Pieštukų karaliui pats brangiausias - pirmasis pieštukas

Japoniškas – su deimantu, karališkasis – su tikra karūna, didžiųjų kūrėjų-menininkų vardais papuošti ar išleisti olimpinių žaidynių proga – tai Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kelių katedros doc. dr. Kęstučio Skerio pieštukai, kolekcionuoti apie 50 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:15 PM

Idėja rinkti pieštukus K. Skeriui kilo 1968 m., gavus Meksiko vasaros olimpinių žaidynių proga išleistą pieštuką. Nuo to laiko mokslininkas sukaupė 900 egzempliorių siekiančią kolekciją. 600 pačių įdomiausių ir ypatingiausių yra pristatomi VGTU bibliotekoje vykstančioje parodoje.

„Pats brangiausias pieštukas – pirmasis kolekcijos pieštukas, nes nuo jo viskas prasidėjo. Ypatingi yra visi: kiekvienas turi savo istoriją, žymi svarbią datą ar primena garsių pasaulio dailininkų darbus. Šiuo metu daugiausiai dėmesio kreipiu į galerijų ir muziejų pieštukus: dažniausiai jie būna labai įdomūs, atspindi galerijos pobūdį, juose įkūnyti pagrindiniai muziejų eksponatai“, – pasakojo K. Skerys.

Tai – jau ne pirma VGTU bibliotekoje surengiama K. Skerio paroda: jis yra pristatęs krepšinio ženkliukų, krepšinio lankų nuotraukų, taip pat degtukų etikečių kolekcijas. Parodą galima pamatyti VGTU bibliotekoje (Saulėtekio al. 14) iki rugsėjo 30 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.