Ar pavardę pasikeitę žinomi žmonės jaučiasi laimingesni?

Žinomi Lietuvos pramogų, meno bei kultūros žmonės dėl įvairių priežasčių yra pakeitę tiek savo vardus, tiek pavardes. Ar tai jiems gyvenime suteikia daugiau laimės?

Tauresnės pavardės užsimanė ir kažkada Linu Mažeika vadintas dainininkas, ajurvedos žinovas ir buvęs Seimo narys Linas Karalius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tauresnės pavardės užsimanė ir kažkada Linu Mažeika vadintas dainininkas, ajurvedos žinovas ir buvęs Seimo narys Linas Karalius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė ( „Lietuvos rytas“)

May 13, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 1:16 AM

Tauresnės pavardės užsimanė ir kažkada Linu Mažeika vadintas dainininkas, ajurvedos žinovas ir buvęs Seimo narys Linas Karalius (41 m.). Tuomet vyras aiškino, kad Karaliaus giminė jam tarsi palikimas, – tokia puikavosi vyriškio seneliai iš motinos pusės. „Taip išreiškiau pagarbą savo mirusiai močiutei“, – aiškino L.Karalius.

Modelis ir buvusi grožio konkurso dalyvė Gabrielė Gutauskaitė (20 m.) neseniai ryžosi didelėms permainoms – pasikeitė pavardę. Nuo šiol ji – Gabrielė Matelytė.

 Gabrielės tėvai išsiskyrė, kai ji buvo maža. Tad sulaukusi pilnametystės gražuolė pasirinko mamos pavardę. Sėkmingą modelio karjerą daranti mergina yra sakiusi, kad apie savo tėvą ji jau kuris laikas nieko nežino. „Užaugau ant mamos ir močiutės rankų, todėl norėčiau turėti jų pavardę“, – kalbėjo kelionei į Aziją besiruošianti manekenė.

Prieš pustrečių metų Lietuvos nacionalistas Mindaugas Murza (41 m.) įgyvendino ne vienus metus puoselėtą norą ir pasikeitė pavardę – tapo Mindaugu Gervaldu.

 “Gervaldijos, kaip naujos valstybės santvarkos, kuri vadovautųsi aukščiausiomis vertybėmis, idėja kilo dar 1999 metais. Jau tuomet keli žmonės mane pradėjo vadinti Gervaldu. Tačiau šiuo pseudonimu pasivadinau tik 2007 metais, kai gervaldijos teorija viešai buvo pristatyta Vieningojo lietuvių nacionaldarbininkų sąjūdžio (VLNS) programoje“, – apie naująją pavardę pasakojo Mindaugas.

 Jis neapsiėjo be žmonos, iš Rusijos kilusios rašytojos ir politologės Zlatos Rapovos-Murzienės, pagalbos. Anksčiau M.Murza buvo gavęs neigiamą atsakymą, mat aiškinta, esą dėl sugriežtintų įstatymų pavardę leidžiama pasikeisti tik į artimų žmonių pavardę. Tad M.Murzai tapti Gervaldu pagelbėjo Zlata, Rusijoje pasikeitusi savo santuokinę pavardę Rapova-Murzienė į Rapp-Gervaldienę, o vėliau tiesiog į Gervaldienę. Porai balandį gimusio sūnaus Tautvilo pavardė yra Rapp-Gervaldas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.