V. Putino dovana meilužei – dar vienas postas

Meninės gimnastikos olimpinės čempionės Alinos Kabajevos (31 m.) naujos pareigos vėl pakurstė gandus apie jos ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino (61 m.) santykius. Kalbos apie šią porą netyla jau aštuonerius metus, tačiau oficialiai šios informacijos niekas nepatvirtina. Tačiau ženklų, kad V.Putinas yra neabejingas A.Kabajevai, vis daugiau, rašo „Lietuvos rytas“ .

Ženklų, kad V.Putinas yra neabejingas A.Kabajevai, vis daugiau.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ženklų, kad V.Putinas yra neabejingas A.Kabajevai, vis daugiau.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Sep 26, 2014, 6:56 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:01 PM

Politiko meiluže vadinama buvusi sportininkė, atsisakiusi Valstybės Dūmos deputato įgaliojimų, diriguos didžiausiam Rusijoje privačiam žiniasklaidos holdingui Nacionalinei žiniasklaidos grupei. Jis valdo ketvirtadalį Pirmojo kanalo akcijų, televizijos kompanijas „Ren TV“, Penktąjį kanalą, laikraštį „Izvestija“ ir dar kelias dideles ir mažas žiniasklaidos bendroves.

A.Kabajeva užims direktorių tarybos pirmininko postą.

Holdingas priklauso artimam V.Putino draugui multimilijardieriui Jurijui Kovalčiukui – asmeniui, įtrauktam į pirmuosius Vašingtone ir Briuselyje sudarytus antiputiniškuosius sąrašus žmonių, kuriems taikomos sankcijos.

Paskelbus apie naujas A.Kabajevos pareigas Rusijoje iškart buvo prisimintos Sočio olimpinės žaidynės. Dar prieš jas pasklidus žiniai, neva olimpinį deglą stadione uždegs būtent A.Kabajeva, internete iškart pasipylė juokai: „Alina Kabajeva uždegs olimpinę ugnį Sočyje. O ką tu padarei savo merginos labui?“

Dabar Rusijoje atsirado naujas šūkis: „Alina Kabajeva vadovaus Nacionalinei žiniasklaidos grupei. O ką tu padarei mūsų prezidento labui?“

Beje, nėra jokio oficialaus V.Putino ir A.Kabajevos santykių patvirtinimo. Gandai apie šią porą sklinda jau nuo 2008-ųjų balandžio, kai laikraštis „Moskovskij korespondent“ paskelbė straipsnį apie būsimas garsios gimnastės ir V.Putino, iš prezidento kėdės ką tiktai persėdusio į premjero, vestuves.

Buvo teigiama, kad V.Putinas jau spėjo išsiskirti su žmona Liudmila.

Bet „Moskovskij korespondent“ buvo uždarytas po dviejų dienų, o apie sutuoktinių Putinų skyrybas paskelbta tik po penkmečio.

2008 metų gruodį pasklido žinios, neva A.Kabajeva pagimdė V.Putinui sūnų Dmitrijų.

Gimnastė pavadino šią informaciją nesąmone, bet jos tėvas, buvęs futbolininkas Maratas Kabajevas, sąžiningai prisipažino: „Bus labai gerai, jei mano duktė ištekės už V.Putino.“

Netrukus televizija parodė L.Putinos susitikimą su A.Kabajeva. Jos prie kavos puodelio pasijuokė iš spėlionių apie premjero vedybas su sportininke ir jų bendro vaiko gimimą.

Alina tikrai juokėsi ir net pajuokavo, neva norėtų tapti tokia žavia pirmąja ponia kaip jos pašnekovė. O Liudmila tik dirbtinai šypsojosi.

Atviravimų laikas, matyt, neatėjo iki šiol, nors 2013-ųjų sausį prie gandų apie nesantuokinį Alinos sūnų prisidėjo ir spėlionės apie gimusią dukterį. Bet žurnalistams A.Kabajeva, kaip ir anksčiau, tvirtina: „Vaikų nėra!“

Tačiau ji ėmė dažniau reikšti nuomonę apie asmeninį gyvenimą.

„Būna, kad gyvenate, užsiimate savo reikalais, o paskui staiga sutinkate žmogų, kurį labai mylite ir norite būti su juo amžinai. Jis jums viskuo patinka: kaip šypsosi, valgo, kalba.

Tai ir yra tas žmogus, su kuriuo susiesiu savo gyvenimą“, – neseniai žurnalistams kalbėjo A.Kabajeva.

O į klausimą, ar jau sutiko tokį žmogų, atsakė: „Sutikau!“ Jos veidą užliejo laiminga šypsena.

Šis pokalbis vyko po V.Putino skyrybų su žmona Liudmila. Ant bevardžio Alinos piršto spindėjo žiedas. Toks pat papuošalas buvo pastebėtas ir ant šalies prezidento piršto.

Tarp jų – 30 metų skirtumas. Gali būti, kad būtent dėl Alinos neseniai buvo perstatyta prezidento rezidenciją Sočyje – joje atsirado oficialus darbui skirtas korpusas, o ankstesni rūmai tapo tik šeimos būstu.

Šių metų balandį per susitikimą su žurnalistais atsakydamas į klausimą, kada Rusija pamatys naują pirmąją ponią, prezidentas pasakė: „Pradžioje man reikia ištekinti savo buvusią žmoną Liudmilą, o po to jau ir apie save pagalvosiu.“

Remiantis kita informacija, Alina daug laiko praleidžia itališkoje sodyboje netoli Milano, Silvio Berlusconi rezidencijos kaimynystėje. Gal dėl to pastaraisiais metais ji retai pasirodydavo Valstybės Dūmoje.

Ji turi ir naują sodybą Pamaskvyje, Rubliovkoje. Žurnalistai ten iki šiol nėra pakliuvę, bet A.Kabajeva pasakojo, kad name yra didžiulis valgomasis, svečių miegamieji, keletas vonios kambarių, biliardinė, kino salė, sauna, baseinas, sporto salė. Ir trys vaikų kambariai. Visų kambarių dizainu ir namo išore ji rūpinosi kartu su vienu žymiausių rusų dizainerių.

Rusijoje jai nėra nieko neįmanoma. 2013 metais A.Kabajeva deklaravo uždirbusi 10,678 mln. rublių (maždaug 700 tūkst. litų), beveik tiek pat – ir 2012-aisiais.

Kaip ir anksčiau, ji užima pirmąsias vietas įtakingiausių Rusijoje moterų dešimtuke.

Bet jau treji metai garsioji gimnastė nepatenka į seksualiausių pasaulio moterų politikių sąrašus – 2010 metais ji buvo septintoji, o 2011-aisiais atsidūrė pačiame sąrašo viršuje. Ji nesifotografuoja erotiniams žurnalams ar kitiems panašiems leidiniams.

Kelias į Europą, JAV ar kitas šalis, kur žurnalistai gali pateikti neparankių klausimų, A.Kabajevai užtvertas nuo 2008-ųjų. Internete nėra jokios informacijos apie komandiruotes į užsienį oficialių delegacijų sudėtyje ar apie poilsio keliones.

Gal dėl to A.Kabajeva atsisakė pasiūlymo eiti Rusijos meninės gimnastikos federacijos prezidento pareigas. „Kol kas tam esu nepasirengusi“, – sakė ji.

Rytų dvasia išauklėta A.Kabajeva visuomet svajojo apie visavertę šeimą. Ir tebesvajoja. Tos, kurios gyvena „auksiniame narve“, nori to paties, ko trokšta milijonai pasaulio moterų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.