Pragariškas kančias kentusi šešių vaikų mama jaučiasi lyg rojuje

35-erių marijampolietė Kristina Palšienė gyvenime mačiusi ir šilto, ir šalto. Septinto vaiko visai netrukus susilauksianti moteris tikino, kad šiuo metu ji yra labai laiminga, nes pagaliau surado vyrą, kuris myli ir ją, ir jos vaikus.

35-erių Kristina Palšienė gyvenime mačiusi ir šilto, ir šalto.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
35-erių Kristina Palšienė gyvenime mačiusi ir šilto, ir šalto.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 9:47 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 7:34 AM

Pirmasis vyras tragiškai žuvo

Kristina atvira – jos gyvenimas nebuvo rožėmis klotas nuo pat vaikystės. Jos mama nuo smegenų vėžio mirė dar tada, kai jai buvo vos penkeri. Tėvas ja niekada nesirūpino, todėl ją augino, kaip pati moteris sako, tėtukai (mamos tėvai – aut. past.).

Augdama su seneliais ji planavo greičiau pradėti savarankišką gyvenimą. Būdama vos 20-ties susituokė su pirmuoju vyru.

Su juo susilaukė dviejų vaikų, tačiau likimas buvo negailestingas – tragiškoje avarijoje šeimos maitintojas žuvo.

Moteris liko viena su dvejų metukų sūneliu Aurimu, o kitą tada dar nešiojo po širdimi. Neilgai trukus ji susipažino su kitu vyru. Ji vylėsi būti laiminga. Metus išgyveno darniai, tačiau po metų kažkas ėmė keistis.

Dėl smurto – priešlaikinis gimdymas

Ji nė sapnuoti negalėjo, kad antrasis vyras ją ir jos vaikus muš taip, kad vėliau pats sės už grotų septyneriems metams.

„Tas vyras buvo labai žiaurus. Jis ėmė prieš mane smurtauti, mušė ir mano vaikus. Kai bandydavo juos lupti, aš stodavau jų ginti. Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis mane primušė taip, kad vos šešių mėnesių pagimdžiau. Trūko vandenys ir teko skubiai važiuoti į Kauno klinikas.

Stipriai smurtavo ir prieš vaikus. Net buvo supurtęs mano vaiką iš pirmosios santuokos. Tiesiog išliejo ant jo savo įtūžį.

Tada įsikišo Vaikų teisių specialistai ir už smurtą šeimoje buvusįjį nuteisė septyneriems metams.

Kiek žinau, bausmę jis jau atliko, tačiau kol kas esu rami, nes jam visiškai apribotos tėvystės teisės, jis negali matytis su savo vaikais“, – pasakojo moteris.

Vyras negali rasti darbo

Po tokios siaubingos patirties moteris dievagojosi daugiau niekada negalvosianti apie santykius su vyru, tačiau vienai auginti keturis vaikus darėsi vis sudėtingiau.

Kai draugė pasiūlė susipažinti su trejais metais vyresniu vyru, moteris sutiko. „Esu labai laiminga. Džiaugiuosi, kad turiu puikų žmogų, su kuriuo gera būti kartu.

Jo neišgąsdino tai, kad turėjau keturis vaikus. Atvirkščiai, jis labai norėjo susilaukti vaikų, todėl greitai pastojau. Šeštąjį nėštumo mėnesį medikai pasakė, kad laukiuosi dvynukų. Vyras apsidžiaugė, o man buvo šokas. Jam tai pirmieji vaikai, todėl normalu, kad jis buvo labai laimingas.

Tik labai gaila, kad mūsų krašte sunku susirasti darbą. Vyras išmano darbą su automobiliais, moka juos ardyti, taisyti, todėl tikrai galėtų dirbti, tačiau nėra jokių pasiūlymų.

Šiuo metu gyvename iš vaikams mokamų pašalpų, kurios kas mėnesį sudaro apie 300 eurų. Išlaikyti tokią šeimą gana sudėtinga. Juk mažieji nori ir skanesnio kąsnelio, ir kokio saldumyno. Labiausiai juos lepina į svečius užsukanti vyro mama.

Naujų drabužėlių vaikams neįstengiame nupirkti, todėl perku juos dėvėtų drabužių parduotuvėse arba tenkinamės tuo, ką gauname iš pažįstamų. Maisto davinius sudaro bene vien kruopos. Būtiniausius produktus perkame patys – ir mėsą, ir bulves“, – dėstė moteris.

Svajojo apie didelę šeimą

Visos šeimos dienos atrodo panašiai. Ryte vyresnieji išeina į mokyklą, o Kristina su vyru lieka namuose su mažaisiais. Kol vyras žaidžia su trimečiais dvynukais, moteris gamina pietus, tvarko namus. Vakare visi susėda ir ką nors žaidžia, užsiima su dvyniais.

Kol kas šeimoje karaliauja vienintelė mergytė Gustė, tačiau medikai tikino, kad netrukus turėtų gimti taip pat mergaitė. 

Vyriausiasis Aurimas noriai padeda mamai, rūpinasi mažaisiais dvyniais ir laukia gimstančios pagrandukės.

Daugiavaikė mama šypsosi – dabar ji gyvena ramiai. Jos svajonė turėti didelę šeimą ir gerą vyrą šalia pagaliau išsipildė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?