Inga Kozel ir jos vyrai: per gyvenimą veda ne barakudos genas

Barakuda, apsukusi turtuoliui galvą ir melžianti iš jo pinigus. Toks Ingos Kozel (30 m.) apibūdinimas pastaruoju metu girdėti ne tik Lietuvoje, bet ir skrieja aplink pasaulį. Iš Kauno kilusi lietuvė prieš ketverius metus ištekėjo už naftos magnato amerikiečio Toddo Kozelo (48 m.).

I.Kozel neretai vadinama barakuda, apsukusia turtuoliui galvą ir melžiančia iš jo pinigus.<br>ViDA Press nuotr.
I.Kozel neretai vadinama barakuda, apsukusia turtuoliui galvą ir melžiančia iš jo pinigus.<br>ViDA Press nuotr.
Ištekėjusi už turtuolio T.Kozelo Inga jau ėmė svajoti ir apie vaikus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ištekėjusi už turtuolio T.Kozelo Inga jau ėmė svajoti ir apie vaikus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pagaliau išsipildė I.Kozel svajonė lankytis garsiausių mados dizainerių kolekcijų pristatymuose ir sėdėti pirmose – garbingiausiose eilėse.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Pagaliau išsipildė I.Kozel svajonė lankytis garsiausių mados dizainerių kolekcijų pristatymuose ir sėdėti pirmose – garbingiausiose eilėse.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kaip staiga įsižiebė Ingos ir P.Veličkos jausmai, taip staiga po 9 mėnesių nutrūko.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kaip staiga įsižiebė Ingos ir P.Veličkos jausmai, taip staiga po 9 mėnesių nutrūko.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kai H.Pragarauskas su žmona dalyvaudavo vakarėliuose, poroje ryškesnė būdavo Inga.<br>T.Bauro nuotr.
Kai H.Pragarauskas su žmona dalyvaudavo vakarėliuose, poroje ryškesnė būdavo Inga.<br>T.Bauro nuotr.
Buvusi T.Kozelo žmona Ashley.
Buvusi T.Kozelo žmona Ashley.
Daugiau nuotraukų (6)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Mar 20, 2016, 7:47 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:05 AM

Dabar ji nuosavu lėktuvu skraido į egzotiškiausius pasaulio kampelius, aukštosios mados pristatymuose sėdi garbingoje pirmojoje eilėje. Visuomet pasitempusi, koketiška ir spinduliuojanti pasitikėjimu savimi. Kokia I.Kozel yra iš tikrųjų?

Dar visai neseniai socialiniuose tinkluose nuolat šmėžuodavo įspūdingos I.Kozel nuotraukos iš egzotiškų kelionių ir vakarėlių su garsenybėmis.

Sklando pikti gandai

Tačiau vieną dieną beveik visi atvaizdai tarsi banga buvo nušluoti iš viešosios erdvės.

Mat buvusi T.Kozelo žmona Ashley ir jo dviejų vaikų motina supyko ir padavė vyrą į teismą. Pasirodo, jis nesumoka po skyrybų priklausančių 34 milijonų JAV dolerių (per 30 mln. eurų).

Turtuolis teigia neturintis pinigų, o štai jaunajai žmonai juos žarsto be saiko – dovanoja nekilnojamąjį turtą, apmoka milžiniškas kelionių, viešbučių ir parduotuvių sąskaitas. Tačiau dabar naujajai Kozelų šeimai atėjo nelengvos dienos. Netrukus ir Ingai teks liudyti teisme.

Bet tokios kaip Inga neprapuola, tuoj kitą ožį susiras. Taip kalba ir tie, kurie jos nepažįsta. Esą ji – vyrų viliojimo meno specialiai mokėsi JAV įsikūrusioje aukšto lygio barakudų mokykloje.

Gal taip, o gal ir ne. Juk pirmąją garsaus dizainerio rankinę ji būdama vos dvidešimties nusipirko už savo uždirbtus pinigus.

