Per pusmetį – minus 26 kilogramai

Kai jonavietis sportininkas Viktoras Korolkovas eina gatve, į jį krypsta ne tik merginų žvilgsniai. Į įspūdingai atrodantį kultūristą smalsiai žvelgia daugelis praeivių. O jei į bet kurią pažinčių svetainę jis įdėtų skelbimą su savo nuotrauka, trisdešimtmetis V.Korolkovas greičiausiai negalėtų atsiginti gerbėjų.

Užsispyrimo V.Korolkovui galėtų pavydėti kiekviena moteris, bandanti numesti nelemtus savo kilogramus.<br>R.Patūpaitės nuotr.
Užsispyrimo V.Korolkovui galėtų pavydėti kiekviena moteris, bandanti numesti nelemtus savo kilogramus.<br>R.Patūpaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Jun 19, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:41 PM

„Arba jos galvotų, kad tai – ne mano nuotrauka. Bet pažinčių svetainės man nerūpi. Mano kasdienybė yra sportas ir griežta dieta“, - jonavoszinios.lt sakė kultūristas.

Besiruošdamas varžyboms per pusmetį vyras jau numetė 26 kilogramus, o dietos laikosi ir dabar. V.Korolkovas taip ruošiasi spalį vyksiančioms šalies kultūrizmo varžyboms ir viliasi jose iškovoti prizinę vietą.

Per dvi dienas – 13 kilogramų

Kultūristo V.Korolkovo šaldytuve bemaž niekada nerastum alaus, rūkytos dešros, kotletų ir panašių dalykų. Jų jonaviečio valgiaraštyje paprasčiausiai nėra. Užsispyrimo šiam sportininkui galėtų pavydėti kiekviena moteris, bandanti numesti nelemtus savo kilogramus.

Svorį V.Korolkovas ėmė mesti po ankstesnių varžybų. Nors dalį svorio kultūristui reikėjo užsiauginti tam, kad vėliau galėtų formuoti raumenis, tačiau svarstyklės daugiau nei prieš pusmetį rodė per daug. Savo organizmą tarsi laikrodį pažįstantis sportininkas pasakojo, kad kartą per dvi dienas po varžybų sugrįžo net 13 kilogramų.

„Tai atrodo neįtikėtina, bet taip yra. Keistas jausmas - žvelgiu į savo kojas ir matau, kaip jos plečiasi“, - pasakojo jonavietis.

Nei picos, nei alkoholio

„Ėmiausi griežtos dietos. Ji būdinga būtent šios sporto šakos sportininkams. Daugiausiai valgau ryžius, kiaušinių baltymus ir vištienos krūtinėlę. Keliuosi penktą ryto, o nuo šešių pradedu valgyti – kas dvi valandas“, - pasakojo varžyboms besiruošiantis kultūristas.

Alkoholio nevartojantis vyras sako, kad atsipalaiduoti negalima nė vienos dienos. Todėl jei kada nors sugalvotų suvalgyti picą, visas iki tol trukęs darbas taptų niekinis. Lygiai tas pats – ir su alkoholiu.

„Aš ir šiaip nesu mėgėjas alkoholinių gėrimų“, - sakė pašnekovas.

Dietos kaina – dešimt tūkstančių

Kultūrizmas, pasakojo V.Korolkovas, nėra pigi sporto šaka, nekalbant jau apie tai, kad ji yra podukros vietoje. Net užlipusiam ant nugalėtojų pakylos sportininkui nėra skiriama dėmesio bent dešimtadaliu tiek, kiek prizines vietas iškovojusiems krepšininkams.

„Pasiruošimas sezonui, vien dieta, kainuoja apie dešimt tūkstančių litų. Kainuoja ne tik maistas, tačiau ir maisto papildai, kurie kultūristams yra būtini“, - sakė V.Korolkovas.

Todėl sportininkai ir federacija, kuriai jie priklauso, daug laiko skiria ir rėmėjų paieškai. Ypač jei sportininkas yra realus pretendentas laimėti prizines vietas šalyje ir gali vykti į tarptautines varžybas atstovauti Lietuvai.

Vien vištienai per mėnesį sportininkas išleidžia apie 400 litų, kainuoja ir kiaušiniai, kurių baltymų per dieną reikia maždaug dešimties, o kartais – ir daugiau. Dar valgiaraštyje yra varškė, ryžiai ir kitos kruopos.

Padeda žiūrėjimas į žuvis

„Kur dedu kiaušinių trynius? Išmetu. Teisingiau, išvežu į kaimą šuniui“, - pasakojo sportininkas. Pasak Viktoro, nuo griežtos dietos dažnai kyla ir įtampa, o to, kas vyksta aplinkui, vyras kartais net nemato.

„Kai kartą grįžau iš varžybų, pastebėjau, kad jau vasara ir viskas sužaliavę. Kol ruošiausi varžyboms, aš to nemačiau. Visko būna – ir įtampos, ir streso. Būna, kad artėjant varžyboms negaliu miegoti net naktimis, nes galvoju, kaip seksis varžybose“, - sakė V.Korolkovas.

Susikaupusią įtampą kultūristas mažina žiūrėdamas į namų akvariume plaukiojančias žuvis. Šis vaizdas, tvirtina pašnekovas, jį veikia raminančiai.

„Griežta dieta yra ne šiaip sau. Be tinkamo maitinimosi apie varžybas nėra ko galvoti. Kūnas turi atrodyti proporcingai, išryškėti raumenys. Vien sportuojant, be mitybos, tokio rezultato nepasieksi“, - sakė sportininkas.

Į treniruotes viename iš Jonavos klubų, esančių vadinamajame Jonavos treste, V.Korolkovas eina kiekvieną darbo dieną ir su svarmenimis dirba maždaug po pusantros valandos.

Lietuvos sporto universitete studijuojantis jonavietis jau netrukus trenerio licenciją gaus ir pats. Tačiau minčių kurti profesionalų kultūrizmo klubą Jonavoje jis nepuoselėja: „Greičiausiai norėčiau tą daryti Vilniuje arba Kaune“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.