Lietuvė Airijoje fotografuoja auras

Žinia apie mažame Airijos miestelyje gyvenančią Dianą sklinda iš lūpų į lūpas. Ji – tikriausiai vienintelė lietuvė visoje Airijoje, sudarinėjanti horoskopus pagal užsakymą. Negana to, kaip pasakoja laida „Emigrantai“, moteris teikia smalsuolius itin viliojančią paslaugą – specialiu aparatu atlieka auros tyrimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Kavaliauskaitė, LRT Televizijos laida „Emigrantai“, LRT.lt

2014-11-23 13:49, atnaujinta 2018-01-20 20:10

30 eurų – už tokią sumą galima sužinoti savo auros spalvą, išsimatuoti jos dydį, kūno, proto bei dvasinę energiją. Būtina paminėti ir dar vieną išskirtinį dalyką – Diana žmonių auras mato tiesiog plika akimi. Iš pradžių ne visiems mirtingiesiems suprantama veikla Dianai buvo tik hobis. O laikui bėgant tai tapo pagrindiniu emigrantės pajamų šaltiniu.

Auroms fotografuoti skirtas įrenginys neatrodo kaip nors neįprastai, tačiau, pasak Dianos, daro kone stebuklus. Jau dešimt metų Airijoje gyvenanti pašnekovė „Emigrantams“ mielai pademonstravo aurų fotoaparato galimybes.

Ilgai laukti nereikia – rezultatai pateikiami akimirksniu. 

„Kokia graži jūsų auros nuotrauka. Geltona aura. [Jos dydis] šiuo metu yra vidutinis. Dominuoja dešinioji pusė – vyriškoji aktyvioji pusė. Tai yra energijos atidavimo pusė, – „Emigrantų“ žurnalistei sako Diana. – Žmogus atiduoda energiją. Kada dominuoja kairioji, žmogus ima energiją į save. Šiuo metu jūs atiduodate energiją.“

Plika akimi lengviausia pamatyti pilką aurą

Žmogaus aura emigrantė susidomėjo labai netikėtai, kai draugę palydėjo į jai pačiai visiškai neįdomų seminarą ir staiga pateko į neįprastą psichologinę būseną.

„Man nelabai buvo įdomu klausytis, pasiėmusi knygutę rašiau ir žiūrėjau į [kalbančią] moterį. Ir pamačiau jos aurą. Aš ir anksčiau matydavau, bet nematydavau su spalvomis. Ir nesigilindavau į tai, nes darau, ką darau, bet aš pamačiau žalią aurą.

Dar pasižiūrėjau aplinkui, ar nieks nieko nemato. Aš buvau šokiruota. Man tas vakaras buvo vienas iš geriausių mano gyvenime. Grįžau ir puoliau skaityti, kas tai yra, kaip tą pamatyti. Labai pradėjau domėtis“, – pasakoja Diana.  

Grįžusi namo apie naujus potyrius moteris papasakojo savo vyrui. Tokie žmonos atradimai jo pernelyg nenustebino: „Jis žino, kad esu į tą pusę linkusi, jis tiki“.

Diana ėmė domėtis aurų subtilybėmis, o galiausiai įsigijo auras fotografuojantį įrenginį. Sunku patikėti, kad uždėjus ranką ant jutiklio ir pažiūrėjus į kompiuterio kamerą, įmanoma pamatyti tai, ką matyti turėtų tik išrinktieji.

„Dauguma žmonių, manau, beveik visi, gali matyti aurą. Tai yra praktika ir technologija. Man pasisekė, kad aš va taip pamačiau. Tada jau pradėjau skaityti, kaip praktikuotis, kad ją pamatyčiau“, – sako emigrantė.

Tačiau, kad pamatytum aurą plika akimi, anot Dianos, reikia tam tikro psichologinio nusiteikimo – būti ramiam, apie nieką intensyviai negalvoti.

Pašnekovė atskleidžia, kad lengviausia yra pamatyti pilką aurą, o spalvotas regi tik akį ir mąstymą ištreniravę žmonės.

„Pilką aurą pirmą kartą pamačiau seniai. Aš dažnai matydavau, bet kažkaip nesureikšmindavau. Man atrodė, kad tai paprastas dalykas“, – tikina Diana.

Tikina, kad išsipildė visi jos sudaryti horoskopai

Bet pirmiausia Diana susidomėjo ne aurų tyrimais, o Lietuvoje itin populiaria astrologija. Atėjusiems išsitirti auros, moteris pasiūlo ir asmeninio horoskopo paslaugą arba atvirkščiai.

