Likimas V.Židonytei surežisavo ne operaciją, o motinystę

Plyšęs krūties implantas ir jo keitimas – ne didžiausias Monake gyvenančios lietuvės manekenės bei verslininkės Vaidos Židonytės (32 m.) rūpestis. Nuo to laiko, kai 2011-aisiais avarijos metu implantas įplyšo, iki dabar, kai jį neseniai pakeitė, lietuvės gyvenimas pasikeitė iš esmės. Kodėl plastinė operacija jai nebuvo atlikta anuomet? Tai nepriklausė nuo jos norų. Likimas pateikė kitą scenarijų – ne grožio operaciją, o motinystę. Rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „Gyvenimo būdas“.

Dabar sveikstanti moteris tikino, kad dvejų metų Marios šypsena jai – pats geriausias vaistas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dabar sveikstanti moteris tikino, kad dvejų metų Marios šypsena jai – pats geriausias vaistas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Nov 4, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:51 AM

Geriausias vaistas - dukters šypsena

Dabar sveikstanti moteris tikino, kad dvejų metų Marios šypsena jai – pats geriausias vaistas. Juolab kad ir klinikoje, kur buvo atlikta operacija, Vaida apsistojo su mažyle.

Konkurso „Mis Šiaulių kraštas“ organizatorė, grožio namų „Classy Beauty“ savininkė V.Židonytė šįkart į Lietuvą grįžo ne dėl verslo reikalų, bet dėl plastinės operacijos. Tačiau podiumą į motinystę iškeitusi lietuvė viešnagę tėvynėje suderino ir su maloniais asmeniniais tikslais.

Bet pirmiausia ji ryžosi gultis po grožio chirurgų peiliu. Tai Vaidos negąsdino – moteris pasitikėjo patyrusiu chirurgu profesoriumi Kęstučiu Vitkumi. Vilniuje įsikūrusios plastinės chirurgijos klinikos „Vitkus Clinic“ įkūrėjas šiai pacientei krūtų didinimo operaciją atliko ir prieš devynerius metus.

Iš Monako V.Židonytė šįkart susiruošė vykti su dukra Maria, juolab kad motina įpratusi visur keliauti su ja, mergaitė kelionėse gerai jaučiasi, nėra kaprizinga.

Valakampių pušynuose įsikūrusios klinikos medikai nesutriko, kai pacientė atvyko su mažamete dukra. Tokiam vizitui buvo pasirengta iš anksto: palatoje pastatyta ir lovelė vaikui.

Tarp būtiniausių daiktų motina buvo įsidėjusi nemažai žaislų, kad tuo metu, kol jai bus atliekama operacija, atžala nenuobodžiautų.

Mažyle rūpinosi ir lietuvė auklė, ir dėmesingos klinikos medikės. Nors Mariai nepatinka lankytis pas vaikų gydytojus, Vilniuje įsikūrusi grožio klinika jai nekėlė jokio nerimo.

„Kadangi klinikos aplinka visiškai nepanaši į ligoninės, mano didžiausias noras prabudus po operacijos buvo išvysti savo angelėlį.

Žinojau, kad tai bus didžiausias stimulas greičiau sveikti. Džiaugiuosi, kad tik prabudusi išvydau savo dukrytės šypseną“, – sakė V.Židonytė.

Maria klinikoje jautėsi lyg namuose, o darbuotojai buvo sužavėti jos išauklėjimo – ji elgėsi santūriai, lyg būtų ne vaikas, o suaugęs žmogus.

Be to, Maria klinikoje parodė ir puikų gebėjimą bendrauti keletu kalbų – Monake gimusi mažylė šneka lietuviškai, prancūziškai, itališkai, įterpia ir angliškų žodžių.

Kai po operacijos V.Židonytė pabudo palatoje, dukra žiūrėjo animacinius filmus.

Po operacijos Vaidai teko laikytis gydytojų nurodymų – kurį laiką nekelti aukštyn rankų, nekilnoti sunkių nešulių, tad ir dukters ji iš pradžių negalėjo paimti į glėbį, priglausti prie krūtinės.

Lapkritis primena kraupią avariją

„Po operacijos didelių skausmų nejutau, tai ir būsena puiki.

Kasdien stiprėju ir tikiu, kad greitai dukrytė vėl bus mano glėbyje. Nemanau, kad dėl dabartinės mano savijautos ji gauna iš manęs mažiau šilumos“, – kalbėjo mergaitės motina.

V.Židonytei su dukra palikus kliniką, jas dėmesiu apgaubė moters mylimasis ir mažylės tėvas, atvykęs į Vilnių iš Monako. Moteris jam parodė gražiausias Vilniaus vietas.

