Kaip JAV krepšininkė S.Aleksandravičius tapo Lietuvos piliete?

„Aš esu tikra lietuvė. Jokio kitokio kraujo neturiu. Nors pirmą kartą Lietuvą savo akimis pamačiau tik prieš pusmetį", - taip teigė Vilniuje rungtyniaujanti šviesiaplaukė krepšininkė Sofija Aleksandravičius (22 m.). Kad ji yra kilusi iš Niujorko (JAV), o ne iš kokio nors Lietuvos miesto, išduoda plati amerikietiška šypsena.

JAV gimusi krepšininkė S.Aleksandravičius profesionalią karjerą pradėjo Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
JAV gimusi krepšininkė S.Aleksandravičius profesionalią karjerą pradėjo Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-07 17:06, atnaujinta 2018-02-15 15:05

„Visais savo nuotykiais, kaip ir naujomis nuotraukomis, iškart dalijuosi su artimaisiais Niujorke. Dažniausiai plepame per „Skype“ programą. Jie net aikčioja kaskart išgirdę iš manęs naujienų. Jūs būtumėte matę, kaip džiaugėsi mano seneliai, kai grįžusi namo Kalėdų atvežiau jiems giros", - pasakojo Sofija.

Kodėl lietuviška gira krepšininkės seneliui priminė vaikystę?

Kodėl Sofijos lagamine buvo ne tik giros, bet ir lietuviškos žemės, sudėtos į kavos dėžutę?

Kokių dar lietuviškų lauktuvių Sofija parvežė namiškiams?

Dar prieš pirmąją kelionę į Lietuvą ji klausė mamos, ar ši negalėtų vykti drauge. O mama pasakė: „Kodėl? Juk tu važiuoji į Lietuvą. Tu neprapulsi.“

„Mano pavardė žmonėms Jungtinėse Valstijose dažnai sukeldavo nuostabą. Vietos laikraštis sykį net parašė istoriją, kad esu emigrantė iš Lietuvos. Buvo labai juokinga. Bet tai netiesa, net mano tėvai nėra emigrantai.

Tad kokios kilmės yra krepšinio klubo „Kibirkštis-Viči“ vidurio puolėja S.Aleksandravičius ir kaip ji gavo Lietuvos pilietybę.?

Ji žinojo tik tiek, kurioje žemėlapio vietoje yra Lietuva, tačiau net neįsivaizdavo, ko tikėtis čia atvykus. Tuo labiau kad ji apskritai niekada nebuvo buvusi Europoje.

Atvykti į Lietuvą žaisti krepšinio jai pasiūlė agentas. Mat baigus universitetą Amerikoje be galo sunku įsitvirtinti. Pirmiausia komandų treneriai nežino, ką žaidėja sugeba, ar gerai žaidžia. Be to, ten yra gal 10 komandų, o Europoje jų apstu.

Negana to, Amerikoje krepšinio sezonas trunka vos keturis mėnesius. Moterų lyga – tai ne NBA! Moterų lyga yra perpus mažesnė. Tad dauguma žaidėjų karjerą pradeda Europoje, kur yra daugiau galimybių.

Agentas jai dar siūlė vykti į Bulgariją, bet šio pasiūlymo Sofija net nesvarstė. Kodėl?

Ar 198 centimetrų ūgio krepšininkė turiu vaikiną? Su kuo ji gyvena ir kokia kalba kalba?

Kaip atrodo jos dienotvarkė?

Apie tai skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto" žurnale „Gyvenimo būdas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.