Airijoje Diana įgijo buhalterės diplomą ir kurį laiką dirbo pagal specialybę. Bet nesijautė laiminga – sunkiai stūmė ilgas darbo valandas. O štai prie horoskopų galėjo sėdėti kad ir per naktį.

Atradusi tikrąjį savo pašaukimą, lietuvė ėmė mokytis astrologijos nuotoliniu būdu, o paskui studijavo Sankt Peterburge.

Dabar ji – tarp emigrantų gerai žinoma astrologė, neatsiginanti klientų, norinčių sužinoti savo ateitį ar išspręsti keblius gyvenimo klausimus.

„Iš pradžių pažįstamiems sudariau, paskui jau vieni per kitus susižino. Nelabai reklamuotis reikia. Man atrodo, Airijoje nėra astrologės“, – teigia Diana.

Perklausta, ar ji iš tiesų vienintelė astrologė visoje šalyje, sako: „Lietuvė astrologė tarp lietuvių, rusų – taip“.

Horoskopas – tai dangaus kūnų išsidėstymu tam tikru momentu pagrįstas pranašysčių metodas. Ar tai iš tiesų veikia, mokslas iki šiol neįrodė. O astrologija apskritai vadinama pseudomokslu. Kaip bebūtų, tuo tiki milijonai žmonių visame pasaulyje, o astrologų prognozes laikraščiuose ar internete paskaito netgi skeptikai.

Tačiau Diana neabejoja, kad astrologija – tai mokslas, o jos pranašystės išsipildo: „Horoskopai, kiek aš dariau, visi kol kas 100 proc. pasitvirtino.

Pati iš pradžių galvojau, kad gal todėl, jog pažįstu žmogų. Bet dabar darau ir žmonėms, esantiems Anglijoje, Norvegijoje, kurių nepažįstu. Viskas taip ir yra [išsipildo]. Nebūna kitaip. Nėra buvę.“ Pašnekovės teigimu, sudaryti horoskopą dažniausiai prašo moterys, kurios turi problemų dėl meilės, ir vyrai, kurie turi su verslu susijusių rūpesčių.

Dažnai pasitaiko, kad į astrologę klientas kreipiasi su viena problema, o sudarius horoskopą paaiškėja visiškai kita. Pavyzdžiui, žmogus nori išspręsti svarbius verslo klausimus, o, pasirodo, visą jo gyvenimą griauna nelaiminga meilė.

Emigrantė nemano, kad horoskopais, net ir jos pačios sudarytais, reikėtų beatodairiškai vadovautis. Taip pat nevalia manyti, kad nepalankiai išsidėsčiusios žvaigždės būtinai lemia nesėkmes. Dianos teigimu, žvaigždės parodo, kas labiausiai tikėtina, bet sprendimus priimame patys.

Moteris „Emigrantams“ sako klientų nestokojanti: „Dabar šeši ar septyni žmonės laukia eilėje. Ir juda toks ratas. Nesustoja. Jų nuolat yra. Klientai – lietuviai, rusai. Aš net nesireklamuoju tarp airių – nespėčiau.“

Didelis užimtumas dažniausiai reiškia ir nemažą uždarbį. Emigrantė neslepia – pinigų trūkumu ji nesiskundžia.

Išmano ir apie akmenų energiją

Aurų matymas ir gebėjimas sudaryti horoskopus – ne vieninteliai šios istorijos herojės talentai. Ji taip pat išmano įvairiausių akmenų skleidžiamą energiją.

„Kiekvienas gyvas dalykas turi energiją. Akmuo irgi, jis auga. Akmenys turi savo vibraciją. O žmogus turi savo energetinį lauką ir akmenys balansuoja tą žmogaus energiją“, – aiškina Diana.

Realių įrodymų apie akmenų poveikį žmogui – taip pat mažai. Tačiau Diana patikina – jie tikrai veikia. Pavyzdžiui, naktį virš galvos ji pasideda ametistą, kuris sapnus padaro ryškesnius ir leidžia juos prisiminti.

„Visiems rūpimas akmuo yra juodasis turmalinas. Tai pats stipriausias akmuo nuo nužiūrėjimų ir panašių dalykų. Ir ne tik nuo to – nuo stresų apsaugo. Jo vibracija labai tanki“, – pasakoja Diana.