Šis malonus artimųjų susitikimas Lietuvoje V.Židonytei padėjo pamiršti ne tik tai, kad ji ką tik po operacijos, bet ir buvusias negandas, kai lygiai prieš trejus metus pateko į eismo įvykį Milano centre.

Kad Vaida išsigelbėjo, prilygo jos antrajam gimtadieniui. Po jo V.Židonytė tarsi pradėjo naują gyvenimą.

„Kai į avarijos vietą atvyko medikai, jie iškart paklausė, kas sėdėjo šalia vairuotojo. Atsakiau: aš. Nužvelgę mane gydytojai pasakė: sveikiname su antruoju gimtadieniu. Pamaniau, kad angelas sargas tuo metu, matyt, buvo su manimi.

Mane prispaudė oro pagalvė, nuo automobilio saugos diržo smūgio metu įtrūko krūties implantas. Milano ligoninėje to niekas nepastebėjo, o pati nesusipratau pasakyti turinti svetimkūnį.

Italų gydytojai matė tik išorinius galvos, krūtinkaulio, kojų sumušimus.

Tik po kelių dienų sugrįžusi į Lietuvą nutariau sveikatą pasitikrinti nuodugniau“, – sakė V.Židonytė.

Atlikus rentgeno tyrimus paaiškėjo, kad po implantu išsiliejo kraujo. V.Židonytė susisiekė su K.Vitkumi.

Po patikros nebuvo skubama operuoti, nes įplyšimas nekėlė grėsmės, pacientė nejautė kokių nors nepatogumų. O po kiek laiko Vaida pasijuto nėščia.

Vėliau chirurgui jau teko konsultuotis ir su ginekologu, mat pacientės nėštumas nebuvo palankus metas operacijai.

„Prieš 9 metus, kai Vaidai atlikome krūtų didinimo operaciją, panaudojome itin aukštos kokybės implantus, kurie turi „atmintį“ – net ir suplyšus implantui jame esantis gelis neišteka, savo formos nepakeičia.

Vaidos sveikatos būklė mūsų klinikoje reguliariai buvo stebima, todėl plyšimas nekėlė jokios rizikos. Tai taip pat netrukdė maitinti naujagimio – implantai įdėti po raumenimis, pieno liaukos nepaliestos“, – sakė K.Vitkus. Todėl V.Židonytė sėkmingai devynis mėnesius žindė dukterį, džiaugėsi motinyste, kol pagaliau prisiruošė įplyšusio implanto keitimo operacijai.

Paklausta, ar nėštumas bei žindymas pakeitė jos krūtinės formą, manekenė tikino to nepastebėjusi. Jai tuo metu svarbiau buvo kūdikio maitinimas. Vaida jautėsi išgyvenanti nuostabiausią būseną, kokia tik gali aplankyti moterį, tapusią motina.

Nesunku išlaikyti dailias kūno formas

Prieš devynerius metus iki K.Vitkaus prisilietimo skalpeliu V.Židonytės krūtinės apimtis buvo 87 centimetrai. Po plastinės operacijos krūtys padidėjo 3 centimetrais, todėl atitiko grožio standartus – 90 centimetrų.

V.Židonytės kūno matmenys tuo metu idealiai atitiko modeliams keliamus reikalavimus: krūtinė – 90 cm, liemuo – 60 cm, klubai – 90 cm. Ar dabar, tapusi motina, ji išsaugojo tokias pat kūno linijas?

„Turbūt turėčiau džiaugtis savo genais ir greita medžiagų apykaita. Dabar jau esu mama, tačiau figūros pokyčių nepajutau – anuomet vilkėti drabužiai man puikiai tiktų ir šiandien“, – patikino V.Židonytė.

O ar ji niekada nesigailėjo dėl krūtų didinimo operacijos, kurią dėl įplyšusio implanto teko atlikti pakartotinai? Vaida tvirtai tikino: „Ne.“

Ir neslėpė, kad tai puiki investicija: „Natūralu, kad bėgant metams kūnas keičiasi, oda sensta, krūtys praranda stangrumą.

Nors nuo pirmos operacijos prabėgo nemažai laiko, mano krūtų forma nepakito. Galiu sportuoti, bėgioti, todėl jaučiuosi gerai.

Jeigu esu laiminga, ir mano artimieji yra laimingi.“

Bet ar dukrai, kai ji užaugs, leistų didinti krūtinę? Šis klausimas Vaidos taip pat nesutrikdė, tačiau privertė nusijuokti: „Kai užaugs, nuspręsime.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.