Atsisėdusi į neįgaliojo vežimėlį, britė tapo žinomu modeliu

Įsivaizduokite: esate sveikas, nueinate miegoti, o kitą rytą negalite nė krustelėti – esate tarsi įkalinti savo kūne. Taip prieš 4 metus nutiko britei Hayley Eszti Szucs, bet ji nepalūžo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 4:46 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:12 PM

2011-ųjų žiemą Hayley vyko Kalėdų atostogų į Ispaniją, kur gyveno jos vaikinas su šeima. Tada 22 metų mergina nė neįtarė, kad antrąją Kalėdų dieną atsibus ir nebegalės valdyti savo kūno.

Siaubo apimta britė buvo nuvežta į ligoninę – iš pradžių niekuo negalėjo padėti ir medikai.

„Mano vaikinas Alexas bandė su manimi šnekėti, medikai taip pat manęs klausė, ar aš suvokiu, kur esu, – žinoma, suvokiau, bet negalėjau jiems atsakyti, buvau tarsi įkalinta savo kūne“, – siaubo akimirkas prisimena mergina.

Buvo atlikta dešimtys tyrimų, bet tik po metų galiausiai nustatyta, kad Hayley serga lėtiniu nuovargio sindromu. Jis paveikia smegenų, nervų ir imuninės sistemos veiklą. Be galvos skausmų, nuolatinio ir vis stiprėjančio nuovargio – regis, įprastų dirbantiems žmonėms simptomų, gali nutikti net staigus paralyžius.

„Norėjau pasakyti tiek daug dalykų – kaip jaučiuosi, ką išgyvenu, bet nieko negalėjau padaryti. Tai buvo baisiausia, kas man yra nutikę gyvenime. Ispanijoje ligoninėje išgulėjau 4 savaites, kol galiausiai mano būklė pagerėjo, – jau galėjau kalbėti, bet vaikščioti vis dar ne. Be to, mane ištikdavo po 20 priepuolių per dieną“, – prisimena britė.

Beviltiškai pasijutusi mergina suprato, kad liga yra neišgydoma ir jai teks kamuotis visą likusį gyvenimą. Ji verkė kelias dienas iš eilės ir nė negalėjo pažvelgti į neįgaliojo vežimėlį. Bet nusiraminusi susitaikė su likimu ir rado stiprybės keisti gyvenimą, nepaisant negalios.

Mergina pradėjo rašyti tinklaraštį, kuriame dalijosi kasdieniais išgyvenimais, ir vėl ėmė švytėti gyvenimo džiaugsmu.

Hayley net įsitikinusi, kad ji nėra nuskriausta, priešingai – ji gali pasiekti daugiau. Būtent tai ji ir padarė – tapo neįgaliu modeliu, mat tokių nedaug. Pozuodama neįgaliojo vežimėlyje ji sulaukė daug dėmesio, o jos sėkmės istorija įkvėpė šimtus kitų neįgalių žmonių, kurie, panirę į depresiją, gėdijosi savo nelaimės.

Jai jau lengviau – ji jau gali ir pastovėti ir netgi vaikščioti, bet greitai pavargsta ir vėl turi sėsti į neįgaliojo vežimėlį.

„Dirbu su kitais panašiais modeliais ir mes stengiamės, kad žinomi prekių ženklai naudotų daugiau mūsų, neįgalių modelių, savo reklamos kampanijose. Manęs dabar jokia negalia neįveiks“, – ryžtingai kalbėjo mergina. („The Daily Mail“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.