Parlamentaras V. Gedvilas tapo ir savo žmonos treneriu

Vydui Gedvilui (56 m.) nepavyksta užkrėsti Lietuvos politikų golfo žaidimu, nors pats Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas šią vasarą iškovojo trečiąją vietą Europos parlamentarų golfo turnyre Šveicarijoje. Šis žaidimas buvusiam krepšinio treneriui V.Gedvilui – ne tik laisvalaikio pomėgis, bet ir galimybė pabendrauti su kitų valstybių parlamentarais.

Lietuvos Seime daugiau golfo žaidėjų nebuvo – V.Gedvilui Šveicarijoje teko atstovauti savo šalies parlamentui vienam.<br>O.Posaškovos ir V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos Seime daugiau golfo žaidėjų nebuvo – V.Gedvilui Šveicarijoje teko atstovauti savo šalies parlamentui vienam.<br>O.Posaškovos ir V.Ščiavinsko nuotr.
Golfą pamėgo ir V.Gedvilo žmona Jolanta, o jos treneriu tapo mylimas vyras.
Golfą pamėgo ir V.Gedvilo žmona Jolanta, o jos treneriu tapo mylimas vyras.
Lietuvos Seime daugiau golfo žaidėjų nebuvo – V.Gedvilui Šveicarijoje teko atstovauti savo šalies parlamentui vienam.
Lietuvos Seime daugiau golfo žaidėjų nebuvo – V.Gedvilui Šveicarijoje teko atstovauti savo šalies parlamentui vienam.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Aug 30, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 8:15 AM

Vietoj krepšinio – golfas

Seimo rūmuose V.Gedvilas nesutiko nė vieno politiko, kuris mėgtų žaisti golfą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Gyvenimo būdas“.

Laisvalaikiu Seimo vicepirmininkas netgi galėtų vieną ar kitą kolegą pamokyti šio žaidimo taisyklių, nes pats jaučiasi patyręs žaidėjas.

V.Gedvilas golfą žaidžia nuo 2000-ųjų, kai Lietuvoje buvo įkurtas pirmas aikštynas Kauno rajone, Didžiosiose Lapėse. Šio devynių duobučių golfo aikštyno atidarymas siejamas su golfo judėjimo pradžia Lietuvoje.

Buvusį krepšinio trenerį V.Gedvilą golfu užkrėtė aikštyno Didžiosiose Lapėse įkūrėjas Vytautas Motiejūnas – jis gerą bičiulį pamokė žaisti.

„Reikia didelės kantrybės, nors tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad paprasta pataikyti kamuoliuką į duobutę. Tai – sudėtingas, intelektualus žaidimas, reikia susikaupti.

Gal todėl buvę sportininkai gerai žaidžia golfą, kalbant apie mėgėjišką lygį. Golfo aikštyne dažnai matau buvusi garsų krepšininką Šarūną Jasikevičių, disko metimo legendą Virgilijų Alekną, „Lietuvos ryto“ vidurio puolėją Antaną Kavaliauską“, – vardijo V.Gedvilas.

Daug metų krepšiniui paskyrusį V.Gedvilą golfas žavi tuo, kad tai puiki sveikatinimo priemonė.

Žaidimas 18 duobučių aikštyne užtrunka iki šešių valandų, per tą laiką žaidėjas nueina iki dvylikos kilometrų.

Per tiek laiko atliekama daug įvairių judesių, šimtai kamuoliuko mušimų.

„Golfas išjudina širdies kraujagyslių sistemą. Juk norint treniruoti širdies raumenį pakaktų lėtai fiziškai dirbti keturiasdešimt penkias minutes, o prisiversti tiek laiko vaikščioti ne kiekvienas gali.

Žaidimu užkrėtė ir žmoną

Žaisti golfą apie šešias valandas kur kas smagiau – atsiranda azartas, tikslo siekis.

Kai išmoksti ir įpranti žaisti, be jo nebegali“, – smagiai nusiteikęs pasakojo Europos parlamentarų golfo turnyro trečiosios vietos laimėtojas V.Gedvilas.

Seimo vicepirmininkas pastaruoju metu laisvalaikiu dažniausiai golfo lazda mojuoja Sostinių golfo klube, esančiame pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Kauno.

Šis aikštynas sportą mėgstančiam politikui – patogiausia vieta apsilankyti po darbų.

Trečius metus šiame golfo klube žaidžia ir V.Gedvilo žmona Jolanta.

Jos treneriu tapo ne kas nors kitas, o mylimas vyras.

