Žmonos išduotas Estijos prezidentas rado užuovėją latvės glėbyje

Po gėdingo žmonos neištikimybės skandalo Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (62 m.) užuovėją rado latvės glėbyje. Pirmąjį šių metų šeštadienį jis vedė trečią kartą. Naująją Estijos pirmąją ponią – Latvijos kibernetinio saugumo ekspertę Ievą Kupcę (38 m.) – estai vadina sena prezidento drauge.

Kalbama, kad jau mažiausiai kelerius metus Estijos prezidentas artimai bendravo su I.Kupce, tačiau pirmą kartą savo jausmus paviešino praėjusį rugpjūtį.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kalbama, kad jau mažiausiai kelerius metus Estijos prezidentas artimai bendravo su I.Kupce, tačiau pirmą kartą savo jausmus paviešino praėjusį rugpjūtį.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Estijos prezidentą T.H.Ilvesą su latve Ieva sutuokė dvasininkai iš abiejų jaunųjų gimtinių – Rygos Šv.Gertrūdos parapijos pastorius K.Kalninis (kairėje) ir Estijos evangelikų liuteronų bažnyčios vyresnysis pastorius Viljandimoje M.Tiitus.<br>„Scanpix” nuotr.
Estijos prezidentą T.H.Ilvesą su latve Ieva sutuokė dvasininkai iš abiejų jaunųjų gimtinių – Rygos Šv.Gertrūdos parapijos pastorius K.Kalninis (kairėje) ir Estijos evangelikų liuteronų bažnyčios vyresnysis pastorius Viljandimoje M.Tiitus.<br>„Scanpix” nuotr.
„Kroonika.ee.“ nuotr.
„Kroonika.ee.“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Jan 9, 2016, 7:42 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:36 PM

Estijos prezidentas T.H.IIvesas aukso žiedus sumainė šeimos narių ir artimiausių draugų akivaizdoje Halistėje centrinėje Estijoje, Šv.Onos bažnyčioje, kurios parapijai Ilvesų šeima priklauso dar nuo XVIII amžiaus. I.Kupcė pasirinko Ilves pavardę.

„Pastarąjį pusmetį šalia manęs – protinga, žavinga ir laiminga moteris, su kuria mes dabar sujungėme savo gyvenimus“, – sakė prezidentas T.H.Ilvesas.

Nors latvei tai – pirmoji santuoka ir ji pasirinko baltus nuotakos apdarus, moteris jau turi du vaikus, kurių susilaukė su buvusiu ilgamečiu partneriu Latvijos ambasadoriumi Graikijoje Ivaru Punduru (50 m.).

Jų sūnui Ralfui 13 metų, o dukros Izabelės jie susilaukė 2014 metais.

O antrąją kadenciją einantis Estijos prezidentas tuokiasi jau trečią kartą.

Beveik prieš pusantrų metų jis patyrė antrosios žmonos Evelin Ilves (47 m.) neištikimybę ir praėjusių metų balandį su ja išsiskyrė.

Vienuolika metų santuokoje praleidusi pora turi 12 metų dukterį Kadri Keiu. Be to, T.H.Ilvesas turi dar du jau suaugusius vaikus – sūnų Luuką Kristjaną ir dukrą Juulią iš pirmosios santuokos. Pirmoji jo žmona buvo amerikiečių psichologė Merry Bullock.

Kalbama, kad T.H.Ilvesas ir Ieva susipažino daugiau nei prieš dešimtmetį, kai kartu dirbo Europos Parlamente.

Per tą laiką jie ne kartą yra dalyvavę bendruose renginiuose, konferencijose.

Prieš keletą metų T.H.Ilvesas ėmė vis dažniau lankytis Latvijoje.

Žmonės tuo ėmė stebėtis, nes tuometis Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis esą buvo visiška esto priešingybė ir jie negalėjo taip dažnai turėti bendrų reikalų.

O I.Kupcė pastaraisiais metais tapo nuolatine Estijos prezidento sekėja socialiniuose tinkluose.

Kalbama, kad jau mažiausiai kelerius metus pora artimai bendravo, tačiau pirmą kartą savo jausmus paviešino tik praėjusį rugpjūtį. Tuomet Latvijos spaudą apskriejo T.H.Ilveso ir I.Kupcės nuotrauka, kurioje jie romantiškai pietauja viename Rygos restorane.

Ten buvę lankytojai pasakojo, kad pora bendravo angliškai, o moteris maistą užsakinėjo latviškai.

Iškart po to prezidento atstovai diplomatiškai atrėmė klausimą, kas sieja Estijos vadovą ir žavią latvę.

„Ponas Ilvesas buvo ką tik grįžęs iš Vokietijos, turėjo laisvą dieną ir nusprendė keletą valandų praleisti Latvijos sostinėje. Jis niekada nepraleidžia progos paskanauti latvių virtuvės patiekalų“, – tikino T.H.Ilveso viešųjų ryšių atstovas Toomas Sildamas.

Praėjusių metų rugsėjį T.H.Ilvesas su I.Kupce kartu atvyko į jubiliejinį estų kompozitoriaus Arvo Pärto koncertą Taline.

Pora išlipo iš prezidento automobilio likus 15 minučių iki koncerto pradžios ir šiek tiek atsitraukę vienas nuo kito nužingsniavo į salę, kurioje jau susėdo greta.