„Esu užsispyrusi – turiu gyvenime pasiekti tokį lygį, kad galėčiau sau leisti viską. Kaip užsiprogramuosi, tiek turėsi. Kiekvienas žmogus save pats susikuria“, – prieš 10 metų viename interviu yra sakiusi I.Kozel, tuomet dar turėjusi Buividaitės pavardę.

I.Kozel artimai pažįstantys žmonės tvirtino, kad ne vadinamasis barakudos genas ją veda per gyvenimą. Esą Inga ne tokia, kokią ją mato dauguma.

Inga kartu su trejais metais vyresniu broliu Juozu užaugo Kaune, verslininko Ričardo Buivido ir iš Sankt Peterburgo į Lietuvą atvykusios gydytojos Liudmilos šeimoje.

Paauglę dukterį motina nuvedė į modelių agentūrą tam, kad po kojos lūžio ji išmoktų taisyklingai vaikščioti. Motina Ingai skiepijo, jog moteris turi mokėti grakščiai judėti, dažytis, pabrėžti savo moteriškumą. Taip pat būti savarankiška, kovoti už save.

Į modelių pasaulį įsisukusi Inga ėmė važinėti dirbti į Italiją – fotografavosi mados žurnalams, filmavosi reklamose.

Nebenorėjo būti manekene

Baigusi J.Jablonskio gimnaziją Kaune mergina įstojo į Milano universitetą studijuoti anglų, rusų, italų kalbų ir politikos mokslų. Mada dvelkiantis Italijos miestas tapo antraisiais jos namais.

Bet tai neįkvėpė Ingos tęsti manekenės karjeros. Daug kas stebėjosi, kad tuomet devyniolikmetė mergina jau nebenori būti modeliu, bet jai atsivėrė kitos durys.

Kaunietė gavo pasiūlymą tapti buvusios manekenės Violetos Repčenkaitės verslo partnere ir kartu vadovauti modelių agentūros „Metropolitan“ atstovybei Lietuvoje.

Netrukus Violeta išėjo motinystės atostogų, ir Inga, perpirkusi jos verslo dalį, agentūrai ėmė vadovauti viena. Taip pat kurį laiką užsiėmė kitokia su mada susijusia veikla – organizavo renginius, italų menininkų parodas, rašė straipsnius ir dirbo stiliste.

Greta daugybės darbų į Ingos gyvenimą tarp Lietuvos ir Italijos įsiliejo meilė. Ne, jai galvos neapsuko komplimentus žarstantys italai.

Inga užmezgė santykius su vienu iš kailių karaliene tituluojamos Nijolės Veličkienės sūnų Povilu, su kuriuo supažindino Violeta.

Poros jausmai įsižiebė akimirksniu. Jie kartu apsigyveno Ingos bute Vilniaus senamiestyje. Erdvioje virtuvėje Povilas išrinktajai ruošdavo vakarienes.

Abudu džiaugėsi suradę vienas kitą ir tikėjo bendra ateitimi. P.Velička paskui mylimąją nuolat skraidė į Italiją.

Tačiau po devynių mėnesių draugystės pora staiga pasuko skirtingais keliais. Buvę mylimieji tikino, jog išsiskyrė gražiuoju. Vis dėlto Inga tuomet prasitarė supratusi, kad „Povilas – ne tas žmogus“.

„Tikiuosi vieną dieną rasti savo žmogų. Darbe esu stipri, bet namie noriu turėti petį, ant kurio galėčiau išsiverkti“, – tada kalbėjo gražuolė.

Po skyrybų jauna moteris palinko prie knygų, rengėsi egzaminams Milane. Be to, pradėjo neakivaizdžiai studijuoti vadybą Kauno technologijos universitete ir tęsė darbus.

Savarankiška ir stipria moterimi save laikanti kaunietė tikino, jog ją gyvenimas jau užgrūdino. Ilgus metus Ingos motina, kurią ji vadino geriausia drauge bei patarėja, sirgo vėžiu. Inga turėjo sutelkti visas jėgas, kad padrąsintų gęstančią motiną.

„Mane sunku parklupdyti“, – tokie žodžiai skambėjo iš tuomet 22 metų I.Buividaitės lūpų.

