Motina pardavinėjo narkotikus, sūnus - žmoną sekso paslaugoms

Vilniaus gyventojas Jonas narkotikus vartoti pradėjo prieš 24 metus. Iš pradžių pats virė sau nuodus. Vėliau, iš rajono persikėlęs į sostinę, kvaišalus pirkti pradėjo viename iš „taškų“. Ten pirmą kartą ir pamatė berniuką, kurio likimas vėliau sukrėtė narkotikų vartotoją. Šokas buvo toks didelis, kad jis besigydydamas nuo priklausomybės sugalvojo įkurti savipagalbos organizaciją „Resetas“ ir padėti kitiems nuo priklausomybės kenčiantiems narkotikų vartotojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jul 17, 2014, 8:04 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:52 PM

Nelaimėliui, apie kurį pasakojo Jonas, tuo metu buvo 13-14 metų. Vaikas nei gėrė, nei rūkė. Gyveno su mama. Jo prakeiksmas buvo motinos užsiėmimas. Ji pardavinėjo narkotikus.

Anot „Resetas“ įkūrėjo, vaikis buvo geras, matė visą brudą, kurį išgyvena narkotikų vartotojai. Tačiau visos baisybės nepadėjo jam išvengti skaudaus likimo.

„Gerai juos pažinojau. Šeima keldavosi iš buto į butą, kad policija jų nesusektų. Nuolat lankiausi jų namuose apie dešimt metų“, - tragišką istoriją pasakojo buvęs narkotikų vartotojas Jonas.

Tikro jo vardo nesužinosime. Anksčiau vartojęs narkotikus, Jonas turi šeimą, paauglę dukrą. Kai kartą papasakojo savo istoriją ir atskleidė savo vardą bei veidą, dukrą mokykloje ėmė persekioti patyčios. „Patys suprantate, kaip vaikui baigėsi“, - nutęsė Jonas.

Narkotikų prekeivės sūnaus istorija giliai jį sukrėtė. Jis išsigando, kad jei nieko nedarys, jo dukra ar bet kuris kitas jaunas žmogus gali įkliūti į kvaišalų pinkles.

Sukrėstas šio vaikino likimo ir savo kailiu patyręs, ką reiškia priklausyti nuo narkotikų, jis įkūrė narkotikų vartotojų savipagalbos organizciją „Resetas“.

Pardavinėjo savo žmoną

Kas gi vilnietį taip sukrėtė? Narkotikų pardavėjos sūnaus gyvenimas žemyn ėmė ristis, kai jis buvo 20-ies. Vaikinas įsimylėjo vieną iš savo mamos klienčių. Mergina vartojo narkotikus.

Netrukus jiedu susituokė. „Širdžiai neįsakysi. Ir mano žmona žinojo, ką reiškia priklausomybė nuo narkotikų, bet vis tiek tekėjo už manęs“, - aiškino Jonas. Jam pasisekė – žmona vartoti nepradėjo, priešingai – įtikino vyrą gydytis metadono programoje.

Narkotikų prekeivės sūnui – priešingai – nepavyko atsilaikyti prieš nuodus. Kai Jonas vėl sutiko jį prieš 5 ar 6 metus, jis trainiojosi prie stoties. Vyras ten pardavinėjo savo žmoną kaip prostitutę. 

Pora buvo susilaukusi vaiko. Jį nelaimėlis paliko savo motinai, pas kurią pats užaugo. Visas jo mintis valdė vienintelė - kaip gauti kvaišalų.

Dar po gero pusmečio vyras mirė. Kaip spėjo „Reseto“ įkūrėjas, jo žmona greičiausiai tapo baltąja verge tabore – pardavinėjo savo kūną už narkotikus.

„Man buvo šokas. Jauni vaikai, o taip nusirito“, - negalėjo patikėti buvęs narkotikų vartotojas, kuriam per 40 metų.

Jis yra ir kitų sudužusių likimų liudininkas. „Mačiau, kaip 13-14 metų vaikai susikrauna kuprines ir važiuoja ne į mokyklą, bet į taborą narkotikų. Pats šitiek metų pravartojęs žinau, kad per vieną dieną nieko nepakeisi, bet reikia žmonėms bent kažkaip padėti“, - aiškino vyras.

Liepos pradžioje buvo įsteigta narkotikų vartotojų savitarpio pagalbos organizacija „Resetas“.

Į šią organizaciją gali kreiptis visi – ir tie, kurie vartoja narkotikus kasdien ir tie, kurie vieną kartą per mėnesį parūko „žolės“.

Organizacijoje pagalbos ieško ir sekso industrijos darbuotojos. „Ne paslaptis – daugiau nei pusė jų vartoja narkotikus“, - tvirtino Jonas.

Jis tik per laimingą atsitiktinumą išbrido iš narkotikų liūno. Vyras iki šiol kasdien geria metadoną. Medikamentas jam – kaip insulinas diabetikui - būtinas gerai savijautai palaikyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.