Ametistas stiprina intuiciją, turkis prideda pasitikėjimo savimi, rubinas subalansuoja čakras, vardina akmenų žinovė. Tačiau koks akmuo kam tinka, anot pašnekovės, nustatyti gali tik specialistas.

Horoskopais, aurų tyrimais bei akmenų galiomis Diana vadovaujasi ir savo gyvenime. Pavyzdžiui, sudariusi sūnaus horoskopą, moteris nusprendė jį leisti į gimnastikos būrelį. Nežinia, ar tai žvaigždžių poveikis, ar sutapimas, bet sūnui ten puikiai sekasi.

„Mano abu vaikai turi savo akmenis. Nuo mažų dienų jie žino, kad akmenys yra energija. Jei sūnui varžybos, aš nieko net nesakau, vaikas pats akmenis po pagalve susikišęs, ant rankų susidėjęs. Jis tiki“, – teigia Diana.

Moteris neslepia, kad prie akmenų poveikio prisideda ir savitaiga. Jeigu netikėsi ir priešinsiesi, net stipriausias amuletas nepadės.

„Reiki“ meistrė

Ir jeigu manote, kad astrologija, auros ir akmenų žinios – vienintelės galios, kuriomis gali pasigirti šios „Emigrantų“ laidos herojė iš Airijos, klystate. Be viso šito, Diana dar sako gebanti gydyti rankomis.

Ji įvaldžiusi „reiki“ – alternatyviosios medicinos būdą, kurį praktikuojantieji teigia, kad liesdamiesi prie ligonio tampa gydančios energijos laidininkais.

Nors ir turi reiki meistrės pažymėjimą, kasdien Diana gydymo rankomis nepraktikuoja, nes dėl daugybės užsakymų sudaryti horoskopus ir tirtis auras, paprasčiausiai nebelieka laiko.

„Pavyzdžiui, sūnus sako, kad skauda galvytę. Aš nieko neaiškinu, pasiguldau, uždedu rankas ant galvos. Klausiu, ar geriau. Sako – daug geriau“, – pasakoja emigrantė.

Dar 2008 m. anglų mokslininkai, išanalizavę su „reiki“ susijusius klinikinius tyrimus, priėjo prie išvados, jog nėra įrodymų, kad „reiki“ būtų veiksmingas gydant kokį nors susirgimą.

Paklausta, ar iš tiesų tiki, kad rankomis galima pagydyti, pavyzdžiui, kepenų cirozę, Diana sako: „Ne iki tokio lygio, aš net nežinau, ar galima pagydyti. Gal labai gabūs tikri meistrai... Bet paprasti „reiki“ meistrai – aš netikiu. Energetinį lauką kažkiek aptvarkyti – taip. Bet kad tokias ligas – aš nežinau. Aš tai tikrai to negalėčiau padaryti“, – kalba Diana.

Planuose – nuosavas salonas

Savo neeiliniais sugebėjimais Diana stebina emigrantus Airijoje. Tačiau ši šalis jos emigracijos istorijoje – ne pirmoji.

Iš pradžių iš pajūrio kilusi lietuvė su šeima gyveno Portugalijoje, Madeiros saloje, kur dirbo restoranuose. Vėliau grįžo į Lietuvą ir laimės čia, deja, nebeatrado.

„Atlyginimai buvo ne tokie, kaip Portugalijoje. Be to, buvau jauna, norėjosi kažkur važiuoti, kažką daryti. [...] Visi į Airiją tuo metu važiavo. Vyras išvažiavo pirmas, paskui su mažyle aš atvažiavau“, – prisimena emigrantė.

Dianos namą Airijoje netoli Golvėjaus miesto jau žino ne vienas tautietis.

„Emigrantų“ kūrėjams besisvečiuojant pas Dianą, viena moteris kaip tik atvyko susidaryti asmeninio horoskopo. Tačiau savo klientus pašnekovė laiko paslaptyje – juk jai žmonės atskleidžia pačias subtiliausias asmeninio gyvenimo detales. Vienas neapdairiai ištartas žodis galėtų stipriai pakenkti ir sugadinti kol kas puikiai besiklostančią Dianos karjerą.

Artimiausiuose Dianos planuose – nuosavas salonas. Tada klientų jau nebereikės priiminėti namuose, tam bus įrengta speciali erdvė.

Priešiškai nusiteikusių skeptikų Diana nebijo. Visiems jiems ji turi paruošusi vieną griežtą atsakymą: „Labai gerą užrašą mačiau: patikėsi – pamatysi, o kai pamatysi, tada patikėsi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.