Atsisakė bažnytinės santuokos

Simpatiška smulkutė Inga demonstravo ne tik tikėjimą savo jėgomis, bet ir puikų stiliaus pojūtį. Ji vertino kokybiškus garsių mados dizainerių drabužius bei aksesuarus. Jos spintoje atsidurdavo naujausi „Dolce & Gabbana“ bei Christiano Louboutino bateliai.

Renginiuose ji visuomet atrodė išskirtinė – elegantiška, koketiška, taip pat sąmojinga, gebanti diskutuoti įvairiomis temomis. Maždaug prieš dešimt metų vakarėlyje Ingą pamatęs kolega fotografas tada pasakė: „Šita toli eis.“ Regis, jis neklydo.

Lieknas kūnas, didelės akys ir šilta šypsena traukė vyrų žvilgsnius, tačiau retas išgrįsdavo Ingą užkalbinti.

Vienas jų buvo devyneriais metais vyresnis verslininkas Henrikas Pragarauskas. Sostinės bare susipažinusi pora vienas kito nepaleido. Inga iškart pavergė vyro širdį, o ji jautėsi sutikusi bendramintį, draugą, į kurį galinti atsiremti.

Moteris džiaugėsi, jog Henrikas ją supranta, sutampa jų požiūris į daugybę dalykų, juodu turi panašius gyvenimo tikslus.

Po pusmečio draugystės H.Pragarauskas mylimajai pasipiršo, o dar po pusmečio – 2008 metų liepą – pora susituokė.

Tikriausiai vestuvių taip greitai nebūtų rengę, jei ne Ingos mama, kuri tos pačios vasaros pradžioje mirė. Daugybę metų sunkiai sirgusi moteris dukrai linkėjo saugumo. Jausdama, jog Henrikas yra patikimas ir beprotiškai Ingą mylintis žmogus, motina norėjo, kad ji už jo ištekėtų.

Taigi vos po metų draugystės buvusi manekenė ir verslininkas susituokė Kauno rotušėje. Per vestuvių ceremoniją Inga vilkėjo nuotakoms neįprastą apdarą – ciklamenų spalvos žemę siekiančią dizainerio Roberto Cavalli suknelę.

Moters galvą puošė gyvi tokios pat spalvos orchidėjų žiedai. Rankose Inga laikė „Gucci“ rankinę. Jaunikis buvo pasipuošęs sidabro spalvos „Gucci“ kostiumu.

Baltos nuotakos suknelės nevilkėjusi Inga tuokart atsisakė ir bažnytinės santuokos, o vestuvių puota vyko nesilaikant tradicijų. Sumainę baltojo aukso žiedus jaunavedžiai su draugais atšventė restorane, o kitą dieną visi išvyko į turtingųjų rojumi vadinamą Monako sostinę Monte Karlą.

Prabangiame viešbutyje apsistoję lietuviai tris dienas pramogavo garsiausiuose restoranuose ir naktiniuose klubuose. Po to, palikę šurmulį, Inga su Henriku medaus mėnesio išvyko į Italijos Džiljo salą.

Galėjo sau leisti prabangą

Inga svajojo ateityje susituokti ir bažnyčioje. Tačiau po vestuvių įsimylėjėliai nuolat keliavo po pasaulį arba dirbo.

Henrikas su Inga įsikūrė Vilniuje, nuosavame name Valakampiuose. Vienas svarbiausių prabangiai įrengtų namų akcentų buvo didelė Ingos drabužinė, kurioje kabėjo tik garsių dizainerių sukurti apdarai. Sutuoktinis drabužiams buvo ne toks reiklus, tačiau stengėsi nuo žmonos neatsilikti.

Atrodė, kad Henrikas Ingą mylėjo beprotiškai, o ji jautėsi kaip niekad iki tol rami ir saugi. Kai jie kartu dalyvaudavo vakarėliuose ar draugų susibūrimuose, poroje ryškesnė būdavo Inga – mokanti bendrauti, džiaugtis ne vien savimi, bet ir kitais, žerti komplimentus, sakanti nuomonę į akis ir ją apginanti. Be to, paslaugi ir jautri.