O praėjusį gruodį paaiškėjo, kad T.H.Ilvesas su I.Kupce lapkričio viduryje susižadėjo ir ruošiasi vestuvėms.

Šių metų sausio 2-ąją porą sutuokęs ir santuoką įregistravęs Estijos evangelikų liuteronų bažnyčios vyresnysis pastorius Viljandimoje Marko Tiitus vestuvių išvakarėse prisipažino, kad iš vietos gyventojų gavo porą laiškų su priekaištais dėl to, ar verta leisti jau ne kartą išsiskyrusiam T.H.Ilvesui tuoktis bažnyčioje.

Tačiau dvasininkas aiškino, kad geriau atvirai parodyti savo jausmus Dievui, nei slėpti juos visą gyvenimą.

Prieš ceremoniją patikrinti aplinkos atvyko ir policininkai su šunimis.

Bažnyčioje nuo 8 valandos ryto veikė keturi dujiniai šildytuvai, nes dieną prieš tai joje buvo taip pat šalta kaip ir lauke. Prieš prasidedant ceremonijai lauke buvo 15 laipsnių šalčio, o bažnyčioje – 10 laipsnių šilumos. Priešais bažnyčią buvo iškeltos Estijos ir Latvijos vėliavos.

Ceremonija vyko dviem kalbomis – estų ir latvių.

Naujoji Estijos prezidento žmona I.Ilves vadovauja Latvijos gynybos ministerijos Nacionalinės kibernetinio saugumo politikos koordinavimo skyriui.

1997 metais ji pradėjo diplomatinę karjerą Užsienio reikalų ministerijoje ir dirbo įvairiose institucijose, užsienio ir saugumo politikos srityje, užsiėmė saugumo, demokratijos ir žmogaus teisių klausimais.

Nuo 2012 metų I.Ilves užsiima kibernetinio saugumo problemomis Latvijoje. Kadangi I.Ilves tęs savo darbą Latvijos gynybos ministerijoje, dar prieš vestuves ji teigė atsisakysianti kompensacijos, pagal įstatymą skiriamos prezidento sutuoktinei.

T.H.Ilvesas gruodį irgi patikino, kad jei susituoktų su sužadėtine dar nesibaigus jo kadencijai, ji atsisakytų su šia padėtimi susijusių tokių privilegijų kaip reprezentacinės mėnesio išmokos, sekretorius ir automobilis.

I.Ilves Estijos prezidento sutuoktinės reprezentacines pareigas atliks tik tada, kai jos dalyvavimas bus būtinas. T.H.Ilveso kadencija baigsis rugpjūtį.

Po santuokos I.Ilves taip pat nelaiko savęs viešu asmeniu, ketina atsidėti šeimai ir darbui, o savo laiką dalins Rygai, Talinui ir Ermos vienkiemiui, kur gyvena T.H.Ilvesas.

Antroji žmona išdavė su prancūzu

Kai prieš pusantrų metų Estiją sukrėtė prezidento T.H.Ilveso antrosios žmonos Evelin (nuotr.) neištikimybės skandalas, būsimoji trečioji žmona latvė Ieva rūpinosi su kitu vyru susilaukta naujagime dukra.

2014 metų rugpjūtį estų spaudoje pasirodė nuotraukų, kuriose tuometė pirmoji Estijos ponia įamžinta vienoje Talino kavinėje besibučiuojanti su kitu vyru. Užmiršusi savo statusą Evelin matant daugybei žmonių šoko ir bendravo su juo visą naktį.

Paaiškėjo, kad tai – prancūzas Vincent’as Aranega. Buvo kalbama, kad jis – tikras vakarėlių liūtas ir širdžių daužytojas, tuo metu dirbęs vienoje Talino įmonėje.

Iki pat ryto vykusiame vakarėlyje linksminosi daugybė žmonių. Prezidento žmoną atpažinę lankytojai tikino, kad pora atrodė kaip tikri įsimylėjėliai, o pati ponia E.Ilves savo partneriui žvelgė tiesiai į akis.

Iš kavinės įsilinksminusi Evelin su vyriškiu ir dar viena pora apie pusę penkių ryto išvyko „Mercedes“ S klasės automobiliu.

Tuo metu prezidentas T.H.Ilvesas buvo Estijoje.

Šio įvykio nekomentavo nei pati E.Ilves, nei prezidentūros atstovai. Tačiau netrukus dabar jau buvusi ponia E.Ilves socialiniame tinkle parašė trumpą žinutę: „Mano gyvenime dabar labai sunkus laikas. Atsiprašau visų, kuriuos įskaudinau.“

Praėjus dviem dienoms po neištikimybės skandalo Evelin kartu su savo dukra Kadri Keiu paliko Estiją ir išvyko į Vokietiją.

Spalvingu aprangos stiliumi ir ryškiu charakteriu garsėjanti E.Ilves po to dingo iš viešumos. Anksčiau rinkodaros ir viešųjų ryšių srityje dirbusi moteris tik praėjusių metų birželį nusprendė grįžti į darbą žiniasklaidoje.

Anksčiau mediciną studijavusi Evelin, būdama pirmoji šalies ponia, dažnai kalbėdavo sveikatos, namų ruošos ir kulinarijos temomis, prieš keletą metų išleido kulinarinę knygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.