Lemtingoje ekstremalo nuotraukoje – būsima jo mirties vieta

Britų B.A.S.E. parašiutininko Garetho Joneso paskutinėje nuotraukoje – jo kojos, tabaluojančios virš stačios uolos, kuri vėliau pasiglemžė jo gyvybę. 25-iametis iš Braitono sekmadienį nukrito iš 90 metrų aukščio. Policija tiria šį Australijoje įvykusį tragišką incidentą, rašo „Daily Telegraph“.

G.Jonesas penktadienį, likus dviem dienoms iki mirties, į „Instagram“ įkėlė nuotrauką su prierašu „Dar viena diena, dar viena laiminga vieta“.<br>Instagram nuotr.
G.Jonesas penktadienį, likus dviem dienoms iki mirties, į „Instagram“ įkėlė nuotrauką su prierašu „Dar viena diena, dar viena laiminga vieta“.<br>Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-11 14:33, atnaujinta 2018-01-19 10:12

G.Jonesas penktadienį, likus dviem dienoms iki mirties, į „Instagram“ įkėlė nuotrauką su prierašu „Dar viena diena, dar viena laiminga vieta“.

B.A.S.E. ekstremalūs šuoliai atliekami su parašiutu nuo stataus aukšto pastato, antenos, tilto arba uolos.

Fotografavo kitus parašiutininkus

Vaikinas reguliariai įkėlinėjo nuotraukas ir video su žmonėmis, atliekančių B.A.S.E. šuolius toje pačioje vietoje.

Jis lapkričio 7 dieną pasidalino nuotrauka, kurioje matomi du žmonės, kartu iššokę nuo North Head uolos. Prie nuotraukos parašyta – „Argi jums nepatinka penktadieniai“.

Video su prierašu „Puikus būdas pradėti dienai“ įkeltas rugsėjo 13-ąją: jame matomi du parašiutininkai, šokantys iš 100 metrų aukščio.

Vaikinas šių metų sausį įkėlė nuotrauką su tekančios saulės apšviestu siluetu ir prie jos parašė „Nuostabi vakarykštė aušra prie North Head“.

Policija iki incidento nežinojo

Policija nemano, kad G.Jonesas žuvo atlikdamas B.A.S.E. šuolį, nors liudininkas, kurio vardas neatskleidžiamas, sakė, kad matė kažkokį žmogų ankstyvą sekmadienio rytą šokantį nuo North Head.

Video ir nuotraukos iš Australijos North Head pastaraisiais metais dažnai įkeliamos į socialinius tinklus. Vienas iš daugelio – ir žymus australų oratorius. Jis vėliau ištrynė tris savo šuolio nuotraukas.

Nacionalinių parkų administracijos atstovė teigė, kad jie nežinojo apie šį pavojingą ekstremalaus sporto mėgėjų užsiėmimą.

„Žinome, kad yra nelegaliai laipiojančių uolomis netoli Sidnėjaus, bet iš kitų žmonių ar policijos negaudavome pranešimų, kad nuo North Head atliekami B.A.S.E. šuoliai, - sakė ji. - Galime peržiūrėti nuotraukas tikėdamiesi rasti daugiau informacijos.

Taip pat galime pasikalbėti su policija, kad jie sustiprintų apsaugą prie uolų.

Visgi šie žmonės tyčia daro tokį pavojingą, nelegalų dalyką. Jie patys perlipa per tvoras ir barjerus. Nebūtų įmanoma tokius žmones kontroliuoti visą dieną.“

Laukia griežta bausmė

Atstovė priminė, kad bauda už B.A.S.E. šuolius yra 300 dolerių (833 litų). Už laipiojimą per užtvarus gresia tokia pati bausmė.

„Svarbiausia, kad žmonės vadovautųsi sveiku protu, gerbtų parke dėl saugumo pastatytus barjerus ir ženklus, - priminė ji. - Jie pastatyti ne be reikalo. Praeiviai turėtų susisiekti su policija, jei pamatytų nuo North Head šokinėjančius B.A.S.E. parašiutininkus.“

Visgi manoma, kad G.Joneso mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, o ne adrenalino ieškojimo pasekmė.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.