„Jei į gyvenimą žiūrėsi optimistiškai, jis ir bus gražus“, – tokia mintimi vadovaudavosi Inga.

Tačiau ir H.Pragarauskas nesijautė antrame plane, anaiptol – jis ja didžiavosi ir girdavo, be to, nuolat rodė pagarbą bei atsidavimą.

Ištekėjusi Inga galėjo sau leisti dar didesnę prabangą, galėjo tinginiauti, bet darbų neužleido. Kaip tik ėmė labiau laikytis disciplinos ir plėsti modelių verslą.

Jos vadovaujama ir naujai pavadinta modelių agentūra „Amber Models“ gavo teisę atstovauti tarptautiniam tinklui „Major Model Management“. Tad padaugėjo verslo kelionių po pasaulį. Lietuvė džiaugėsi svarbiomis mados pasaulio pažintimis.

Be to, rytais ji ėmė bėgioti, pradėjo žaisti tenisą, sveikiau maitintis. Vos spėjo suktis.

Tuo metu Inga ėmė kartu dirbti su metais vyresne manekene Agne Stankūnaite-Dagile. Abi moterys tapo lygiavertėmis verslo partnerėmis.

Agnė vos prieš pusantrų metų su vyru verslininku Nemunu Dagiliu buvo susilaukusi dukters, tad ėmė gyventi sėsliau, po užsienį važinėti galėjo rečiau. Užtat noriai keliavo Inga.

Tačiau ir šios dvejus metus bendradarbiavusios moterys pasuko skirtingais keliais. Agnė nupirko agentūros akcijų dalį, kuri priklausė Ingai, ir toliau dirbo viena. O Inga ėmė daugiau dirbti su savo sutuoktiniu.

Kalbama, kad juodu įsiliejo į verslą, susijusį su internetine prekyba. Ir kaip tik vienos kelionės darbo reikalais į JAV metu Inga Majamyje susipažino su turtuoliu T.Kozelu, tuomečiu Irako ir JAV bendrovės „Gulf Keystone Petroleum“ vadovu.

Jausmų nepavyko nuslėpti

Tada T.Kozelas po 18 metų santuokos jau buvo išsiskyręs su pirmąja žmona Ashley ir mezgė romaną su lietuve Ana, o Inga dar buvo su H.Pragarausku.

Vis dėlto jokie abiejų saitai nesukliudė jųdviejų meilei. Toddą Inga tiesiog užbūrė.

Po šios kelionės į Lietuvą grįžusi Inga taip pat atrodė pasikeitusi, jos akys naujai švytėjo. „Aš esu žiauriai įsimylėjusi“, – draugėms tada prasitarė Inga.

Įsižiebusių jausmų kitam vyrui Inga nepajėgė nuslėpti ir nuo sutuoktinio Henriko, tad jo neapgaudinėjo. Po ketverių metų santuokos 2012 metais pora išsiskyrė. Į jokius Henriko turtus Inga nepretendavo.

Tačiau kartu su poros namu H.Pragarauskui liko ir širdies skausmas.

Tuo metu Inga pradėjo naują gyvenimą su amerikiečiu T.Kozelu. Netrukus išvyko į JAV ir už jo ištekėjo. Tiesa, pora įsigijo namą ir Vilniuje, Valakampiuose, kur apsistodavo atvykusi į Lietuvą.

Jei būdama su Henriku apie savo vaikus Inga dar nekalbėdavo, tai ištekėjusi už Toddo ėmė vis apie juos užsiminti.

Apsigyvenusi JAV lietuvė iškart kreipėsi į anglų kalbos mokytoją. Angliškai ir taip laisvai kalbėjusi Inga norėjo su vyru bendrauti nepriekaištingai. Nenuostabu, kad būdama reikli sau, to paties tikėjosi ir iš aplinkinių.

Ji visuomet aplink save būrė į save panašius žmones – išsilavinusius, sėkmės lydimus, gražius, ambicingus.

