Byra jau antra irkluotojo A. Duonėlos santuoka: kaltas likimas?

„Esu pats laimingiausias. Man gera būti su Dalia. Kiekvieną dieną šią moterį įsimyliu iš naujo. Nežinau, kuo mane ji pakerėjo. Gal iš tiesų užbūrė?“ – atrodo dar visai neseniai trykšdamas laime apie savo žmoną Dalią (37 m.) kalbėjo vienas geriausių Lietuvos irkluotojų, pasaulio bei Europos čempionas Alvydas Duonėla (39 m.). Kas taip staiga sujaukė Duonėlų šeimos laimę, kad tvirta laikyta ir aštuonmetę dukterį Lukreciją auginanti pora kreipėsi į teismą, prašydama jų santuoką nutraukti?

Praeityje garsus irkluotojas A. Duonėla su vienos odontologijos klinikos Vilniuje vadove Dalia susilaukė dukters Lukrecijos.<br>P.Lileikio nuotr.
Praeityje garsus irkluotojas A. Duonėla su vienos odontologijos klinikos Vilniuje vadove Dalia susilaukė dukters Lukrecijos.<br>P.Lileikio nuotr.
Savo karjeros viršūnėje dvivietės baidarės ekipažas - E.Balčiūnas ir A.Duonėla (dešinėje) ne kartą yra tapęs pasaulio čempionu ir dalyvavęs olimpiadoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Savo karjeros viršūnėje dvivietės baidarės ekipažas - E.Balčiūnas ir A.Duonėla (dešinėje) ne kartą yra tapęs pasaulio čempionu ir dalyvavęs olimpiadoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Toma Aleksėjūnaitė („Lietuvos rytas“)

Sep 15, 2015, 10:15 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 7:31 PM

Sportininkas ir odontologijos klinikos savininkė rugsėjo pabaigoje turėjo minėti aštuonerių santuokos metų sukaktį. Tačiau romantiškos šventės, gėlių ir šampano greičiausiai nebus, rašo „Lietuvos rytas“.

Dar šių metų kovą A.Duonėla su žmona ir dukterimi dalyvavo „Lietuvos ryto“ televizijos žaidime „Šeima – jėga!“, buvo puikiai nusiteikę ir atrodė laimingi.

Tačiau irkluotojas A.Duonėla, matyt, yra iš tų žmonių, kuriems likimas negaili potvynių ir atoslūgių. Alvydo gyvenimas neteka ramia ir tiesia vaga.

Ar dėl asmeninių savybių, ar dėl aplinkinių įtakos sportininkui teko patirti nemažai nemalonumų.

Su didžiuoju sportu A.Duonėla atsisveikino sunkiai. Pajutęs, kad yra stumiamas į sporto užribį, jis trauktis neskubėjo. Bet nemažai traumų patyręs sportininkas karjeros pabaigoje sportinių aukštumų jau nepasiekė.

2009 metais savo populiarumą A.Duonėla bandė susigrąžinti dalyvaudamas šokių projekte televizijoje.

Paskui jo pavardė buvo linksniuojama bylose dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų ir konfliktų su policininkais.

Atsisveikinęs su sportine karjera, A.Duonėla Molėtų rajone įrenginėjo sodybą. Jis neslėpė, kad pernai visą vasarą ir rudenį iki lapkričio gyveno Molėtų apylinkėse. Apie pusmetį.

Jam patiko tyla ir ramybė. Grįžti į Vilnių po tokios pertraukos ir priprasti prie miesto šurmulio buvo nelengva.

A.Duonėlos žmona, atvirkščiai, – miesto žmogus. Didžioji moters gyvenimo dalis prabėga Vilniaus senamiestyje, kur ji vadovauja nuosavai odontologijos klinikai.

Šie metai A.Duonėlai yra profesinių pokyčių metai. Alvydas tapo asmeniniu treneriu sporto klube.

A.Duonėla puikiai pažįsta sportinių pergalių skonį, ne kartą išgyveno svaiginantį jausmą, kurį sportininkas patiria užlipęs ant nugalėtojų pakylos.

Tačiau irkluotojo gyvenimo knygos puslapiuose ryškiai atsispaudusios ir šeiminio gyvenimo negandos.

Jau antros skyrybos

Prieš devynerius metus Alvydas triukšmingai išsiskyrė su savo pirmąja žmona Asta ir dukters Aivos motina. Dabar mergaitei dešimt metų.

Dabar vėl skamba skyrybų varpai. Daug kam buvo netikėta išgirdus, kad byra antroji A.Duonėlos santuoka.

Alvydas odontologei žmonai Daliai negailėdavo gražiausių žodžių, gyrė jos charakterio savybes.

Poros vestuvės, vykusios Šešuolėlių dvare, buvo pavadintos karališkomis. Jose dalyvavo per 100 svečių. Jaunavedžiai su septyniomis lydinčiomis draugų poromis važinėjo 1936 metų automobiliais „Mercedes“.

