Meilių internete apgautas vyras vėl lipa ant to paties grėblio

Benas Ivey iš Sidnėjaus išleido daugiau kaip 50 000 litų besipiršdamas trims savo mylimosioms. O istorija baigdavosi vis taip pat – vyras likdavo sudaužyta širdimi ir patuštėjusia pinigine, mat jį kaskart apgaudavo internetiniai sukčiai.

Benas galiausiai rado savo meilę, kuriai ketina pasipiršti, kai tik nuvyks pas ją į Filipinus.<br>Facebook nuotr.
Benas galiausiai rado savo meilę, kuriai ketina pasipiršti, kai tik nuvyks pas ją į Filipinus.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-04 10:54, atnaujinta 2018-01-29 10:24

32 metų vyras iš Sidnėjaus, ieškodamas draugysčių pažinčių svetainėse ir socialiniuose tinkluose, nuo apgavikų nukentėjo tris kartus, rašo dailymail.co.uk.

„Po kiekvieno išsiskyrimo likdavau sugniuždytas. Maniau, kad tai, ką man sakydavo sukčiai, buvo tiesa. Buvau apakintas meilės“, - pasakojo vyras.

Pirmą kartą mylimosios internete Benas sumanė paieškoti po nenusisekusio mėginimo susirasti merginą per vietinę bažnyčią. Vakarų Sidnėjaus universitete tuomet mokęsis vaikinas jautėsi vienišas ir, kaip pats teigia, visus tris kartus iš jo buvo pasityčiota, nes jis beviltiškai stengėsi surasti tą vienintelę ir padaryti ją laiminga.

Pirmąkart Benas buvo apkvailintas 2011-ųjų sausį, susipažinęs su Michele Raymond internetiniame puslapyje benaughty.com.

Mergina prisistatė aktore iš Londono. Michelei vis reikėjo pinigų - neva buvo pavogta jos rankinė, ji buvo pasodinta į kalėjimą dėl narkotikų vartojimo, o merginos lėktuvas buvo atidėtas, kai ji jau ruošėsi keliauti pas Beną. Praėjus 17 dienų Beno piniginė buvo patuštėjusi maždaug 5000 litų. Tuomet jis suvokė esąs apgautas.

Po kelių mėnesių socialiniame tinkle „Facebook“ Benas susipažino su Brenda Campbell. Mergina prisistatė turinti juvelyrikos parduotuvę ir gyvenanti netoli Sidnėjaus esančiame mieste. Brendai pasiskundus, neva ji turi skubiai keliauti į kitą valstiją, Benas jai nusiuntė apie 30 000 litų.

Kai suprato, kad ir vėl buvo apkvailintas, jis kreipėsi į policiją. Vyras buvo priverstas ištrinti savo socialinės paskyros profilį, uždaryti senąsias banko sąskaitas ir atsidaryti naują.

2012-ųjų rugsėjį internetiniame puslapyje sydney.craiglist.com.au Benas pasiskelbė ieškąs pažinčių. Su juo susisiekė Annie – dar viena mergina, gyvenanti Londone.

Ji sakė norinti atvykti į Sidnėjų ištekėti už Beno, bet pirmiausiai turėjo susitvarkyti paveldėjimo dokumentus, o tam reikėjo apie 20 000 litų, kuriuos Benas ir vėl noriai davė.

Po šių nesėkmių vyras suprato, kad kvaila būti taip apgaudinėjamam, todėl savo banko sąskaitų kontrolę perdavė tėvams, kad šie apsisaugotų nuo klaidų.

„Kaskart apgavikai manęs prašydavo pinigų. Aš jiems paaiškindavau, kad mane ne kartą taip jau apgavo, ir tai mane liūdino. Bet jie mane patikindavo, kad šįkart bus kitaip, ir aš vėl patikėdavau“, - skundėsi vyras.

Šią bei kitas apgaules Benas slėpė nuo artimųjų ir draugų - vaikinas bijojo, kad šie jį atstums ar išjuoks. Tačiau 2012-ųjų spalį jis galiausiai pasipasakojo tėvams. Nuo tada jo pinigus kontroliuoja tėvai.

Nepaisant trijų brangiai kainavusių nesėkmių, Benas galiausiai rado savo meilę, kuriai ketina pasipiršti, kai tik nuvyks pas ją į Filipinus. Tai bus pirmasis jų pasimatymas.

Australas įsitikinęs, kad jo partnerė Thei, su kuria susipažino internete pernai, yra ta vienintelė. Mat šįkart įsimylėjėliai bendrauja naudodamiesi „Skype“ programa, apie kurią neužsiminė nė viena iš trijų apgavikių.

Vyras pasipasakojo savo simpatijai apie ankstesnes apgaules, ir Thei jį patikino, kad ji tikrai nesiruošia sukčiauti ir neprašys jo pinigų.

„Vaizdo pokalbiai man įrodo, kad Thei yra nuoširdi. Jau bendravau ir su jos šeima. Kai tik galėsiu, iškart pas ją vyksiu ir pasipiršiu“, - sakė Benas.

Nuo šiol Benas trina visus nepažįstamųjų elektroninius laiškus ar „Facebook“ žinutes. Vyras ir kitiems pataria niekada nepasitikėti internetiniais „draugais“ ir nesidalinti informacija apie finansus.

Parengė Rasita Andruškevičiūtė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.