Sutikusi T.Kozelą ji neišpuiko. Juk ir iki tol gyveno visavertį, turtingą gyvenimą, galėjo sau leisti pirkti brangius daiktus ir keliauti. Tiesiog tapus dar turtingesnio vyro žmona jos galimybės padidėjo. O gerą gyvenimą mėgstanti Inga tomis galimybėmis ėmė naudotis.

Pagaliau išsipildė I.Kozel svajonė lankytis garsiausių mados dizainerių kolekcijų pristatymuose ir sėdėti pirmose – garbingiausiose eilėse. Mat dar studijuodama Milane ji sakė, jog vieną dieną taip bus.

„Žinau, ko noriu. Noriu gyventi gerai, savęs neriboti“, – tada kalbėjo Inga.

Vis dėlto greta materialių dalykų Inga nuolat rūpinosi savišvieta, be mados ir meno, domėjosi psichologija. Tad moka nuoširdžiai padrąsinti drauges.

Ankstyvas savarankiškumas, mamos netektis Ingą užgrūdino, todėl ir jos patarimai kitiems neatrodo tušti.

Kartu su sutuoktiniu T.Kozelu vakarėlius rengianti Inga toli gražu nebūna vien jų puošmena. Ji apgalvoja kiekvieną smulkmeną, pasirūpina svečiais.

T.Kozelas antrąją savo žmoną apgaubia pavydėtinu dėmesiu, aplink ją šokinėja. Ingai atrodo, kad ji to verta. Kiti galbūt mano kitaip.

Lietuvės laimei koją kiša buvusi turtuolio žmona

Buvusi T.Kozelo žmona Ashley apkaltino jį vengimu sumokėti jai po skyrybų priklausančius 34 milijonus JAV dolerių. Turtuolis teigė, kad mokėti neturi iš ko, tačiau A.Kozel advokatai surinko įrodymų, jog jis meluoja ir esą leidžia milžiniškas pinigų sumas jaunajai žmonai.

A.Kozel teismui pateikė sąskaitas. Pagal jas pernai liepą T.Kozelas paplūdimio klube „Nikki“ išleido 9 tūkst. JAV dolerių, prabangioje parduotuvėje „Christian Dior“ – 4 tūkst. JAV dolerių, o dar 10 tūkst. JAV dolerių jis mokėjo jachtų nuomos bendrovei.

Inga kreditine kortele apmokėjo 9 tūkst. JAV dolerių sąskaitą už viešnagę viešbutyje „Bristol“ Paryžiuje. Taip pat A.Kozel išsiaiškino, kad jau po skyrybų su ja T.Kozelas lietuvei į jos sąskaitą pervedė 1,5 mln. JAV dolerių.

T.Kozelui priklauso 600 tūkst. JAV dolerių vertės „Ferrari 599“, 150 tūkst. dolerių vertės „Mercedes“ automobiliai, o Inga jau važinėja prabangiu „Bentley“.

Niujorke šį mėnesį toliau vyksta teismo posėdžiai. Teisėja leido A.Kozel iškviesti Ingą kaip liudytoją į teismą, nes T.Kozelas prisipažino perleidęs naujajai žmonai 12,7 mln. JAV dolerių vertės apartamentus Niujorke, Manhatano rajone.

„Aš tikiuosi, kad ji ir Toddas kartu gyvena laimingai. Tačiau Toddas turi įvykdyti įsipareigojimus savo šeimai“, – specialiai „Lietuvos rytui“ sakė A.Kozel. Ji augina dvi jųdviejų su T.Kozelu dukras. Iki skyrybų pora kartu praleido 23 metus.

Teisminiai ginčai tarp T.Kozelo ir jo buvusios žmonos iš JAV persimetė ir į Lietuvą. Amerikietis ir čia buvo įsigijęs nekilnojamojo turto, tačiau jį padovanojo Ingai. Turtą nutarta areštuoti, o dovanojimo sutartis bus siekiama panaikinti. I.Kozel dabar priklauso sostinės senamiesčio centre, Arklių gatvėje, esantis beveik 1600 kvadratinių metrų namas bei prabangus būstas Valakampiuose. Šių dviejų pastatų vertė gali būti beveik 5 milijonai eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.