakoja savo istoriją – kiek turėjo iškęsti dėl neįprastos savo išvaizdos ir ligos.

Kai mokėsi koledže, jos kambario draugė girdėdavo, kaip ji vidury nakties traškindavo saldumynų popierėlius ar riešutų pakuotes. „Mano liga turi privalumų“, - įkvėpti optimizmo stengiasi L.Velasquez.

Ji juokauja, kad galėtų būti lieknėjimo programų reklaminis veidas. „Aš tai pabandžiau ir pažiūrėkite, kaip gerai tai suveikė“, - pokštavo į skeletą panaši Lizzie.

Moteris buvo pirmas vaikas šeimoje. Gydytojai perspėjo tėvus: „Nesitikėkite, kad ji kada nors kalbės, vaikščios ar mąstys.“ Tačiau tėvai neišsigando. Jie pasiryžo auginti mergaitę, neišsižadėjo savo pirmagimės.

„Esu dėkinga tėvams už viską, ką jie padarė dėl manęs. Perėmiau iš mamos kovotojos dvasią. Mano gyvenimas buvo sunkus, bet tai nieko baisaus“, - kalbėjo L.Velasquez.

Kad yra kitokia, ji suprato atėjusi į darželį. Niekas iš vaikų nenorėjo su ja bendrauti, žiūrėjo kaip į pabaisą.

Užaugusi ir iškentusi daugybę kankinančių patyčių, ji ėmė klausti savęs, ar retas sindromas – tai viskas, kas ji yra. Jos atsakymas buvo „ne“.

Ji ėmė atrasti, kad verčiau džiaugtis savimi nei kasdien save graužti, jog nėra tokia, kokia norėtų būti.

Dabar moteris turi 50 tūkst. gerbėjų tinkle „Instagram“, yra kviečiama skaityti paskaitas, apie ją žiniasklaida rašo visame pasaulyje.

Parengė Sigita Purytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.