„Esu pirmasis jos treneris. Jolanta greitai perprato golfą, juk ji – buvusi septynkovininkė. Ji atstovavo šalies rinktinei, o baigusi sportinę karjerą dirbo aerobikos trenere.

Neabejojau, kad buvusi sportininkė užsikrės golfu.

Žmona man – rimta partnerė ir golfo laukuose“, – patikino pašnekovas.

Nors Lietuvoje golfo sezonas tęsiasi nuo balandžio iki lapkričio, V.Gedvilui to pakanka, kad galėtų skinti pergales tarptautiniuose politikų turnyruose.

Į juos suvažiuoja senas golfo tradicijas turinčių šalių parlamentarai, kurie gali treniruotis kone ištisus metus.

„Žiemą neturiu jokių galimybių išvažiuoti žaisti golfo“, – patikino vienintelis šio sporto entuziastas Seime V.Gedvilas.

Pomėgis ne tik stiprina sveikatą, bet ir yra atgaiva dvasiai.

Mat golfo aikštynai paprastai būna įrengti vaizdingose vietose – natūralios gamtos prieglobstyje. Todėl juose daug žalumos, išsaugoti seni medžiai, net tvenkiniai.

Vasarą vykusiame 21-ajame europarlamentarų turnyre Šveicarijoje V.Gedvilas galėjo pademonstruoti ne tik savo meistriškumą, bet ir paganyti akis vaizdingame Valdkircho golfo aikštyne netoli Sankt Galeno.

Šis miestas įsikūręs prie Bodeno ežero, šalia stūkso Alpės.

Į šį turnyrą Lietuvos politikus kvietė Europos parlamentarų golfo čempionatų rengėjai. Tačiau Lietuvos Seime daugiau golfo žaidėjų nebuvo, V.Gedvilui teko atstovauti savo šalies parlamentui vienam.

Ir Latvijos bei Estijos parlamentų narių šiose kovose nebuvo matyti – turnyre daugiausia varžėsi politikai iš Prancūzijos, Vokietijos, Šveicarijos, Italijos, Ispanijos.

„Neturiu daug laiko tobulinti savo žaidimo, nes per mėnesį galiu tiktai tris keturis kartus pasitreniruoti. Vasarą žaidžiu kiek daugiau, nes tai – atostogų malonumas.

Todėl nesitikėjau, kad turnyre Šveicarijoje užimsiu aukštą vietą“, – pasiektu rezultatu džiaugėsi Lietuvos politikas.

Turnyras bus rengiamas ir Lietuvoje

Šveicarijoje liepos 15–17 dienomis vykusiame tradiciniame Europos parlamentarų golfo turnyre vienintelis Lietuvai atstovavęs Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas V.Gedvilas (nuotr.) iškovojo trečiąją vietą. Turnyro nugalėtoju tapo Helge Adamas Moelleris iš Danijos, antras liko čekas Pavelas Suchanekas.

Varžybose, kurios rengiamos kasmet, varžėsi 72 žaidėjai iš dešimties Europos šalių: esami ir buvę nacionalinių parlamentų nariai, Europos Parlamento nariai bei kviestiniai svečiai. Pirmąją dieną vyko komandinės varžybos, kuriose V.Gedvilas kartu su trimis kolegomis iš Šveicarijos pelnė septintąją vietą.

Asmeninėse varžybose bendrojoje įskaitoje Seimo vicepirmininkas taip pat liko septintas, o parlamentarų įskaitoje iškovojo trečiąją vietą.

„Nesitikėjau tokio rezultato. Viena vertus, neturėjau laiko rimtai pasirengti turnyrui, kita vertus, jame dalyvavo išties daug stiprių žaidėjų. Tad trečioji vieta, mano vertinimu, gal ir neprastas rezultatas“, – tikino V.Gedvilas.

Praėjusiais metais Europos parlamentarų golfo turnyras vyko Slovakijoje, tąkart V.Gedvilas pelnė ketvirtąją vietą. Kitais metais varžybos bus surengtos Airijoje, o 2017-aisiais planuojama jį surengti Lietuvoje.

„Tai tikrai gera žinia mūsų valstybei – ir dėl ekonominių, ir dėl diplomatinių, galiausiai dėl kultūrinių priežasčių. Vienas vakaras visuomet būna skirtas šaliai pristatyti, tad turėsime progą parodyti ir atskleisti savo kultūrą: šokius, dainas, drabužius, kitas tradicijas. Be to, pats įsitikinau, kad šis turnyras – puiki galimybė užmegzti ir stiprinti tarpusavio ryšius tarp įvairių Europos šalių nacionalinių parlamentų atstovų, taip pat ir santykius tarp pačių valstybių“, – įsitikinęs V.Gedvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.