Garsios aktorės romanas su gangsteriu – be laimingos pabaigos

Jis niekuomet nebuvo abejingas gražioms moterims, ji veikiausiai troško pinigų. Populiarios meksikiečių aktorės Kate del Castillo (43 m.) susitikimas su garsiausiu pasaulio nusikaltėliu, narkomafijos bosu Joaquinu Guzmanu (61 m.), vadinamu El Chapo, buvo lemtingas. Ir, kaip ir kitų gražuolių draugystė su gangsteriais, – be laimingos pabaigos.

Muilo operų žvaigždė K.del Castillo prisipažino El Chapo pasitikinti labiau nei Meksikos vyriausybe.<br>AP nuotr.
Muilo operų žvaigždė K.del Castillo prisipažino El Chapo pasitikinti labiau nei Meksikos vyriausybe.<br>AP nuotr.
Muilo operų žvaigždė K.del Castillo prisipažino El Chapo pasitikinti labiau nei Meksikos vyriausybe.<br>AP ir „ViDA Press“ nuotr.
Muilo operų žvaigždė K.del Castillo prisipažino El Chapo pasitikinti labiau nei Meksikos vyriausybe.<br>AP ir „ViDA Press“ nuotr.
Susitikimas su muilo operų aktore padėjo specialiosioms pajėgoms aptikti J.Guzmano, liepos mėnesį pabėgusio iš itin saugomo kalėjimo, pėdsakus.
Susitikimas su muilo operų aktore padėjo specialiosioms pajėgoms aptikti J.Guzmano, liepos mėnesį pabėgusio iš itin saugomo kalėjimo, pėdsakus.
El Chapo įtaka ir pinigai apsvaigino ir žinomą Holivudo aktorių S.Penną.
El Chapo įtaka ir pinigai apsvaigino ir žinomą Holivudo aktorių S.Penną.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Feb 6, 2016, 2:38 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 12:25 AM

Džinsais ir vėjo plaikstomais šilkiniais marškiniais vilkintis El Chapo (liet. – Neūžauga) stovėjo prie apšiurusio namelio.

Prie jo privažiavo šarvuotas visureigis, jame ant užpakalinės sėdynės buvo įsitaisiusi K.del Castillo. 43 metų gražuolei aktorei J.Guzmanas atidarė automobilio dureles.

„Jis pasisveikino su ja kaip su dukterimi, sugrįžusia iš koledžo“, – taip šią akimirką vėliau apibūdino jos liudininku tapęs Holivudo žvaigždė Seanas Pennas.

Atrodo, kad J.Guzmanui buvo svarbu pademonstruoti šiltus jausmus moteriai, su kuria iki tol bendravo tik laiškais – rašytais ranka ir elektroniniais.

Vakarienė buvo paruošta. Ant stalo – meksikietiški užkandžiai ir kaktusų degtinė.

Prie stalo J.Guzmanas visą laiką šypsojosi.

Kai ištarusi „labanakt“ aktorė pakilo nuo stalo, J.Guzmanas pasisiūlė ją palydėti iki jos būsto.

Netrukus jis sugrįžo prie stalo – prie jo jau sėdėjo vien vyrai. Iki to laiko, kaip prisimena S.Pennas, jis nematė jokio ginklo.

Vos per kelias sekundes visi asmens sargybiniai apsirengė neperšaunamąsias liemenes, prie diržų prisitvirtino rankines granatas, į rankas paėmė ginklus.

Akivaizdu – kad neišgąsdintų garbinamos aktorės, įtakingiausias pasaulio narkotikų bosas El Chapo įsakė savo asmens sargybiniams nusiimti apsaugos priemones.

El Chapo ir K.del Castillo pasimatymas įvyko rudenį, o sausio 8-ąją narkomafijos bosas buvo sulaikytas.

Susitikimas su gražuole J.Guzmanui tapo lemtingas: tai veikiausiai padėjo specialiosioms pajėgoms aptikti El Chapo pėdsakus.

Jis buvo dingęs tarsi skradžiai žemę po to, kai liepos mėnesį pabėgo iš itin saugomo kalėjimo.

K.del Castillo, savo tėvynėje tituluojama muilo operų žvaigžde, dabar susidūrė su rimtomis problemomis.

J.Guzmanas ir ilgakojė gražuolė jau seniai juto vienas kitam didelę pagarbą. Viename Sinaloa kartelio vadovui nusiųstame laiške aktorė prisipažino El Chapo pasitikinti labiau negu Meksikos vyriausybe.

Atsidėkodamas narkomafijos vadeiva aktorei nusiuntė gėlių.

Užsimezgė intensyvus susirašinėjimas laiškais.

„Aš tave saugosiu labiau nei savo akis“, – rašė J.Guzmanas.

Kaip paaiškėjo, nusikaltėlio ir aktorės pažintis neapsiribojo vien pompastiškais laiškais.

