Žmonių pagalbos sulaukusi vilnietė išpildė pažadą padėti kitiems

2015 m. gruodžio 16 d. 06:33
Vilnietė Viktorija Gedminienė nesėdi sudėjusi rankų. Dar prieš kelias savaites mamų forumuose ji paskelbė žinią, kad padės visoms šeimoms, kurios neturi lėšų papuošti mažamečius vaikus darželio šventėms. Ir jau dabar turi kuo pasigirti – vos per kelias savaites savo rankų darbo siuviniais ji papuošė daugiau nei dešimt vaikų iš visos Lietuvos.
Daugiau nuotraukų (12)
Kūrė stebuklą visai Lietuvai
Moteris apgailestavo, kad negalėjo padėti visoms mamoms, kurios prašė. „Kai kurioms mamoms negalėjau padėti dėl atstumo ir įgūdžių neturėjimo. Į mane kreipėsi mamos ne tik iš Vilniaus, bet ir kitų miestų, tačiau, atvirai pasakius, vis dar baiminuosi siūti per atstumą. Noriu, kad daiktas būtų tinkamas pasipuošti.
Tikiuosi per ateinančius metus patobulinti siuvimo įgūdžius ir kitais metais šią gražią iniciatyvą pradėti gerokai anksčiau, kad laimingų šeimų būtų dar daugiau“, – sakė ji.
V.Gedminienė papasakojo ir apie stebuklą, kurį pati sukūrė šeimai iš kito Lietuvos krašto. „Tos šeimos mergytei ne tik padovanojau sijonėlį, bet nusiuntėme ir knygelių, įdėjom didelį šokoladą, nupirkau suknytę. Neįsivaizduojat, kokia buvo daugiavaikės šeimos reakcija. Jiems pritrūko žodžių, šeima labai džiaugėsi mūsų poelgiu. 
Tai, kad aš padedu kitiems, man padeda išlaikyti aukštai iškeltą kartelę pačiai sau. Žinau, kad turiu būti atsakinga ir nepavesti žmonių“, – įsitikinusi Viktorija.
Pačiai reikia pagalbos
Nors vilnietė gyvena teigiamomis emocijomis ir su džiugesiu pasakoja apie nuveiktus darbus, vis dėlto jos ir pačios šeima vis dar jaučia nepriteklių. „Nenoriu kažko prašinėti, žinau, kad ilgainiui viską turėsiu pati, tačiau jei kieno nors namuose ar garaže stovi nereikalinga, nenaudojama talpi komoda arba spinta, mes ją mielai priglaustume.
Mūsų šeima didelė, todėl esama spinta visiškai sulūžo. Taip pat Kalėdų senelio šiemet prašysiu spausdintuvo, net ir paprasčiausio, kad galėčiau sėkmingiau dirbti su iškarpomis. Bet aš nuoširdžiai tikiu, kad bėgant laikui sugebėsiu turėti viską pati.
Turiu daug norų ir svajonių. Nuoširdžiai tikiu, kad kada nors gyvensiu dideliuose namuose ir siūsiu prie didžiulio stalo“, – šventinių norų neslėpė pašnekovė.
Jei galite padėti sunkiai besiverčiančiai šeimai, rašykite el. paštu gyvbudas@lrytas.lt 
pagalbaParamadrabužėliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.