Direktorės gyvenimą aukštyn kojomis apvertė pilvo šokiai

Ekonomisto diplomas, viešbučio direktoriaus pareigos. Gerai atlyginamas darbas ir sotus gyvenimas nesutramdė aktyvios kaunietės Dovilės Mikučionienės. Moteris viską metė ir tapo pilvo šokių atlikėja.

D.Mikučionienė (kairėje) su savo mokine E.Biziniene šventėje „Šokantis senamiestis“ kauniečius žavėjo šokio judesiais. Moteris jau 10 metų šoka pilvo šokius.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Mikučionienė (kairėje) su savo mokine E.Biziniene šventėje „Šokantis senamiestis“ kauniečius žavėjo šokio judesiais. Moteris jau 10 metų šoka pilvo šokius.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Mikučionienė.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
D.Mikučionienė.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Pilvo šokių šokėjos nesidrovėdamos pasirodo miesto šventėse ir konkursuose.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Pilvo šokių šokėjos nesidrovėdamos pasirodo miesto šventėse ir konkursuose.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (3)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Sep 5, 2015, 5:32 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 8:33 AM

D.Mikučionienė keliuose universitetuose įgijo verslo administravimo ir ekonomisto diplomus. Tačiau surizikavo ir pasirinko kitą gyvenimo kelią.

Kaunietė vadovavosi posakiu, kad jei nori neiti į darbą, pasirink tokį, kokį mėgtum dirbti. Moteris tapo pilvo šokėja.

Jos pamokų prašo ne tik jaunos moterys, bet ir močiutės. O pati pilvo šokių šokėja svajoja šio meno išmokyti ir vyrus.

Skina laurus konkursuose

Kaune rengiamose šventėse neretai galima pamatyti pilvo šokių šokėjų pasirodymus. Tarp šokėjų – ir vieną geriausių bei tituluočiausių šio šokio žanro atlikėjų Lietuvoje – kaunietę D.Mikučionienę.

Moteris nuolat tobulinasi įvairiose pasaulio šalyse bei dalyvauja konkursuose. 2010 metais Rygoje vykusiame pilvo šokio čempionate tapo geriausia Baltijos šalyse. Pernai Olandijoje vykusiame pasauliniame pilvo šokių konkurse pateko į geriausiųjų dešimtuką.

Kaunietė vadovauja savo įkurtai šokių studijai ir nesigaili, kad pasirinko tokį gyvenimo būdą.

Mokėsi savo malonumui

32 metų D.Mikučionienė pasakojo, kad pilvo šokiais susižavėjo prieš 10 metų. Viename restorane pamatė tokius šokius atliekančią šokėją ir nusprendė, kad taip šokti norėtų išmokti pati, savo malonumui.

Tuo metu kaunietė baigė studijas Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete. Gavo verslo administravimo bakalaurės diplomą ir ėmėsi studijuoti Kauno technologijos universitete, siekė ekonomikos magistrės laipsnio.

„Taip pat jau dirbau direktore viename Kauno viešbutyje. Tad pradėjus lankyti pilvo šokių treniruotes veiklos nestigo“, – prisiminė moteris.

Nors iki tol kaunietė niekada nebuvo lankiusi jokių šokių pamokų, pilvo šokių judesių išmokti jai sekėsi sparčiai.

Po pusmečio ją pasirodyti klientams pakvietė vieno egiptietiško restorano vadovas.

Atsisakė direktorės darbo

Viešbučio savininkė, kuriame kaunietė dirbo direktore, buvo pažangių pažiūrų. Suprato, kad pilvo šokiai nėra striptizas, todėl treniruotis ar koncertuoti nedraudė.

„Tačiau prieš pirmą pasirodymą nemiegojau visą naktį. Kankino scenos baimė, mintys, kaip mane sutiks žiūrovai“, – prisiminė D.Mikučionienė.

Publikos reakcija buvo palanki. Nuo to laiko vis daugiau draugių ir pažįstamų kaunietės prašė jas pamokyti pilvo šokių subtilybių.

„Nors turėjau stabilų darbą, suteikiantį neblogą algą ir ramų gyvenimą, nusprendžiau surizikuoti. Norėjau darbo, kuris teiktų didelį malonumą. Todėl 2008 metais įkūriau šokių studiją“, – pasakojo D.Mikučionienė.

Treniruojasi ir močiutės

Prieš keletą metų mokytis pilvo šokių panorusios kaunietės, pasak D.Mikučionienės, buvo drovesnės. Judesių mokydavosi savo malonumui ar kad gebėjimus pademonstruotų mažame draugų būryje.

„Pastaruoju metu moterys išdrąsėjo. Noriai šoka ir įvairiuose renginiuose, koncertuose, konkursuose“, – pasakojo kaunietė.

Jos studiją lanko ne tik jaunos merginos. Trys kaunietės jau kurį laiką į šokių pamokas ateina drauge su savo anūkėmis.

„Močiutės pasakojo, kad džiaugiasi, jog nugalėjo savo drovumą, kad atrado širdžiai mielą užsiėmimą, kuris suteikia dar ir sveikatos, nes pilvo šokių judesiai stiprina įvairius raumenis, visą organizmą“, – pasakojo D.Mikučionienė.

Pilvo šokius šoka ir vyrai

Pilvo šokių atlikėja įsitikinusi, kad pastaruoju metu moterys vis labiau vyriškėja. O rytietiškų šokių treniruotėse jos išmoksta būti grakščiomis, elegantiškomis, subtiliomis viliokėmis.

Tačiau šių šokių paslapčių nori ne tik dailiosios lyties atstovės.

„Kartais paskambinę vyrai manęs klausia, ar ir jie galėtų išmokti pilvo šokių“, – pasakojo kaunietė.

Lankyti rimtas treniruotes drąsuolių iki šiol neatsirado.

Tačiau vakarėlių metu D.Mikučionienė pašokti kviečia ir vyrus. „Paprastai drąsesni būna pilvukus turintys kauniečiai. Jiems ant klubų užrišu skaras, ir vyrai mielai šoka savo draugėms ar žmonoms. Egipte priimta, kad pilvo šokius šoka ir vyrai. Kauniečiai kol kas tai daro tik linksmindamiesi“, – šypsojosi D.Mikučionienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.