Teigiama, kad J.Guzmanas ir K.del Castillo planavo bendrus sandėrius. Praėjusį spalį susitikusi su vienu iš El Chapo advokatų aktorė pasiūliusi jo šefui investuoti pinigus į vieną JAV veikiančią įmonę – ten ji turinti importo bendrovę.

El Chapo iš pažinties su aktore pirmiausia tikėjosi įgyvendinti svajonę – perkelti į kino ekraną savo gyvenimo istoriją. Ir veikiausiai K.del Castillo būtų atlikusi jo motinos vaidmenį.

Narkomafijos bosą domino ir gerus ryšius kino pasaulyje turintis Jungtinių Valstijų aktorius S.Pennas.

Dabar dėl naivumo „Oskaro“ laureatas sulaukia patyčių ir pasmerkimo, o prieš K.del Castillo pradėtas tyrimas dėl įtarimo pinigų plovimu.

Meksika dabar pasipiktinusi aktorės pažintimi su El Chapo, tačiau apskritai artimi gražuolių santykiai su gangsteriais nestebina.

Daugybė dailių Lotynų Amerikos šalių moterų, susižavėjusios pinigais, įtaka ir šaunumu, patenka į įtakingų kartelių vadovų tinklus. Bet į kokį pavojų jos save įstumia, suvokia dažnai per vėlai.

Maria Flores Gamez buvo 22-eji, kai 2012 metų lapkritį ji buvo nušauta per Meksikos kariškių ir Sinaloa kartelio susišaudymą.

Didelių, tamsių ir svajingų akių Maria Flores krimto komunikacijos mokslus ir daug kartų buvo pelniusi tokius titulus kaip Metų modelis, Mis turizmas, Mis Sinaloa.

Grožio konkursai Lotynų Amerikos šalyse yra tokie pat populiarūs kaip futbolas. Jų transliacijos per televiziją pritraukia milžinišką auditoriją – grožio konkursų rengiama tūkstančiai.

Vieni dėmesingiausių žiūrovų – narkomafijos bosai, kuriems gražios moterys šalia lygiai taip pat svarbu kaip laikrodis su briliantais ant riešo ir paauksuotas revolveris prie kelnių juosmens.

Maria Flores buvo samdomo žudiko Orso Gastelumo, pravarde El Cholo, draugė.

Gražuolės mirties dieną jos bičiulis su gauja užpuolė kareivių konvojų.

Vėliau kareiviai pasakojo, kad žavioji O.Gastelumo draugė su ginklu iššoko iš vieno automobilio. Atrodė taip, lyg ja būtų pasinaudota kaip apsaugos skydu.

Tokie gražuolių likimai liūdnai pagarsėjusiose narkotikų valstybėse – Meksikoje, Venesueloje ar Kolumbijoje – nėra retenybė.

Kai įtakingieji grupuočių veikėjai susiranda auką, jai beveik nėra galimybių pasprukti. Dažniausiai merginos apipilamos dovanomis.

„Net nežinai, kaip pasakyti „ne“, kad jų nesuerzintum“, – viena gražuolė pasakojo Meksikos žurnalistams.

Tik reta tai patyrusi moteris prabyla viešai. Viena tokių – buvęs modelis Yovanna Guzman iš Bogotos (Kolumbija).

Gražuolė aštuonerius metus tenkino buvusio korumpuoto policininko ir Nort Valio sindikato vadovo Wilbero Varelos užgaidas. Tai truko tol, kol jis buvo nužudytas.

Su juo Yvonna susipažino būdama 19 metų, jis jai prisistatė ūkininku. Pirmoji W.Varelos dovana buvo „Rolex“ laikrodis, po to – „Cartier“, brangenybės, drabužiai ir galiausiai – sportinis automobilis.

Tiesą apie W.Varelos tapatybę ji sužinojo tuomet, kai atsitiktinai pastebėjo plakatą, skelbiantį apie jo paiešką.

Bet jau buvo per vėlu.

„Manau, kad kažkuriuo metu kiekvieną žmogų galima nupirkti. Bet greitai tenka pasigailėti. Man buvo vis nykiau, jaučiau vidinę tuštumą. Gyvenau auksiniame narve“, – pasakojo dabar jau 37-erių Y.Guzman.

W.Varela uždraudė jai dalyvauti fotosesijose, vakarėliuose, ji negalėjo susitikti su jokiu kitu vyru.

„Jis visuomet žinojo, kur buvau ir su kuo kalbėjausi“, – sakė buvęs modelis.

Vieną dieną, įniršęs dėl pavydo, W.Varela atsiuntė vieną savo vyrų, kuris šovė Yvonnai į koją, kad ji niekuomet negalėtų pasprukti. Tai buvo perspėjimas.

