Moters santuokos vos nesužlugdė atsiminimai apie buvusias meiles

Angela Neustatter visada tikėjo, kad prieš surandant gyvenimo partnerį reikia įgyti patirties tiek meilės, tiek sekso srityje. Įklimpti į pirmąją meilę, neišsiaiškinus, ką dar siūlo šis pasaulis, jos nuomone, skamba ne kaip graži istorija, o nesėkmė.

Steve'as pasirodydavo tuomet, kai Angela jautėsi liūdna, neįvertinta, nes žinojo, kaip jai pakelti nuotaiką<br>Asmeninio albumo nuotr.
Steve'as pasirodydavo tuomet, kai Angela jautėsi liūdna, neįvertinta, nes žinojo, kaip jai pakelti nuotaiką<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:15 PM

Dabar Angela tvirtina, kad pirmieji du jos partneriai turėjo įtakos jos santuokai, o kartais netgi priverčia suabejoti dėl įsipareigojimo sutuoktiniui Olly, su kuriuo ji kartu - jau keturias dešimtis metų,  rašoma dailymail.co.uk.

Sutuoktiniai, kartu perėję ir šiltą, įr šaltą, sulaukę vidutinio amžiaus, svarstė apie skyrybas.

Ir nors jiedu iki šiol kartu, moteris svarsto: o gal jie būtų buvę laimingesni išsiskyrę? Ar jie išties skirti vienas kitam?

Steve'as ir Ronas taip pat buvo realūs pretendentai į jos širdį. Santykiai su jais baigėsi skirtingai: būdama 24-erių mergina skausmingai paliko Steve'ą Londone, nes išvyko dirbti į Mančesterį, o Ronas ją šiurkščiai išdavė po pusantrų metų draugystės. Tačiau prisiminus, kaip jiems kartu buvo gera, moteriai iki šiol kirba mintis: „O kas, jeigu?“

Fantazijos – galingi vaiduokliai

Angela save ramina sakydama, kad mintys apie jaunystės mylimuosius sugrįžta daugeliui moterų, nors rodėsi, kad viskas jau seniai pamiršta. Bet laikas eina ir viskas keičiasi. Anksčiau ar vėliau santuokinės meilės kerai išsisklaido, ir tai pavirsta kasdieniu gyvenimu.

Laikui bėgant, jausmai keičiasi. Ypač po to, kai atsiranda vaikai, arba tokiose situacijose, kai sprendžiami buitiniai klausimai, pavyzdžiui, kas gamins pietus. Kai kalbama tik apie dienos įvykius, o komplimentai yra tausojami ypatingai progai, ima kilti grėsmė santykiams.

Remiantis Susan Nolen-Hoeksema knyga „Moterys, kurios galvoja per daug“, akivaizdu, jog moterys dažniau už vyrus pasineria į  apmąstymus apie praeities meiles, kaip viskas būtų susiklostę su jais tuo stebuklingu laikotarpiu, kai jie buvo kartu.

„Galbūt virpuliukai būtų niekada nesibaigę, ir tie santykiai būtų kėlę didesnį pasitenkinimą negu darbartiniai“, - svarsto Angela.

Fantazijos, pasak moters - tai lyg galingi vaiduokliai, ieškantys menkiausios nišos sieloje, pasiruošę staigiai pulti ir sukelti problemų, kai tik bus galimybė.

„Mano santuoka tapo perpildyta vaiduokliais po pirmojo dešimtmečio, nugyvento su Olly. Menkiausios smulkmenos virsdavo didesnio masto problemomis. Atrodė, kad per dažnai norime skirtingų dalykų“, - kalbėjo moteris.

Seksas tapo prievole, o ne malonumu. Jiedu jautėsi išsekę nuo šeimyninio gyvenimo ir namų, virstančių griuvėsiais.

Steve'o ir Rono draugija

Romantiškus savaitgalius, dovanėles, apkabinimus, pokalbius, pasibaigiančius žodžiais „myliu tave“ keitė tiesiog buvimas šalia.

Angela pamena, kaip po kivirčo, kilusio dėl banalios priežasties – Olly jai neskyrė pakankamai dėmesio – ji išėjo pasivaikščioti. Ją užplūdo prisiminimai apie Stev'ą. Angelos mintyse jis žingsniavo šalia, jo susirūpinęs balsas klausė, kas nutiko, o inteligentišką veidą praskaidrino plati šypsena.

Kai tik vartai apmąstymams atsivėrė, mintys Angelą užliejo kaip potvynis.

„Prisiminiau, kaip kartą mudu su Steve'u slaugėme balandį, kol jis pasveiko ir galėjo skristi“, - nostalgiškai kalbėjo ji.

Moteris vis savęs klausė, kodėl jiedu turėjo išsiskirti. Mintys jos neapleido ištisas savaites ir tapo labai realistiškos ir galingos. Steve'as pasirodydavo tuomet, kai Angela jautėsi liūdna, neįvertinta, nes žinojo, kaip jai pakelti nuotaiką. Tuo tarpu besimylėdama su Olly Angela dažnai įsivaizduodavo Roną – charizmatišką ir valiūkiško žvilgsnio savininką.

Ir nors jis žiauriai išdavė Angelą, nors ji žino, kad tai būtų kartojęsi ir toliau, mintys apie Roną įsibrovė į Angelos realybę. Ronas užpildė spragas, kurias paliko Olly.

Angelos dėmesys sutuoktiniui

„Mano vyras prieš mane turėjo merginų, ir apie jas atsiliepia šiltai. Tačiau niekada nepastebėjau, kad jis būtų pasileidęs į tokius vaiduokliškus klajojimus kaip aš – jis slopina tuos prisiminus, kad išvengtų žalos“, - teigia moteris.

Santykių konsultantė Christine Northam teigia, kad vyrai sugeba uždaryti emocijas į dėžutę ir neišleisti jų iš ten į kasdienį gyvenimą. Tuo tarpu moterys stengiasi pagelbėti santykiams, gretindamos praeitį su dabartimi. C.Northam pripažįsta, kad leidus prisiminimams imti viršų, jie kliudo spręsti vedybines problemas.

Angelos minčių nuklydimai neabejotinai darė spaudimą Olly. Plaukimas pasroviui, abipusė nervinė įtampa – Angela suprato, kad problema yra ji. Moteris suvokė, kad ji ieškojo priekabių prie sutuoktinio, ignoruodama faktą, kad ji galbūt klysta dar labiau.

„Jei norėjau išlaikyti tvirtą santuoką, turėjau vyti mintis apie Steve'ą ir Roną tolyn, stengdamasi galvoti apie ką nors kitą“, - sakė ji.

Moteris pradėjo kur kas dažniau juoktis ir nebeįtūžti dėl Olly kritikos, ėmė vertinti tai, ką jie kartu sukūrė, kokie geri draugai jiedu buvo.

Ši Angelos taktika pasiteisino. Olly jai tapo švelnesnis, nebekritikavo, skyrė daugiau dėmesio ir leido suprasti, kokie jie vienas kitam svarbūs.

Tačiau moteris nesiryžta kategoriškai teigti, kad jos ir Olly santykiai dabar tobuli. Arba kad Steve'as ir Ronas nebesugrįš. Dar ir dabar pasitaiko momentų, kai moteris pagalvoja, jog Olly galėtų būti toks žavus kaip Steve'as arba viliojantis kaip Ronas.

„Tačiau kaip bebūtų,  tikiu, kad nei Steve'as, nei Ronas nebūtų toks geras vyras kaip Olly“, - konstatuoja Angela.

Parengė Rasita Andruškevičiūtė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.