Klaipėdos senjorų poros kartu švęs auksines vestuves

Garbaus amžiaus klaipėdiečių sutuoktinių poros, kartu išgyvenusios penkiasdešimt metų, kviečiamos į ypatingą šventę – uostamiesčio santuokų rūmuose jiems bus skirtas nepamirštamas renginys. Tokia šventė vyks pirmą kartą ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje.

Klaipėdos senjorai mėgaujasi gyvenimu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos senjorai mėgaujasi gyvenimu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 9, 2015, 12:45 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:49 AM

2015- ieji Klaipėdos mieste paskelbti Senjorų metais. Auksinių vestuvių šventė – vienas iš daugybės pagyvenusiems žmonėms numatytų renginių.

Į Auksinių vestuvių šventę kviečiamos senjorų poros, kurios 2015 metais švenčia savo Auksines vestuves. Laukiama ir tų, kurios šią datą pažymėjo prieš 2-3 metus bei kurioms iki bendro gyvenimo 50-mečio likę vos keleri metai.

Poros, būtent šiais metais sulaukusios auksinio jubiliejaus, galės dalyvauti ypatingoje ceremonijoje. Planuojama, kad Auksinių vestuvių šventė vyks Santuokų rūmuose spalio pirmąjį šeštadienį.

„Rudenį, pasibaigus darbymečiui, lietuviai dažniausiai keldavo vestuves, todėl šiai šventei parinkome būtent tokią datą. Manome, kad 50 metų kartu išgyvenę žmonės verti išskirtinės pagarbos, todėl norime padovanoti jiems ypatingą dovaną ir taip padėkoti už šeimos puoselėjimą,“ – sako savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Šventės dalyvius sveikins garbūs svečiai, sutuoktiniai gaus liudijimus, kad dalyvavo iškilmėse, pageidaujantieji galės ir vėl po daugelio metų užmauti vienas kitam žiedus.

Auksinių vestuvių šventė Klaipėdoje organizuojama pirmą kartą, jos sėkmė priklausys ir nuo jubiliatų aktyvumo bei noro pabūti kartu. Savivaldybės administracija tikisi, kad dalyvauti šventėje senjorus paragins jų vaikai ir i anūkai.

Jei Auksinių vestuvių šventė sulauktų uostamiesčio senjorų susidomėjimo, ji galėtų tapti tradicine miesto senjorams skirta švente.

Kasmet į Klaipėdos santuokų rūmus skambant Mendelsono maršui įžengia tik kelios poros, kartu gyvenančios pusę amžiaus. Pastaruosius trejus metus tokių švenčių būdavo po keturias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.