Nepaisant tokių tragiškų istorijų, vis dar yra pakankamai gražuolių, kurios savo noru bendrauja su narkotikų bosais.

Knygos „Narkomafijos bosų moterys“ autorius Jose Cenicerosas sako: „Dažniausiai tai būna merginos, kilusios iš paprastų šeimų. Trumpos spindesio, prabangaus gyvenimo su gangsteriais akimirkos yra tokios svarbios, kad jos nekreipia dėmesio į mirtiną pavojų.

Bet joms svarbu ne tik pinigai. Įtaka taip pat turi reikšmės.“

Kai kurios moterys pasinaudoja galimybe ir įsitraukia į narkotikų verslą.

Pavyzdžiui, kadaise Kolumbijos „Mis Caffe“ konkurso nugalėtoja Angie Sanclemente buvo suimta Argentinoje, kur vadovavo kone armijai moterų, gabenusių kokainą į Europą.

Kad įtakingiausiais narkotikų karteliais nusėtos provincijos turi gausybę grožio karalienių, nėra atsitiktinumas.

Kodėl merginos iš Sinaloa valstijos net septynis kartus tapo Mis Meksika? Juk Sinaloa – įtakingiausias Meksikos narkomafijos kartelis.

„Visuomet tas pat. Draugai ir rėmėjai perka merginoms papuošalus ir elegantiškas prabangias sukneles. Jei krūtinė per maža, o sėdmenys nepakankamai apvalūs, mergina siunčiama pas grožio chirurgus. Dėl implantų dydžio lemiamas žodis priklauso vyrui. Visiškai pergalei garantuoti dar paperkama komisija“, – pasakojo Kuljakano (Sinaloa valstijos centras) laikraščio reporteris.

Kai per nacionalinius grožio konkursus susirenka dalyvės, remiamos įvairių narkotikų kartelių, vertinimo komisija net atsisako jas vertinti – iš baimės suklysti dėl favoričių.

Žymiausių sindikatų vadovams grožio karalienės yra svarbios ir todėl, kad gaubiami jų spindesio šie vyrai tikisi pakilti visuomeninio statuso laipteliais.

Daugelis narkomafijos bosų vis dėlto išgyvena dėl to, kad, nepaisant jų turto, aukštuomenė juos niekina.

Moterį laipteliu į aukštuomenę laikė ir garsusis narkomafijos bosas, 1993 metais nušautas kolumbietis Pablo Escobaras. Jo ilgametė meilužė buvo įtakingoji televizijos laidų vedėja, gražuolė Virginia Vallejo.

Daugelis J.Guzmano bruožų primena kolumbietį P.Escobarą: neišvaizdus, kilęs iš skurdžios šeimos ir trokšta pripažinimo.

Kaip kitados P.Escobarą, taip dabar J.Guzmaną žurnalas „Forbes“ įtraukė į milijardierių sąrašą. Bet pirmiausia Neūžauga turi liguistą potraukį prie gražių moterų, kurioms gali padaryti įspūdį savo turtu.

J.Guzmanas buvo vedęs tris ar keturis kartus. Teigiama, kad turi devynis vaikus. Jo dabartinė žmona – Emma Coronel, žinoma, tituluota gražuolė.

El Chapo su Emma susipažino per vieną šventę, kai jam buvo 54-eri, jai – 17 metų.

Į sužadėtuves pas būsimąją nuotaką, gyvenusią mažame dulkėtame kaime, narkomafijos bosas skrido septyniais privačiais lėktuvais. Viename jų buvo muzikos grupė, El Chapo linksminusi jo mėgstamiausiomis dainomis.

Vestuvės vyko per 18-ąjį E.Coronel gimtadienį. Prieš penkerius metus ji El Chapo pagimdė dvynius. Dėl to, kad sutuoktinis dabar greičiausiai bus išduotas JAV ir iki gyvos galvos liks kalėjime, jos gyvenimas galėtų ilgam palengvėti.

Ir aktorė K.del Castillo turėtų džiaugtis, kad garbintojas netrikdys jos ramybės.

Juk juo labiau žmogus priartėja prie El Chapo, tuo pavojingesnis tampa jo gyvenimas.

Ilgametė mylimoji ir, kaip manoma, trečioji J.Guzmano žmona Zulema Hernandez buvo rasta negyva 2008-aisiais mašinos bagažinėje automobilių stovėjimo aikštelėje už Meksiko miesto ribų.

Aukštaūgei tamsių akių gražuolei buvo 35-eri. Žudikai ant jos krūtų, pilvo ir sėdmenų išraižė didžiulę Z – kartelio „Los Zetas“ ženklą. Su juo J.Guzmanas jau daugelį dešimtmečių aršiai kovoja dėl lyderystės narkotikų rinkoje.

Žiauriai elgdamiesi J.Guzmano priešai žinojo, kiek daug ši moteris jam reiškia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.