Pora tuokėsi po ilgametės draugystės ir jau augino kelių mėnesių dukterį. Irkluotojas tuomet buvo neseniai išsiskyręs su savo pirmąja žmona, o jųdviejų dukrai buvo dveji.

Susigaudyti A.Duonėlos meilės labirintuose nėra lengva.

Su būsima antrąja žmona irkluotojas susipažino viename sostinės kazino. Kurį laiką jie bendravo telefonu, tik kartais susitikdavo kavinėse. Po to Alvydas išvažiavo treniruotis į Izraelį. Kelerius metus jie nebendravo.

Kai A.Duonėla po kelerių metų atnaujino draugystę su Dalia, jau mėnesį buvo vedęs panevėžietę Astą ir laukėsi pirmagimės.

Kol Asta buvo apsistojusi pas tėvus Panevėžyje, Dalia apsigyveno A.Duonėlos bute Vilniuje.

Tai, kad yra vedęs ir turi dukterį Aivą, A.Duonėla kažkodėl slėpė.

Kalbinamas žurnalistų sakydavo, kad gyvena vienas – neturi nei žmonos, nei vaiko.

Yla išlindo iš maišo, kai A.Duonėlienė viešai papasakojo apie savo santuokinį gyvenimą.

Asta pasakojo, kad su mažąja dukrele kurį laiką gyveno Panevėžyje pas tėvus – čia ji atvažiavo gimdyti ir šiek tiek pabūti, kol vaikas ūgtelės.

Nuolat treniruotėse paskendęs irkluotojas dukterį vis dėlto aplankydavo, tad Asta tikėjosi, kad netrukus grįš į Vilnių ir vėl visa šeima bus kartu.

Tuo metu Asta nežinojo, kad Vilniuje vyro namuose gyvena kita moteris.

Dalia patikėjo tuo, kad Alvydas savo pirmąją santuoką pavadino klaida. Esą santykių su pirmąja žmona sportininkas niekada nelaikė rimtais. Alvydas tikino, kad tuokėsi tik todėl, kad duktė turėtų jo pavardę.

„Neketinau vesti, bet Asta pastojo ir vesti man tuomet pasirodė garbinga. Aš su Dalia iš tiesų jaučiuosi kaip šeimoje. O iki tol nebuvo jokios šeimos“, – po pirmųjų skyrybų kalbėjo Alvydas. Tuo metu Dalia laukėsi vaiko.

Pirmoji žmona liejo nuoskaudas

Pirmoji A.Duonėlos žmona po skyrybų liejo nuoskaudą, kad Alvydas nesirūpina ir nelanko dukters.

Astos ir Alvydo pažintis užsimezgė internetu 2004 metais po Atėnų olimpinių žaidynių. Pirmasis susitikimas įvyko Panevėžyje. Susitikimai dažnėjo ir netrukus pora kartu gyveno A.Duonėlos bute Vilniuje.

Kai Asta pastojo, irkluotojas džiaugėsi ir pasiūlė susituokti.

Paskutinius mėnesius iki gimdymo ir kurį laiką po jo A.Duonėlienė gyveno pas tėvus Panevėžyje. Kai nutarė su vaiku grįžti į Vilnių, A.Duonėla žmonai siūlė dar palūkėti.

Tuomet Asta pradėjo kažką įtarti. Galiausiai iš patikimų šaltinių sužinojo apie Dalią – antrosios baidarininko dukters motiną.

„Pasakiau, kad daugiau nebegrįšiu pas jį, – gali būti tik skyrybos. Neištikimybės niekada neatleidau ir neatleisiu“, – yra kalbėjusi Asta.

Po skyrybų A.Duonėlienę užgavo buvusio vyro žodžiai, kad jis ją vedė tik norėdamas vaikui suteikti pavardę.

Skyrybų procesas užsitęsė, nes besiskirianti pora ilgai nesutarė dėl vaikui išlaikyti skirtų pinigų.

Patarta advokato, Asta paprašė visos alimentų sumos, kokią gautų, kol Aiva sulauks pilnametystės.

Po derybų A.Duonėla sutiko pervesti pinigus į buvusios žmonos sąskaitą.

„Alvydas impulsyvus ir emocionalus. Tikiu, kad dabar jis yra įsimylėjęs iki sielos gelmių“, – kalbėjo Asta, stebėdama buvusio vyro ir tuometės jo sužadėtinės santykius.

A.Duonėlienė niekada nebuvo sutikusi antrosios Alvydo žmonos, bet tikino nesmerkianti Dalios. Net priešingai, ją suprantanti ir užjaučianti.

2007 metų kovą A.Duonėlienė išsakė lemtingą mintį: „Aš irgi kažkada labai geidžiau Alvydo. Bet jį gavusi pasibaisėjau.

Kartais reikia bijoti savo norų, nes jie pildosi ir ne visuomet taip, kaip mums norisi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.