Į kokią moterį konservatorius J. Razma iškeitė ilgametę žmoną?

Vieno įtakingiausių Lietuvos konservatorių – parlamentaro Jurgio Razmos (57 m.) – ir dešimtmečiu jaunesnės jo padėjėjos Vilijos Butkevičienės (47 m.) santykiai jau tapo apkalbų objektu tiek Daugėduose (Rietavo sav.), tiek Rietave. Daugėdų kaimo gyventojams neprasprūdo pro akis, kad į du sūnus užauginusios vienišos moters sodybą nuolat atrieda automobilis, kurį vairuoja stulbinamai į žinomą politiką panašus barzdotas vyras. Žemaičiai netruko išsiaiškinti, kad čia iš tiesų svečiuojasi Seimo narys.

V.Butkevičienė jau kelerius metus yra įdarbinta Seimo kanceliarijoje J.Razmos padėjėja.
V.Butkevičienė jau kelerius metus yra įdarbinta Seimo kanceliarijoje J.Razmos padėjėja.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 6:06 AM

Daugėdiškiai iš pradžių šiuos vedusio politiko vizitus bandė pateisinti darbiniais santykiais – V.Butkevičienė jau kelerius metus yra įdarbinta Seimo kanceliarijoje J.Razmos padėjėja.

Tačiau akylesnieji pastebėjo, kad svečio automobilis Daugėduose esančios sodybos kieme lieka ir naktimis. Smalsūs kaimiečiai kaipmat susekė, jog politikas čia užsuka, kai netoliese vyksta partiniai renginiai ar susitikimai su rinkėjais.

Iki šių metų rugpjūčio V.Butkevičienė dirbo Rietavo kultūros centro Daugėdų filialo vedėja, bet po to pakeitė darbovietę.

Moteris įsidarbino Rietavo miškų urėdijos medelyne ir kasdien keliolika kilometrų važinėja į darbą.

Naujieji bendradarbiai irgi netruko sužinoti, kad V.Butkevičienė turi įtakingą bičiulį.

Nors šią porą kartu rietaviškiai yra matę tik per konservatorių renginį, kalbinti vietos žmonės neabejojo – žinomą politiką ir vienišą moterį sieja kur kas daugiau nei partiniai santykiai.

„Mums tai – vieša paslaptis“, – nedaugžodžiavo viena Rietavo miškų urėdijos darbuotoja.

Politikas J.Razma po 33 metų santuokoje išgyventų metų neseniai išsiskyrė su savo žmona Romualda. Galima sakyti, vos ne pusę gyvenimo sutuoktiniai buvo praleidę kartu.

Pora užaugino dukteris Agnę ir Gerdą.

R.Razmienė dirba medicinos seserimi Vilniaus Santariškių klinikose.

Razmų santuoka buvo nutraukta bendru abiejų sutuoktinių sutarimu.

„Nieko neatsitiko, tiesiog taip apsisprendėme, taip susiklostė gyvenimas“, – apie skyrybas su žmona Romualda santūriai kalbėjo J.Razma.

Kokios gyvenimo negandos paskatino ilgaamžę porą nutraukti santuokos saitus?

Tokiu atveju prancūzai dažniausiai sako: „Ieškokite moters...“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pirmojo pavaduotojo J.Razmos ir jo žmonos R.Razmienės santuoka subyrėjo rugpjūčio pabaigoje, o netrukus vis garsiau imta kalbėti apie artimus Seimo nario ir jo padėjėjos V.Butkevičienės santykius.

Po skyrybų J.Razma neatrodė labai nusiminęs, priešingai – politikas pastaruoju metu dar aktyviau įsitraukė į bendravimą su rinkėjais Rietavo savivaldybėje, nuolat dalyvauja įvairiose šio rajono šventėse, koncertuose.

Bet žmonės vis garsiau šnibždasi, kad J.Razma reguliariai iš Vilniaus Žemaitijos link suka ne tik dėl atsidavimo savo darbui ir Seimo nario mandatui.

***

Istorijos tęsinį su J.Razmos interviu skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.