Inga Kozel: kokia iš tiesų yra barakuda vadinama moteris?

Barakuda, apsukusi turtuoliui galvą ir melžianti iš jo pinigus. Toks Ingos Kozel (30 m.) apibūdinimas pastaruoju metu girdėti ne tik Lietuvoje, bet ir skrieja aplink pasaulį. Iš Kauno kilusi lietuvė prieš ketverius metus ištekėjo už naftos magnato amerikiečio Toddo Kozelo (48 m.). Dabar ji nuosavu lėktuvu skraido į egzotiškiausius pasaulio kampelius, aukštosios mados pristatymuose sėdi garbingoje pirmojoje eilėje. Visuomet pasitempusi, koketiška ir spinduliuojanti pasitikėjimu savimi. Kokia I.Kozel yra iš tikrųjų?

Kokia I.Kozel yra iš tikrųjų?<br>Vida Press nuotr.
Kokia I.Kozel yra iš tikrųjų?<br>Vida Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 18, 2016, 7:28 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 8:00 AM

Dar visai neseniai socialiniuose tinkluose nuolat šmėžuodavo įspūdingos I.Kozel nuotraukos iš egzotiškų kelionių ir vakarėlių su garsenybėmis.

Sklando pikti gandai

Tačiau vieną dieną beveik visi atvaizdai tarsi banga buvo nušluoti iš viešosios erdvės.

Mat buvusi T.Kozelo žmona Ashley ir jo dviejų vaikų motina supyko ir padavė vyrą į teismą. Pasirodo, jis nesumoka po skyrybų priklausančių 34 milijonų JAV dolerių (per 30 mln. eurų).

Turtuolis teigia neturintis pinigų, o štai jaunajai žmonai juos žarsto be saiko – dovanoja nekilnojamąjį turtą, apmoka milžiniškas kelionių, viešbučių ir parduotuvių sąskaitas. Tačiau dabar naujajai Kozelų šeimai atėjo nelengvos dienos. Netrukus ir Ingai teks liudyti teisme.

Bet tokios kaip Inga neprapuola, tuoj kitą ožį susiras. Taip kalba ir tie, kurie jos nepažįsta. Esą ji – vyrų viliojimo meno specialiai mokėsi JAV įsikūrusioje aukšto lygio barakudų mokykloje.

Gal taip, o gal ir ne. Juk pirmąją garsaus dizainerio rankinę ji būdama vos dvidešimties nusipirko už savo uždirbtus pinigus.

„Esu užsispyrusi – turiu gyvenime pasiekti tokį lygį, kad galėčiau sau leisti viską. Kaip užsiprogramuosi, tiek turėsi. Kiekvienas žmogus save pats susikuria“, – prieš 10 metų viename interviu yra sakiusi I.Kozel, tuomet dar turėjusi Buividaitės pavardę.

I.Kozel artimai pažįstantys žmonės tvirtino, kad ne vadinamasis barakudos genas ją veda per gyvenimą. Esą Inga ne tokia, kokią ją mato dauguma.

Inga kartu su trejais metais vyresniu broliu Juozu užaugo Kaune, verslininko Ričardo Buivido ir iš Sankt Peterburgo į Lietuvą atvykusios gydytojos Liudmilos šeimoje.

Paauglę dukterį motina nuvedė į modelių agentūrą tam, kad po kojos lūžio ji išmoktų taisyklingai vaikščioti. Motina Ingai skiepijo, jog moteris turi mokėti grakščiai judėti, dažytis, pabrėžti savo moteriškumą. Taip pat būti savarankiška, kovoti už save.

Į modelių pasaulį įsisukusi Inga ėmė važinėti dirbti į Italiją – fotografavosi mados žurnalams, filmavosi reklamose.

Nebenorėjo būti manekene

Baigusi J.Jablonskio gimnaziją Kaune mergina įstojo į Milano universitetą studijuoti anglų, rusų, italų kalbų ir politikos mokslų. Mada dvelkiantis Italijos miestas tapo antraisiais jos namais.

Bet tai neįkvėpė Ingos tęsti manekenės karjeros. Daug kas stebėjosi, kad tuomet devyniolikmetė mergina jau nebenori būti modeliu, bet jai atsivėrė kitos durys.

Kaunietė gavo pasiūlymą tapti buvusios manekenės Violetos Repčenkaitės verslo partnere ir kartu vadovauti modelių agentūros „Metropolitan“ atstovybei Lietuvoje.

Netrukus Violeta išėjo motinystės atostogų, ir Inga, perpirkusi jos verslo dalį, agentūrai ėmė vadovauti viena. Taip pat kurį laiką užsiėmė kitokia su mada susijusia veikla – organizavo renginius, italų menininkų parodas, rašė straipsnius ir dirbo stiliste.

Greta daugybės darbų į Ingos gyvenimą tarp Lietuvos ir Italijos įsiliejo meilė. Ne, jai galvos neapsuko komplimentus žarstantys italai.

Inga užmezgė santykius su vienu iš kailių karaliene tituluojamos Nijolės Veličkienės sūnų Povilu, su kuriuo supažindino Violeta.

Poros jausmai įsižiebė akimirksniu. Jie kartu apsigyveno Ingos bute Vilniaus senamiestyje. Erdvioje virtuvėje Povilas išrinktajai ruošdavo vakarienes.

Abudu džiaugėsi suradę vienas kitą ir tikėjo bendra ateitimi. P.Velička paskui mylimąją nuolat skraidė į Italiją.

Tačiau po devynių mėnesių draugystės pora staiga pasuko skirtingais keliais. Buvę mylimieji tikino, jog išsiskyrė gražiuoju. Vis dėlto Inga tuomet prasitarė supratusi, kad „Povilas – ne tas žmogus“.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.