Ligų užkluptą G. Balandytę palaiko tikėjimas: rytoj bus geriau

Gražina Balandytė (77 m.) neturi recepto, kuris jai padėtų išlikti sveikai. Tačiau iki šiol su teatro scena neišsiskyrusiai aktorei gyvenimo džiaugsmą teikia tai, kad ji vis dar turi, ką vaidinti. Teatre G.Balandytė jau yra sukūrusi per 80 vaidmenų, o kine ir televizijoje – maždaug 20. Pernai po dešimties metų pertraukos aktorė su trenksmu grįžo į Nacionalinio Kauno dramos teatro sceną. „Esu laiminga, kad gaunu vaidmenų. Teatras man – visas gyvenimas“, – prisipažino aktorė.

G.Balandytė įsitikinusi, kad ilgaamžiškumas nėra tik Dievo dovana, bet ir žmogaus gebėjimas pasijusti reikalingam.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Balandytė įsitikinusi, kad ilgaamžiškumas nėra tik Dievo dovana, bet ir žmogaus gebėjimas pasijusti reikalingam.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė, „Lietuvos rytas"

Oct 22, 2014, 5:11 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 1:32 AM

Šiemet už viso gyvenimo nuopelnus Auksinę gervę pelniusi G.Balandytė įsitikinusi, kad ilgaamžiškumas nėra tik Dievo dovana, bet ir žmogaus gebėjimas pasijusti reikalingam, rašo specialusis „Lietuvos ryto" priedas „Sveikatos gidas".

„Kiekviena diena gali būti prasminga, jei žmogus įsipareigoja nuveikti tam tikrus darbus. Rašyti knygą, išbandyti savo jėgas kitoje profesijoje, imtis to, ko niekada nesi daręs, – daug ką įmanoma išbandyti sulaukus garbingo amžiaus“, – įsitikinusi aktorė.

Bet šis ruduo aktorei sudėtingas sveikatos prasme. Rytais vyras Andrius Čygas ją veža į Kauno klinikas atlikti įvairių gydomųjų procedūrų. Daugiau nei prieš mėnesį skilus abiem kelio sąnario meniskams ir įtrūkus sausgyslėms, gydytojams teko sugipsuoti aktorės koją.

Gyvenimo paradoksas – ši trauma aktorę ištiko tuomet, kai ji kitą dieną turėjo pradėti filmuotis režisieriaus Algimanto Puipos filme „Edeno sodas“, pasakojančiame apie senatvę.

Išvakarėse paskambino kostiumų dailininkė Dalia Kernagienė ir G.Balandytei pasiguodė, kad neranda jai pirštinaičių.

Aktorė pamanė, kad galėtų pati jas susirasti. Atidariusi spintos stalčių ji atsiklaupė, kryptelėjo koją ir nebegalėjo atsikelti. Praėjo daugiau kaip mėnuo, kol aktorė išsivadavo iš gipso.

G.Balandytė viliasi, kad lapkričio viduryje jau galės drąsiai lipti į sceną, nors reikės ne tik vaikščioti, bet ir šokti.

„Svarbu nenusiminti ir turėti tikslą. Jei yra bent vienas žmogus, norintis, kad tu gyventum, tada viskas yra nugalima“, – G.Balandytė išdavė, iš kur semiasi optmizmo.

Po skyrybų su pirmuoju vyru garsiu režisieriumi Raimondu Vabalu (1937–2001) Gražina ilgai vadavosi iš dvasinių ir fizinių kančių.

Sunki depresija ir pusė metų vėžininkų palatoje, vėliau dar vienas likimo smūgis – ji patyrė insultą ir turėjo iš naujo mokytis kalbėti.

Sušlubavus širdžiai aktorei buvo įdėtas stimuliatorius.

„Bet aš moku džiaugtis kiekviena gyvenimo sekunde. Žinoma, mus lydi kančia ir skausmas, tačiau į priekį veda tikėjimas, kad rytoj bus geriau“, – sakė nusipelniusi aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.